Eşi Cemaate çok bağlı olan var mı?

Heralde konun hepsini okumadiniz.bedduayi onlar daha iyi yapiyolar

Canım ben cemaatin içinde bulundum çünkü bulunduğum yerde başka özel okul yoktu ailemde onlarınkine yollayınca otomatikman içlerine girme talihsizliğinde bulundum..

Öncelikle sarışın ve başım açık olduğumdan (15-16 yasındayım ve doğal sarısındım) o kızın eteği kısa kızların hiçbirinin onla konuştuğunu görmiycem diye tembihlediği hoca başı kapalı öğrencisiyle basılıp okuldan atıldı ..

Yaptığımız yardımların,kurbanların söyledikleri yerlere gitmediğini öğrendik..

Fethullah güleni neredeyse peygamber yerine koyuyorlar altı üstü senin benim gibi bir insan sadece köylü kurnazı..

Daha birsürü şey anlatırım..hepsi kendi çıkarı için dindarmış gibi davranan sahtekarlar cemaatle kendilerini besliyorlar ihtiyacı olanları değil..

Ben içlerinde bulundum bana kimse cemaati anlatmasın onlar yüzünden dinden nefret etmiştim Allahtan sonra büyüdüm ve kendi gerçek dinimi kendim öğrendim ama sırf onlar yüzünden ölene kadar dinden soğumuş bir insn olarak kalabilirdim!!

Sınavda hicbisey bilmeyip benden kopya çeken arkadaşım 80 alırken bana 40 veriyorlardı başım açık diye..

Bu iğrenç insanların cemaatini duyduğumda bile midem bulanıyor..

O tebrik ettigin kisi bana ilk olarak yallah yazdi.yazdiklarini okurmusun.YALLAH kelimesi yuru anca gidersine es deger degilmi acaba

Heralde konun hepsini okumadiniz.bedduayi onlar daha iyi yapiyolar

Okudum. Baştan sona okudum. Ama ilk beddua sizden geliyor. Ben sadece şuna inanıyorum, insanların imanını yalnızca Allah bilir. Biz de onun hakkında yorum yapınca kafir, Firavun diye bu sefer maazAllah bizim imanımız gider. Sevila arkadaşımla dua topiğinde tanıştım ben de. Allah'a iman eden insanlarız elhamdülillah. O yüzden birbirimize kafir falan demeyelim. Bunu sizi samimi olarak uyarmak için yaptım Allah rızası için. Başka bir niyetim yok. Polemik yapayım tartışayım diye değil. Yanlış anlamayın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sevila ben de düştüm içlerine hem de ailem sünni bile değil. Evet ben de sarışın sayılırım. He eteğim de kısaydı

Sanki beni anlattın şu yazdıklarınla. ama bir fark var beni bi soğuttular pir soğuttular.

Ben daha 8-9 yaşlarındaydım arkadaşıma gitmiştim onların apartmanındada cemaatten yaşlı bi adam oturuyodu bizi gördü bendede kısa etek vardı ben onun torunundan bile küçüğümdür yani afedersiniz bana sktr git dedi neye uğradımı anlamadım yani çocuğa yapılırmı bu hiç

siz gerçek misiniz???

umarım bu lafları sadece ortalığı karıştırmak amaçlı söylemişsinizdir aksi takdirde kızınıza çok üzülücem.

O tebrik ettigin kisi bana ilk olarak yallah yazdi.yazdiklarini okurmusun.YALLAH kelimesi yuru anca gidersine es deger degilmi acaba

tatlım savunduğun şey doğru amaa tarzın çok yanlış
dinin savunmaya ihtiyacı yok
ama cemaatler tartışılabilir senin yanlışın din=cemeat anlayışın
biraz sakin olun bence siz böyle yaptıkça daha çok üstünüze gelecektir
şuan sinirden çok cahilce davranıyorsunuz

Son düzenleme:

Ben de ayni cemaatin icinde 2 ay bulundum. Evde sarki soyledigim icin evin ablasi (!) Sarki soylenen eve melek girmez, gerci sen aciksin, acik olan eve de melek gelmez, dedi. :) ben de daha o zamanlar 17 yasinda olmama ragmen su cevabi verebildim: o zaman aciklar bir odaya kapalilar bir odaya girsin. Melek sizin odaniza gelsin, ben oyle melegi istemiyorum. :) sonra da kosarak ciktim evden. Yani ne sacmaliklar yaptiklarini ben de cok iyi bilirim. Fethullah guleni insan degil hasa peygamber gibi goruyorlar. En azindan benim karsilastiklarim oyledi. Tuhaflar ya, allah hidayet versin ne diyelim.

Ben de aynen senin gibi dinden sogumustum. Tam 4 sene sonra kendime gelebildim.

Son düzenleme:

Hala okudum diyosunuz.benden kafir kelinesini bulun ve gosterin lutfen.bide bana yaratik diyen sahsin benm icin ettigi "munafik senin dinin yok"cumlesini bulun cikarin.ben o kisiye direk bilafim olmamisken jendisi direk uzerime atladi.ama rica ediyirum onun yazdiklarina bi bakin

siz gerçek misiniz???

umarım bu lafları sadece ortalığı karıştırmak amaçlı söylemişsinizdir aksi takdirde kızınıza çok üzülücem.

böyle gerçek yaşamımda tanıdıklarım var
ama okula göndermemek gibi bir şey yapamaz
yasal değil
tanıdıklarım çocukların kafası 5 yaşında kapalı kızlar

Su ana kadar cemaat gibi topluluklar hakkinda iyi seyler duymadim. Bu konuda bile ornekleri verilmis, sasirmadim.

Bazi yorumcularin bunu ibadetle bir tutmasi ise korkunc. Iste sizin gibilerin beynini yikayip, sizin gibi insanlari topluma saliyorlar o yerler. Cunku sen sormazsin, dusunmezsin, sadece inanirsin. Gelmis buralarda milletin inancina kufredip, beddualar savurup, adini "dinimi savumuyorum" koyuyor. Hadi be ordan. Dini hakkinda hicbirseyden haberi olmayan, ancak beyni yikanmis koca bir topluluk. Azicik dusunen insan anliyor foyalarini, ve onun ibadetle esdeger olmadigini Her cemaat ayni midir bilemem, varsa oyle bir yer, iyi cemaatlere lafim yok diyeyim. Ben hic iyi seyler duymadim.

Neyse. Konu zaten baska amacla acilmis. Konumuz adamin evini bu kadar ihmal etmesi. Konu sahibi arkadasim, isin cok ama cok zor. Belli ki kocan da beyni yikanmaya cok musait biri ve elden gidiyor bile. Dunya gorusleri degismis. Kizlarin okutulmasina cok karsi ne demek? Bunlar gerici toplumlar boyle iste. Daha kimbilir neler asiliyorlar oraya gidenlere. Yakinda sarikla cubbeyle gezmeye baslar. Al bu adami karsina , adam akilli uyar, cok merakliysa evinde yapsin ibadetini.

Akli olan adam evinde kitabini okumayi, boyle sacmaliklara degil, okuduguna inanmayi bilir. Ben bunu bilir bunu soylerim. Burda biyak viyak bagirmayla din savunulmuyor. Once ac oku o dininin kitabini. Bak bakalim cemaate katilmayi mi emretmis. Hayret birsey.

Yahu adam kısa etek giyene küfür etmeyi hak görüyor ya kendine. İnanamıyorum. Küfür etmek var mıymış onun dininde. Biz muhafazakar bir semtte yaşıyorduk ben devamlı aralarındaydım. Bana ne iftiralar atıldı bir bilsen ya. Bana atılınca o iftiralar günah değil sanki. Ben hak ediyorum ya.

eşi cemaate giden var mı? ne yapmalıyım?? dı soru nerelere geldi, hakaretler, söz düelloları,beddualar,cemaatler..! 5 parmağın 5'i bir değildir.
islam kusursuzdur. Müslümanlar değil. İslam'ı cahilden değil alimden öğren.! kimse kimsenin imanını sorgulamasın, kimse kimseye hakaret etmesin ne olur!?madem ki birbirimize saygı duymak zorundayız,okula yollamaycam diyene de duymalı, bence oralar şöyle böyle diyene de duymalıyız,o onun düşüncesidir he yanlış olduğunu mu düşünüyoruz hepimiz elhamdülillah müslümanız diyorsak ''ALLAH ıslah etsin,hidayet versin'' duası yeterlidir,yok sana tecavüz mü ettiler? yok yallah, yok düşünmekten yoksun insanlar vs bunlar hoş değil

Son düzenleme:
Ayrica zannediyosunuzki ben cemaat yanlisiyim.asla degilim.benm savundugum baska bisey.ama dinsiz imansiz cahil olarak goruldum.cook enteresan

Eski mahallemdi çok şaşırmıştım yani küçücük çocuğum sen onu demeyi nasıl aklından geçiriyosun hatta çok özenerek giymiştim de hatırlıyorum benim bildiğim din güzellikle olur zorlamakla olmaz yani herşeyigüzellikle anlatıcaksın ayrıca ben donla çıkmamışım çıplak çıkmamışım her çocuk giyer etek yani hacıdan hocadan korkucaksın ama bu gerçek dediklerini yap yaptıklarını yapma demişler

böyle gerçek yaşamımda tanıdıklarım var
ama okula göndermemek gibi bir şey yapamaz
yasal değil
tanıdıklarım çocukların kafası 5 yaşında kapalı kızlar

hadi bir yere kadar gönderdi diyelim üniversiteye göndermeyeceği kesin ve kız annesi yüzünden meslek sahibi olamayacak.

böyle aileler çocuk yapmasa daha iyi olur bence çocuklarının da hayatlarını ellerinden alıyorlar.

doğru dürüst dini öğretmek varken utanmasalar eve kapatacaklar.

Kendilerine uygun günaha harama bulaşmayacakları meslekler seçiyorlar canım. Bizim dert ettiğimiz kadar etmeden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…