Eşi Cemaate çok bağlı olan var mı?

Oooo bizimkini ehlileştirmişsiniz .....yu bile yutmaya kem küm e başlamış hahha helal olsun size

Oooo bizimkini ehlileştirmişsiniz .....yu bile yutmaya kem küm e başlamış hahha helal olsun size

Sevilay tebrik ederim arkadasim. Dini savunmak bile cahillere kalmis. Usluba bak "yuruu, anca gidersin."
Herkesten ricam, bu dini savundugunu, dindar oldugunu zanneden cahillere bakip da "aha dindar insan budur." yorumunu yapmayiniz. Bu kendini bile gelistirememis, uslubunu bile duzeltememis insan islamiyeti dogru yorumlamis olabilir mi? Olamaz, cevap cok net.

Son düzenleme:
Sen kimsin be.kackere kuran okudun.neyi biliyosun.neyi savunuyosun.cihad nedir biliyomusun.ac anlamina bak.cahiller surusu.benm yerimi bilemem ama sizin yeriniz direk cehennem insallah.rabbim goruyo.saydigin orneklerin icinde yer aliyosun belliki

Arkadaşım çok pardon, konuyla hiç alakam yok ama siz Allah'a iman eden bir insan için, sadece burada tartıştınız ve fikirleriniz uymadı diye nasıl "sizin de yeriniz cehennem inşaAllah"diye beddua ediyorsunuz? Ateiste, kafire bile Allah iman versin, cennetlik etsin diye dua eden Allah dostlarının yolunda olalım lütfen.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
konu sahibinin eşine kadınların okumaması gerektiğini düşündürtecek bir yer. öyle demiş.

düşün yani ne kadar ulu düşünceye sahip bir cemaat olduğunu. o cemaate gidenler de saf saf iyi birşey yaptıklarını, sevap işlediklerini sanıyorlar. buna dini sohbet değil beyin yıkama denir. bu ikisi arasındaki farkı bir birey göremeyecek bilinçteyse çok kötü. psikotik bir durum gibi. farkında olamamak. bir tür bilinçsizlik...

tam da öyle. ve bunun üzerine hiç düşünmüyorlar. ah bir düşünseler bir düşünseler.

islamı doğru yaşayan insan kalp kırmak istemez kaçınır zatenben okadar iddalı olamıyorum bu konularda özgüvenlerine hayran kaldım

Bunlaaarrrr provokatörr bunlaaarrr var ya bunlarrrr
Banada öyle geliyor ayrıca.Millet yemiş birbirini dışarden keh keh gülüp izliyorlar gibi hissettim bende arkadaşları.
Evine tv almayıp internetten foruma takılan ve kızını okula göndermeyeceğini söyleyen arkadaşın fake olduğundan eminim =) Konu fake olabilir, olmayadabilir.

Canım bu kendini dindar bizi dinsiz ilan eden üyenin sabahtan beri herbirimize etmediği hakaret kalmadı..ve bu hakaretleri de din için yaptığını savunuyor..tabi ben hangi din olduğunu çözemedim siz çözdünüz mü bilmiyorum var mı öyle bir din?

Gerçek bir dindar Hz.Muhammed i örnek alır..kedisine de,köpeğine de,afedersiniz f...sine de,ateistine de saygı duyar ve önyargısız yaklaşır..Yüceler yücesi Allahın peygamberi bile birinin imanını eleştirme hakkını kendinde görmüyorken bu yaratık kalkmış imansız sen dua biliyormusun diyo..ama iyiki yaptı hafifledim sağolsun :)

Ama en komiği de şu ; arkadaş cemaate gidilmesindense p...yu tercih ederim demiş..ve insanlar sen namaza nasıl küfredersin sen duaya nasıl küfredersine getirmiş konuyu..sanki cemaat=din

Din=islam arkadaşlar... Cemaat ise sadece kendi ideolojilerini yaymaya çalışan bir grup ..Cemaat=islam olarak gören bir zihniyetten zaten dinini tanımasını bekleyemeyiz

Dindar olmak için cemaate katılmaya gerek yok..

Evinde ibadetini yapıp, sokak hayvanlarını besleyip,okumayan cocukları okutup,fakir insanlara bizzat gözünüzle görerek yardım yapabilirsiniz..dindarlık budur..

cemaate takılıp, destekleyip, eşini aldatan, döven insanlar biliyorum. cemaate gitmesi demek bir insanın namuslu olduğu anlamına gelmiyor.
Maalesef bazı insanlar cemaati din ile denk görüyorlar - tabii ki her insanın kusurları günahları var hiçbirimiz dört dörtlük değiliz ama cemaati yüceltip dinin önüne koymayı doğru bulmuyorum

Cemaatlere gidip de sabit fikirden başka birşey öğrenmeyen bir sürü insan gördüm ben (tabii herkes aynı değildir de benim gözlemlediğim çok sayıda insan var dini öğreniyorum deyip de sadece kendi fikirlerini empoze etmeye çalışan)

Sizin sadece bir yorumunuzu alıntıladım daha bunun gibi birçok yorumunuz var. Din hakkında yanlış bir yorum yapılabilir, bu hoşunuza gitmeyebilir, o kişiyi eleştirebilirsiniz, uyarabilirsiniz ya da kibleyerek tepkinizi gösterebilirsiniz. Ama kimsenin kimseye hiçbir platformda hakaret etmeye hakkı yoktur. Burada herkes fikrini paylaşmakta özgürdür. Bakın altını çizdiğim yerler sizin yorumlarınız, ben İslam'ın hoşgörü dini olduğuna inanan, ateist de olsa her fikre saygı çerçevesinde yaklaşan bir din olduğuna inanıyorum. Eğer ki dindarlık hakaret etmekse kusura bakmayın ben sizinle aynı dine mensup olduğumu düşünmüyorum. Ben SAYGI'ya değer veren bir insanım. Lütfen insanların inancını bu şekilde saldırı cümleleriyle sorgulamayın. Rica ediyorum!
haram ortama erkek kız karışık yere gndermem egıtırm kendım ALLAHIN İZNIyle daha suan bebek yok rabbım verırse bı kapı acar
Peki herkes kızını göndermekten sakınıyor neden kızlara öncelik verip erkekleri göndermemezlik etmiyoruz? Neden her ortamda erkeği pışpışlayıp yüceltiyoruz? Erkekler bizden daha değerli de hep biz mi sakınacağız kendimizi? Neden erkekler nefislerine sahip çıkmıyorken ben suçlu olayım???
Herkesin düşüncesine saygım sonsuz ama kadın-erkek hukuken eşit haklara sahiptir bence dinen de aynı şekildedir ama işte yorum farkından dolayı bunu insanlara anlatamıyorum çünkü bilinçaltına öyle bir yerleşmiş ki algı sorunu yaşanıyor maalesef...

Simdi bunu soracaktim ben de..o ortam uygun degilse erkek cocuk icinde uygun degil
Olur mu diazcım? Erkekler paşa biz köle...

İlk cümlenize kesinlikle katılıyorum.

Ben de üniversite okurken haftada bir gün birkaç saatliğine sohbetlere gidiyordum ve o buhranlı zamanlarımda bana manen çok iyi geliyordu, hatta orada çok güzel dostluklar edindim, huzur buluyordum. İnsanın kendine çekidüzen vermesi için bir vesile olarak görüyorum en azından kendi adıma öyleydi. Ama çok içli dışlı olmadım çünkü işin içine para muhabbetleri girince maneviyat kalmadığını düşünüyorum (cemaatleri kötüleme amaçlı demiyorum sadece deneyimlerimi paylaşıyorum herkese saygım var cemaate gidenlere de) Din insan hayatını düzenlemek, huzurlu bir yaşamın yollarını göstermek için vardır bence - tabii herkes farklı yönlere çeker o da tamamen yorum farkından dolayıdır.

NOT: Din konusunda bir yorumla yetinmeyi düşünmüştüm ama bazı yazılanlara kayıtsız kalamadım.

islamda eşle ilgilenmemek gibi bir şey söz kkonusu olamaz bunu bir hatırlatın ona:)
ve hayırlı bişey yapıyo en azından ne kocalar var gece sabahlara kadar alemlere akıyo da şirkette sözde.. çok da dert değill

Ne farkeder, sonuçta hayırlı iş yapsa da yapmasa da eve yeteri kadar ilgi göstermediği sürece konu sahibesi ne yapsın öyle kocayı?

Ne farkeder, sonuçta hayırlı iş yapsa da yapmasa da eve yeteri kadar ilgi göstermediği sürece konu sahibesi ne yapsın öyle kocayı?

konuşurlar hallederler ilgi kısmını, ilgi eksikliği tedavi edilebilir, mühim olan "başka türlü" şeylere ilgi göstermemesi onun tedavisi bulunamadı henüz.:)

Evine tv almayıp internetten foruma takılan ve kızını okula göndermeyeceğini söyleyen arkadaşın fake olduğundan eminim =) Konu fake olabilir, olmayadabilir.

Karma egitime karsilar.7-8 yasinda kiz cocugunun yasiti erkekle beraber okumamasi gerekiyor dusuncelerine gore.Daha once konusuldu siyaset bolumunde de.Evlerinde kendileri okutacakmis.Neyse egitim ogretimi a,b,c'den toplama cikarmadan ibaret sananlara selam olsun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Cemaatten ayrilan insanlari bile bundan sonra cennet yuzu goremezsin diye aklinca korkutan cemaat mensuplari varken cemaat ile Allahi bir tutmalarina sasirmadim. Bir radyocudan duydugum bi cumle var: "Biraz daha zekan olsa gerizekali olacakmissin." Cok severim. :)

Her cemaati kastetmiyorum, her cemaat mensubunu da kastetmiyorum. Rast geldiklerim icin soyluyorum. Bu bahsettigimiz kisi de kendini hasa Allah yerine koydugunun farkina varsin. Inanci sorgulayacak olan insanlar degil Allahtir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…