- 9 Ağustos 2011
- 7.770
- 1.539
- 40
- Konu Sahibi gamlibaykus
Ohaaaa gece gece konu okuma rekoru
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Neden anlamadan sirf dahil olnak icin yorum yapiyosun bana.ben hersey gunah yok o gunah bu gunahmi dedim.p... Gunah bile cikmadi agzimdan.sadece cemaate giden (istisnalar haric)hacilar hocalar dinimizi ogrenmeye calisanlar orda namaz kilip kuran okuyanlarin gidip p.... İzlesinler daha iyi mantigindakilere kiziyorum.
sizi kibliyorum. hem tehdit hem hakaretSen kimsin be.kackere kuran okudun.neyi biliyosun.neyi savunuyosun.cihad nedir biliyomusun.ac anlamina bak.cahiller surusu.benm yerimi bilemem ama sizin yeriniz direk cehennem insallah.rabbim goruyo.saydigin orneklerin icinde yer aliyosun belliki
Erkek kız karışık ortam haram mıymış? Nerede yazıyor? Kur'an ayetini belirtin lütfen, merak ettim.
Oooo bizimkini ehlileştirmişsiniz .....yu bile yutmaya kem küm e başlamış hahha helal olsun size
Sen kimsin be.kackere kuran okudun.neyi biliyosun.neyi savunuyosun.cihad nedir biliyomusun.ac anlamina bak.cahiller surusu.benm yerimi bilemem ama sizin yeriniz direk cehennem insallah.rabbim goruyo.saydigin orneklerin icinde yer aliyosun belliki
konu sahibinin eşine kadınların okumaması gerektiğini düşündürtecek bir yer. öyle demiş.
tam da öyle. ve bunun üzerine hiç düşünmüyorlar. ah bir düşünseler bir düşünseler.düşün yani ne kadar ulu düşünceye sahip bir cemaat olduğunu. o cemaate gidenler de saf saf iyi birşey yaptıklarını, sevap işlediklerini sanıyorlar. buna dini sohbet değil beyin yıkama denir. bu ikisi arasındaki farkı bir birey göremeyecek bilinçteyse çok kötü. psikotik bir durum gibi. farkında olamamak. bir tür bilinçsizlik...
Sevilay tebrik ederim arkadasim. Dini savunmak bile cahillere kalmis. Usluba bak "yuruu, anca gidersin."
Herkesten ricam, bu dini savundugunu, dindar oldugunu zanneden cahillere bakip de "aha dindar insan budur." yorumunu yapmayiniz. Bu kendini bile gelistirememis, uslubunu bile duzeltememis insan islamiyeti dogru yorumlamis olabilir mi? Olamaz, cevap cok net.
Arkamdan yazmazmisin rica etsem.bide dedikodu yapmis oluyosun bayan gunahsiz
Evine tv almayıp internetten foruma takılan ve kızını okula göndermeyeceğini söyleyen arkadaşın fake olduğundan eminim =) Konu fake olabilir, olmayadabilir.Bunlaaarrrr provokatörr bunlaaarrr var ya bunlarrrr
Banada öyle geliyor ayrıca.Millet yemiş birbirini dışarden keh keh gülüp izliyorlar gibi hissettim bende arkadaşları.
Sevilay tebrik ederim arkadasim. Dini savunmak bile cahillere kalmis. Usluba bak "yuruu, anca gidersin."
Herkesten ricam, bu dini savundugunu, dindar oldugunu zanneden cahillere bakip de "aha dindar insan budur." yorumunu yapmayiniz. Bu kendini bile gelistirememis, uslubunu bile duzeltememis insan islamiyeti dogru yorumlamis olabilir mi? Olamaz, cevap cok net.
Maalesef bazı insanlar cemaati din ile denk görüyorlar - tabii ki her insanın kusurları günahları var hiçbirimiz dört dörtlük değiliz ama cemaati yüceltip dinin önüne koymayı doğru bulmuyorumcemaate takılıp, destekleyip, eşini aldatan, döven insanlar biliyorum. cemaate gitmesi demek bir insanın namuslu olduğu anlamına gelmiyor.
Cemaatlere gidip de sabit fikirden başka birşey öğrenmeyen bir sürü insan gördüm ben (tabii herkes aynı değildir de benim gözlemlediğim çok sayıda insan var dini öğreniyorum deyip de sadece kendi fikirlerini empoze etmeye çalışan)Çok doğru bizim eski mahallemizde bir amca vardı cemaate giderdi mahalledeki tüm bayanlara asılırdı bu doğru :) ama konu sahibinin eşini ihmal ederek günaha girdiğini düşünüyorum helede küçücük aylık bi kızı varken yanlız bırakması eşini ve kızını
Sizin sadece bir yorumunuzu alıntıladım daha bunun gibi birçok yorumunuz var. Din hakkında yanlış bir yorum yapılabilir, bu hoşunuza gitmeyebilir, o kişiyi eleştirebilirsiniz, uyarabilirsiniz ya da kibleyerek tepkinizi gösterebilirsiniz. Ama kimsenin kimseye hiçbir platformda hakaret etmeye hakkı yoktur. Burada herkes fikrini paylaşmakta özgürdür. Bakın altını çizdiğim yerler sizin yorumlarınız, ben İslam'ın hoşgörü dini olduğuna inanan, ateist de olsa her fikre saygı çerçevesinde yaklaşan bir din olduğuna inanıyorum. Eğer ki dindarlık hakaret etmekse kusura bakmayın ben sizinle aynı dine mensup olduğumu düşünmüyorum. Ben SAYGI'ya değer veren bir insanım. Lütfen insanların inancını bu şekilde saldırı cümleleriyle sorgulamayın. Rica ediyorum!Bak ben ne cemaatciyim nede destekliyorum.ama her cemaate giden ornekte verildigi gibi kari kizami bakiyo.boyle soylenince beden herkesi bir tutmayin diyemiyosun.
Terbiyeni takin kuyruk falan.sende konuya kanişler gibi atlama.
Alkah bilir bitane sure bilmiyosun burda dinimizi bnm gibilerden savunacaksin ne saniyosun kendini.
Sen neye inaniyosun bilmiyorum ama benm dinime birtekvlaf edemezsin
Peki herkes kızını göndermekten sakınıyor neden kızlara öncelik verip erkekleri göndermemezlik etmiyoruz? Neden her ortamda erkeği pışpışlayıp yüceltiyoruz? Erkekler bizden daha değerli de hep biz mi sakınacağız kendimizi? Neden erkekler nefislerine sahip çıkmıyorken ben suçlu olayım???haram ortama erkek kız karışık yere gndermem egıtırm kendım ALLAHIN İZNIyle daha suan bebek yok rabbım verırse bı kapı acar
Olur mu diazcım? Erkekler paşa biz köle...Simdi bunu soracaktim ben de..o ortam uygun degilse erkek cocuk icinde uygun degil
İlk cümlenize kesinlikle katılıyorum.Dini yasamak ogrenmek icin cemaate gerek yok en iyi ogretici kurandir.benim dayiminogluda katildi bi cemaate.suan akli dengesi bozuldugu icin tedavi goruyor ve karisyla bosandi.esinizi bence cekin.ne gerek varmis oyle cemaate suna buna.birlikte kuraninizi okuyun namazini kilin sohbetinizi edin.arkadaslarinizi davet edin dini sohbetlerinizi yapin tartisin.dogru olan bu.benim gozumde o cemaatlerin hicbir anlami yok.daha acik yazmak istiyorumda tartisma yaratmak istemiyorum.ne demek bes gun gitmek.hangi kitapta esinizi ihmal edin yazar.ki bizim dinimizde ese soylenen bir guzel kelimeye sevap yazilir.esinizin gittigi yol yol degil.bu konuyu hafife almayin.ailesiyle paylasin yada sozunu dinledigi birine mutlaka anlatin.
Herkese merhaba arkadaşlar. Daha önce açılmış konularda bulamadım. Bende kendim açmaya karar verdim.
Eşimle 3 yıl önce evlendim. Allah bir de evlat nasip etti. 10 aylık bir kızım var. İlk evlendiğimde büyük şehirde yaşıyorduk. 6 aylık evliyken eşimin tayini başka bir şehrin küçük bir kasabasına çıktı. Kısacası 2,5 senedir buradayız.
Eşim dindar bir insan ve bir cemaate mensup. Benimde hoşgörüyle baktığım bir cemaatti. Yalnız buraya geleli işi çok abarttı. Hafta 3 defa iş çıkışı sohbetlere gidiyor. Akşam 8 de başlayıp, gece 12 de geliyor eve. Bazen hafta sonları da gidiyor, mesela yarın gün boyu evde olmayacak. Gerçekten ben çok sıkılıyorum. Yani küçük bir yerde yaşıyoruz, akşama kadar evdeyim, insan yüzü göremiyorum. Birde akşamları da yalnız kalıyorum bu yüzden. Onca uyarıma rağmen beni dinlemiyor. bu yüzden sürekli kavga ediyoruz, biraz önce yine tartıştık hatta. Onu çok bunalttığımı söylüyor, sanki ben insan değilmişim gibi.
Bilmiyorum kızlar hata mı ediyorum, ama bu durumdan hiç memnun değilim. Benimle aynı durumda olan var mı yada bana tavsiye verebilecek olan.
Ne farkeder, sonuçta hayırlı iş yapsa da yapmasa da eve yeteri kadar ilgi göstermediği sürece konu sahibesi ne yapsın öyle kocayı?islamda eşle ilgilenmemek gibi bir şey söz kkonusu olamaz bunu bir hatırlatın ona:)
ve hayırlı bişey yapıyo en azından ne kocalar var gece sabahlara kadar alemlere akıyo da şirkette sözde.. çok da dert değill
Ne farkeder, sonuçta hayırlı iş yapsa da yapmasa da eve yeteri kadar ilgi göstermediği sürece konu sahibesi ne yapsın öyle kocayı?
Evine tv almayıp internetten foruma takılan ve kızını okula göndermeyeceğini söyleyen arkadaşın fake olduğundan eminim =) Konu fake olabilir, olmayadabilir.
Canım bu kendini dindar bizi dinsiz ilan eden üyenin sabahtan beri herbirimize etmediği hakaret kalmadı..ve bu hakaretleri de din için yaptığını savunuyor..tabi ben hangi din olduğunu çözemedim siz çözdünüz mü bilmiyorum var mı öyle bir din?
Gerçek bir dindar Hz.Muhammed i örnek alır..kedisine de,köpeğine de,afedersiniz f...sine de,ateistine de saygı duyar ve önyargısız yaklaşır..Yüceler yücesi Allahın peygamberi bile birinin imanını eleştirme hakkını kendinde görmüyorken bu yaratık kalkmış imansız sen dua biliyormusun diyo..ama iyiki yaptı hafifledim sağolsun :)
Ama en komiği de şu ; arkadaş cemaate gidilmesindense p...yu tercih ederim demiş..ve insanlar sen namaza nasıl küfredersin sen duaya nasıl küfredersine getirmiş konuyu..sanki cemaat=din
Din=islam arkadaşlar... Cemaat ise sadece kendi ideolojilerini yaymaya çalışan bir grup ..Cemaat=islam olarak gören bir zihniyetten zaten dinini tanımasını bekleyemeyiz
Dindar olmak için cemaate katılmaya gerek yok..
Evinde ibadetini yapıp, sokak hayvanlarını besleyip,okumayan cocukları okutup,fakir insanlara bizzat gözünüzle görerek yardım yapabilirsiniz..dindarlık budur..