Eşi Cemaate çok bağlı olan var mı?

gamlibaykus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
109
72
Herkese merhaba arkadaşlar. Daha önce açılmış konularda bulamadım. Bende kendim açmaya karar verdim.
Eşimle 3 yıl önce evlendim. Allah bir de evlat nasip etti. 10 aylık bir kızım var. İlk evlendiğimde büyük şehirde yaşıyorduk. 6 aylık evliyken eşimin tayini başka bir şehrin küçük bir kasabasına çıktı. Kısacası 2,5 senedir buradayız.
Eşim dindar bir insan ve bir cemaate mensup. Benimde hoşgörüyle baktığım bir cemaatti. Yalnız buraya geleli işi çok abarttı. Hafta 3 defa iş çıkışı sohbetlere gidiyor. Akşam 8 de başlayıp, gece 12 de geliyor eve. Bazen hafta sonları da gidiyor, mesela yarın gün boyu evde olmayacak. Gerçekten ben çok sıkılıyorum. Yani küçük bir yerde yaşıyoruz, akşama kadar evdeyim, insan yüzü göremiyorum. Birde akşamları da yalnız kalıyorum bu yüzden. Onca uyarıma rağmen beni dinlemiyor. bu yüzden sürekli kavga ediyoruz, biraz önce yine tartıştık hatta. Onu çok bunalttığımı söylüyor, sanki ben insan değilmişim gibi.
Bilmiyorum kızlar hata mı ediyorum, ama bu durumdan hiç memnun değilim. Benimle aynı durumda olan var mı yada bana tavsiye verebilecek olan.

Tabiki herkes ibadetini yapsın ama eşini evini ihmal etmesi yanlış..açıkça bunu belirt.anlamasini sağla..

Tabiki herkes ibadetini yapsın ama eşini evini ihmal etmesi yanlış..açıkça bunu belirt.anlamasini sağla..

Cevap için teşekkür ederim. Hep konuşuyoruz zaten ne yazık ki anlamıyor. Ben Allah rızası için gidiyorum diyor. Ama Allah ın emanet ettiği eşinin yalnız kalması umrunda değil.

siz de ona eşlik edin , ben öyle yapıyorum bayanlara yer yoksa radyodan dinliyorum , karıya kıza gitmiyor ki kızıp kapris yapayım :) henüz evli değiliz ama nasip olur da evlenirsek diye konuştuk bu konuyu ve eğer bayana yer olursa beraber olmazsa radyodan devam dedik, benim çok hoşuma gidiyor öyle güzel konular oluyor ki ,dualar ayetler bilgi paylaşımı şöyle yapta gitmesin diyemeyeceğim

Benim de kuZenim öyle maalesef ailesiyle iyice arasını açtı cemaatteki hocasından başka kimse yokmuş gibi davranıyor sorumluluk konusunda

Eğer nur cemaatinden bahsediyosan (fethullahınki) uzak tut eşini..ben onların okullarına gittim içlerini gördüm..hepsi sahtekar..eşin gibi saf insanları kandırıp hem misyonerlik yapıyorlar hem kurban parasıydı,bağıştı,fitreydi diye soyup soğana çeviriyorlar..birçoğu sadece para ve çıkar için cemaatin içindeki tipler..

Bir tanıdığımın eşininde beynini yıkadılar çok modern bir adamdı birden neredeyse cübbeyle takkeyle dolaşacak duruma geldi varını yoğunu evlerini cemaate bağışladı dımdızlak kaldılar boşanıyorlardı zor kurtardılar adamı ..

Dindar olmak dinini yaşamak için bir cemaate mensup olmaya gerek yok..o konuşmalara bende katıldım acaip boş konuşuyorlar o sohbetlerde küçücük çocuğun bile bildiği şeyleri koyun gibi tekrarlayıp duruyorlar..beni dinden soğutmuşlardı..şuanki din bilgimin %1 ini bile bana veremediler..
İeşiniz evinde ibadetini yapsın uzak tutun

Bence de dert dediğin bu olsun. Tamam haklisin bebekle evde sıkılıyirsundur ama kendine bi meşguliyet bul varsa sen de katil onu sevabindan mahrum etme ona izin verirsen sen de ecir kazanirsin. Bu zamanda nefisle cihad var ve çok çetin bir cihad ve Allah muhafaza kuranda eşlerini bahane edip cihada gitmeyen erkekler diye bahsedilenlerden olmayalim inşallah.

Canım elbette, bende dindar bir insanım ibadetimi yapar kitaplarımı okurum sürekli. Evlenmeden haftada bir gidiyordu. Şimdi çok fazla. Evde olduğu sürece de verimli zaman geçiremiyoruz. Ya uyuyor ya ya kitap okuyor. Birde görüşleri çok değişti. Mesela kadınların okumasına artık çok karşı, ki ben üniversite mezunuyum bunu bilerek evlendi. Televizyona karşı, bilmiyorum anlaşamadığımız konular bu cemaat yüzünden çok arttı.

ayrıca cemaate girip de düşünceleri iyi yönde değişeni de, cemaatten tekrar uzaklaşanı da görmedim. çektikçe çekiyorlar içlerine. bağımlı gibi bir şey oluyor insanlar. sonunuz hayrolsun.

Herseyin azi karar cogu zarar bence.hangi cemaat bilmiyorum ama eger yararli yönlerini aliyorsan sikinti yok.ama esini cocugunu ihmal etmemesi de gerek.bence esine gittigi zaman bir gun sohbet konusu olarak kadin ve ailenin dinimizdeki yerini konusmalarini soyle ya da sen bir kitap ver veya bu yondeki hadiseleri soyle.belki degisir biraz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benim arkadaşımın sevgilisi de gidiyor. tamam güzel şeyler öğretiyorlar ama bazen gerçekten işi fazla abrtıyorlar malesef kaç defa sırf bu yüzden ayrılıp barıştılar

Bence dindarsanız bir insanın arkadından özellikle de top yekün bir cemaatin arkasından konuşmamalısınız. Bunların hepsi böyle diyince içinde öyle olmayanlara iftira atmış oluyosunuz gıybetin dışında. Bunu da dindarım diyen insanlar yapıyor ya pes yani. Ahirette kocaman bir cemaatten ya da bir güruhtan helallik dilenmek zorunda kalacaksınız. Dilin kemiği yok işte başımıza neler açacağını nedense düşünmüyoruz.

Konu sahibi arkadaşım bence de çok fazla olmamalı. Çünkü eşini de ihmal etmemek Allahın rızasını kazanmaktır. İnşallah eşiniz anlar bir gün. Sabredin belki bu sabrın karşılığını çok güzel alaaksınız

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ne güzel..ne kadar şanslısınız burda o kadar cok esın p... Izledi yok aldatıldık dıye o kadar cok konu var ki bunu dert saydığınız ıcın tövbe sonra da şükretmeni lazım...

Anlıyorum, sıkışıp bunalıyorsunuz ama su an bu sıklasmaya fazlaysa bu evreyıde atlatır eskiniz sizde gıdebılsenız keske...

Ben cemaatten fln degılım hıc gıtmedım de ..

Ama Allah ınancı sevgılı fazla olan adamla bu sorununuzu da atlatırsınız konuşmaya devam edın..

Eşiniz sohbetlere sürekli giderek iyi bir şey yaptığını düşünüyor ama karısına çocuğuna vakit ayırmıyor? Madem bu kadar dindarlar eş rızasının önemini bilmiyor mu? Olay farklı bir boyuta geçmiş artık. Yeni bir şehirde tutunacak bir dal aramış bence eşiniz ve cemaate daha çok bağanmış. Zor bir durum

Son düzenleme:
Muhtemelen konu kapanir
Konu sahibi arkdasim bir kadin olarak seni anliyorum

Ama dusun ki esin. Kotu yolda degil.
Burada surekli konular aciliyor esinden sikayetci bir suru bayan var...
Ama en azindan esin dogru yolda...senin ki biraz abartmis sadece

ha por.o izlemek ha cemaate gitmek benim gözümde. eşimin cemaate kafayı takamsındansa p. izlemesini tercih ederim. cemaatin de ne kadar beter bir şey olduğunun farkında olunsa keşke.

ha por.o izlemek ha cemaate gitmek benim gözümde. eşimin cemaate kafayı takamsındansa p. izlemesini tercih ederim. cemaatin de ne kadar beter bir şey olduğunun farkında olunsa keşke.

Bu nasil bi yorum ya.siz dinle diger sacma seyi ayni cumlede nasil kullanirsiniz.dinimize saygin yokmu senin be.suanda varya sinirden kalbim carpiyo.sen simdi yanimda olcaktin varyaaaaa

Konu kapansın bence...
Siz iyisi de kötüsünde olduğu ama her ne olursa olsun ALLAH IN anıldığı bı yerle o iğrenç sapkın filmleri nasıl
Eşit tutarsınız yazık size...

Son düzenleme:
İbadete gidiyor ama evdeki es le cocugun hakki neolacak.esler uzerindeki hakki unutturmuslar galiba.es ten izin almadan nafile oruc bile uygun degil.orta yolu bulmasi lazim ve gerekirse gittigi yerin hocasiyla gorusun.ne bileyim ibadeti bilen kisi kul hakkini da bilir beni yalniz birakip gunlerce gitmeni istemiyorm bni ihmal ediosun de ciddi ciddi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…