• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşek sütü 100 TL oldu

tiona

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
28.022
14.080
498
47
http://www.milliyet.com.tr/esek-sutu-100-tl-oldu/ekonomi/detay/2191998/default.htm
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 80 eşekten oluşan çiftliğinde eşek sütü üretip satan 44 yaşındaki Türkan Eğriboyun, üretimi artırmak için hayvan aradıklarını ancak değeri 200 lira olan bir eşek için kendilerinden 1000 lira istendiğini söyleyerek fahiş fiyatlardan yakındı.
Sitene Ekle
esek-sutu-100-tl-oldu-6603257.Jpeg

ERSAN ERDOĞAN Manisa DHA

Türkiye’nin dört bir tarafına ve yurt dışına eşek sütü pazarladığını belirten Eğriboyun, “Geçen yıl eşek sütünü 80 liradan satıyorduk. Fakat bu yıl talebin çok olması nedeniyle 100 liradan satışa sunuyoruz. Günlük 14 litre sütü elimizdeki eşeklerden sağarak müşteriye veriyoruz” dedi.

Bu eşeklere yazık ya.. Eskiler hiç içmemiş, neden şimdi içiliyorki? Eşek sütü kozmetikte kullanıldığını biliyorum ama içmek anlamında sadece at sütünden Türkler kımız yapmış, şimdi eşeğin sütü zamazingo bişeylere iyi gelmesi çok saçma..
İçipte iyileşen olmuşmu acaba o_O
Günde 100 Tl den 14 Lt = 1400 Tl.. İyi para, yani ayda 1400x30= 42.000 Tl.. :KK57:
Bu eşeklere binmeyi bırakınca sütüne göz diktiler yahu..

Bu eşeklere yazık ya.. Eskiler hiç içmemiş, neden şimdi içiliyorki? Eşek sütü kozmetikte kullanıldığını biliyorum ama içmek anlamında sadece at sütünden Türkler kımız yapmış, şimdi eşeğin sütü zamazingo bişeylere iyi gelmesi çok saçma..
Günde 100 Tl den 14 Lt = 1400 Tl.. İyi para, yani ayda 1400x30= 42.000 Tl.. :KK57:
bronşite falan iyimiş sanırm,bilgim yok açıkçası canım,millet aktarlara bayağı talep ediyor artık,zıkkım iyi geliyor dese korkarım millet onuda içecek:)

bronşite falan iyimiş sanırm,bilgim yok açıkçası canım,millet aktarlara bayağı talep ediyor artık,zıkkım iyi geliyor dese korkarım millet onuda içecek:)
Hakikaten şifa niyetine eşşek sütünden medet umar olduk,ticarete bak! karaborsa sanki 100 lira yuh yani....

Ooo dönen paralara bak. :KK45: Burada da var bi eşek çiftliği. İlk zamanlar "aaa eşek sütü kimler içiyor bunu? Alıcısı var miymis?" denilirdi. Son bi kaç yıldır moda oldu. :KK45: Şimdilerde anlaşılıyor nasıl oluyor da ciftligin ayakta kalabildiği.:KK45:

Çin hanedanı ile ilgili bir kitap okumuştum bir kaç yıl önce, Kadınların kullandığı bir krem den bahsediyordu kitapta portakal kabuğu ve eşek sütünden.. Şimdi bunun formülünü tam bilen olsa hemen aramaya başlarız sütü :KK48:

Valla ben keçi sütünden bile tiksindim ki peynirini çok severim ama eşşek sütünün tadını hayal bile edemiyorum..
Lezzetli olduğunu hiç sanmıyorum :110:

O kadar eşek ölüyor köylerde ama hiç eşek mezarlığına raslamadım. Demek ki bazı kasaplarda satılıyor.

eşek sütünün anne sütüne en yakın süt olduğunu duymuştum hatta köylerde eskiden bebeklere eşek sütü verilirmiş.çocuk mamalarında bile kullanılıyor.inanmayacaksınız ama google amcaya bakın o diyecektir :) bizim bir arkadaşın yakını rahatsızlanmış taze sağılmış eşek sütü arıyorlardı onun için :) tedavi için içilebilir ama keyfi olarak da hiç içaçıcı değil:KK48:

eşek sütünün anne sütüne en yakın süt olduğunu duymuştum hatta köylerde eskiden bebeklere eşek sütü verilirmiş.çocuk mamalarında bile kullanılıyor.inanmayacaksınız ama google amcaya bakın o diyecektir :) bizim bir arkadaşın yakını rahatsızlanmış taze sağılmış eşek sütü arıyorlardı onun için :) tedavi için içilebilir ama keyfi olarak da hiç içaçıcı değil:KK48:
ayy allah muhtac etmesin canım bööğ

Back