• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşe güven herşeyi annesine yetştirmesi

Asenr snmz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2022
410
1.172
43
24
Babam kumar oynamış ve batmış bunu güvenerek eşime söyledi. Bizden borç istedi. Birkaç çeyrek ve bilezik borç verdik. Ben tabiki çok üzüldüm günlerce ağladım. Eşime babamın kumar oynadığını lütfen kimseye söyleme dedim oda söylemem neden söyleyim o söylenecek bir şeymi dedi. Biz daha babama borcu vereceğimiz gün annesine söylemiş. Arabayı ortak kullanıyoruz kaynanamgille. arabayı almaya gidiyorum dedi hemen gitmiş annesine yetiştirmiş. Tamam borç verdiğimizi söyleyebilir ama kumar oynadı batmış diye söylemek nedir ya özellikle dedim annene felan söyleme diye herşeyi gidiyor annesine anlatıyor yaptığı şey annesinin gözünde babamı kötü düşürmek. Kredi borcu varmış diyebilirdi beni yok saymış ne kadar üzüldüm gözlerinin önünde. sen boşa üzülüyorsun ne var bunda diyor annem yabancı mı diyor ne yapmam lazım üsteçıkmaya çalışıyor bide. Eşimin herşeyi gidip kaynanama anlatmasını eşimin görümcemle olan mesajlaşmaları nda öğrendim bide ailesine diyor kumar oynuyormuş diye eşime söylemeyin bilmiyormuş gibi davranın diye

Gerçekten çok yoruldum artık bunların hepsi kaynanamla yakın oturduğumuz için oluyor. Hiçbir özelimiz yok. Bu yaptığı ilk değil ve annem yeni ameliyat oldu üstüne babamda böyle yaptı tek tutunacak destek alacak kişi eşimken oda benim arkamdan iş çeviriyor kimseye güvenim kalmadı çok soğudum eşimden yanında bile yatmak istemiyorum.

Yakin oturmanizla hiçbir alakası yok, yapılan şey karakter meselesi. Belki de kaynaniz çok ısrar ediyor ne oldu felan diyerek adam da dayanamayıp anlatıyor. Anlatması hiç doğru değil ama bazı erkekler ne olacak canim ne var bunda düşüncesine girip sizin duygularınızı yok sayıyor. Annesi onun için yabancı değil belki ama sizin için yabancı biri. Bunları açık acık eşinizle konuşun. Belki annen kötü niyetli değil ve kötü düşünmeyecek de ama burda önemli olan senin benim duygularımı yok sayman. Çok önemsiz bir şey bile olsa ben sana kimseye deme dediysem dememen lazım, benim duygularımı ve söylediklerimi ciddiye al diye bir konuşma yapın

Eşiniz bildiğiniz dedikodu yapmış, ailesiyle çekiştirmiş.
Genelde böyle midir?
Hoş olmamış, kızgınlığınızı dile getirin , duygularınızı paylaşın, pekte yapılacak birşey yok.
Evet her şeyi gidip anlatıyor ya senin tabiki annen baban önemli onlar ailen diyorum. Ama ben ve çocuğun senin önceliğin olmalıyız bak söyledin de noldu dedim annen orda aynı şekilde oturuyor evinde. ama bu çatının altında ikimiz varız bu yüzden tartışıyoruz dedim

Gerçekten çok yoruldum artık bunların hepsi kaynanamla yakın oturduğumuz için oluyor. Hiçbir özelimiz yok. Bu yaptığı ilk değil ve annem yeni ameliyat oldu üstüne babamda böyle yaptı tek tutunacak destek alacak kişi eşimken oda benim arkamdan iş çeviriyor kimseye güvenim kalmadı çok soğudum eşimden yanında bile yatmak istemiyorum.
Sana öyle söylemem deyip sonra anlatması tabii hoş bir durum olmamış. Bir de görümcene ayrıca anlatması daha bir sıkıntı. Sana dışarıdan bakılan gözlere kötü bir izlenim bırakmasını engelleyeceğine fitillemiş.
Mesela ben anneme her şeyi anlatırım. Ama bilirim ki kimse duymaz. Babama bile demez.
Aynı şekilde kv ye de her şeyimizi anlatırız. Ama biliriz kimseye demez. Kimse de duymaz. Hep iki büyük ile de her şey aramızda kalır.
Senin kv nasıl biri?
Yalnız görümcene anlatması sıkıntı. Görümce ne alaka?
Sizin borç vermeniz de yanlış. Yine kocan iyi vermiş yani.Başkası olsa sana tepki verebilirdi. Çünkü kumara bulaşan bir daha yapıyor. Umarım ilk ve son olur. Ama annenin de bilmeye hakkı var bence.

Sana öyle söylemem deyip sonra anlatması tabii hoş bir durum olmamış. Bir de görümcene ayrıca anlatması daha bir sıkıntı. Sana dışarıdan bakılan gözlere kötü bir izlenim bırakmasını engelleyeceğine fitillemiş.
Mesela ben anneme her şeyi anlatırım. Ama bilirim ki kimse duymaz. Babama bile demez.
Aynı şekilde kv ye de her şeyimizi anlatırız. Ama biliriz kimseye demez. Kimse de duymaz. Hep iki büyük ile de her şey aramızda kalır.
Senin kv nasıl biri?
Yalnız görümcene anlatması sıkıntı. Görümce ne alaka?
Sizin borç vermeniz de yanlış. Yine kocan iyi vermiş yani.Başkası olsa sana tepki verebilirdi. Çünkü kumara bulaşan bir daha yapıyor. Umarım ilk ve son olur. Ama annenin de bilmeye hakkı var bence.
Benim Kv. Dedikodu yapmayı seviyor kendi kardeşleri akrabaları hakkında bile geliyo bana konuşuyo bu böyle yapmış şu şöyle yapmış diye kötü şeyleri anlatıyor ama onların yuzune gelince gülüyor. Babamın bizden başka kimsesi yok kim kızından borç isterki ve fazlasıyla yerine koyacak birdaha oynamayacağına söz verdi

Benim Kv. Dedikodu yapmayı seviyor kendi kardeşleri akrabaları hakkında bile geliyo bana konuşuyo bu böyle yapmış şu şöyle yapmış diye kötü şeyleri anlatıyor ama onların yuzune gelince gülüyor. Babamın bizden başka kimsesi yok kim kızından borç isterki ve fazlasıyla yerine koyacak birdaha oynamayacağına söz verdi
O zaman kocani ciddi şekilde uyaracaksın. Yoksa basın çok ağrır. Aile olmayı kavrayamamış.

Bazı şeyler genetik galiba anasından oğluna geçmiş oğlu da dedikodu yapmadan duramıyor baksanıza hem de bu söylenecek şey mi diyip

Yakin oturmanizla hiçbir alakası yok, yapılan şey karakter meselesi. Belki de kaynaniz çok ısrar ediyor ne oldu felan diyerek adam da dayanamayıp anlatıyor. Anlatması hiç doğru değil ama bazı erkekler ne olacak canim ne var bunda düşüncesine girip sizin duygularınızı yok sayıyor. Annesi onun için yabancı değil belki ama sizin için yabancı biri. Bunları açık acık eşinizle konuşun. Belki annen kötü niyetli değil ve kötü düşünmeyecek de ama burda önemli olan senin benim duygularımı yok sayman. Çok önemsiz bir şey bile olsa ben sana kimseye deme dediysem dememen lazım, benim duygularımı ve söylediklerimi ciddiye al diye bir konuşma yapın
Çok konuştum ağlaya ağlaya. sen birşeyi kimseye söyleme. ben duydukça üzülüyorum bu aramızda kalsın desen ben demezdim anneme dedim

Back