• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Escinsellik ve terapisi (?)

Istanbulwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
86
Yer
İstanbul
Arkadaslar, aranizda psikiyatr veya psikolog vardir belki...ya da bu konuda bilgisi olan.

Eski is cevremden bir arkadas bana escinsel oldugunu acikladi. Turkiye disinda yasama imkani cok dusuk olan bir arkadas ve ailesini de az cok biliyorum ; bu durumu kabullenemezler. Ve o yuzden terapiye gitmesini onerdim. Bu konuda arastirma yapmasini, benim de ona yardim icin arastirma yapacagimi soyledim. Ama bu konuda bilgim az. Terapinin sonuc verme ihtimali nasil ?

Ben bu konuda liberal sayilirim ama ulkemiz gercekleri var tabi ki....dini acidan zaten biliyorsunuz sakincali. Ahlaki acidan da problemli, orf ve adetlerimiz baglaminda.

Dini acidan bunu ele alip cozumleyenler oldugunu duydum ama arkadasla o konuya girmek istemedim ; zaten maalesef benim dini bilgilerim cok kuvvetli degil.

Ne onerirdiniz siz ?

:19: eşcinsellik kesinlikle bir hastalık değildir terapi ile düzeltilecek birşey hiç değildir. Yaptığın şey daha yanlış en baştan atmış olmuşsun onu :53: benim üniversitedeki en yakın arkadaşım gaydi ve onu hiçbir kız arkdaşıma değişmem onu olduğu gibi seviyorum :21:

canim escinsellik ne bir hastaliktir ne de bir tercihtir
dolayisiyla escinsellik tedavisi diye de birsey olamaz
ben de psikologum bize okulda aynen bu sekilde ogretildi, arti universitedeki arkadaslarimin cogu oyleydi... escinsellik her yerde ve sanildigindan cok daha yaygin
dini acidan Tanri'nin bunu yasakladigini biliyoruz ama bu kisinin inanci var mi yok mu, varsa kuvvetli mi onu da bilmiyorum. oyle olsa bile oradan dem vursaniz arkadasinizin dinden (ve de sizden) sogumasina vesile olmaktan baska bir ise yaramayabilir. ben sizin kaygilarinizi anliyorum ama onu oldugu gibi kabul etmelisiniz

Tesekkurler, yazan arkadaslar. Kabullenmek/normal gormek konusunda, ben de sahsen sizin gibi dusunuyorum ama ailesini ve ulkemiz gerceklerini dusununce, psikolog opsiyonu aklima geldi. En iyisi, bu konuda herhangi bir tavsiyede bulunmayayim ona ; arkadasin kafasi karismasin. Sadece, ona, hep yaninda olacagimi soyleyeyim.

Tekrar, tesekkurler.

Back