• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Escada magnetizme benziyen koku / patlamis misir kokusu

Moonlight25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
214
0
46
Almanya
Arkadaslar parfüm konusunda yenililik yapmayi düsündügümü söylemistim. Malesef biraz zorlaniyorum cünkü escada magnetizm gibi severek kullandigim parfümler var. Bu parfümlere alternatif ariyorum. Magnetizme ilk alternatif olarak diesel loverdosu düsündüm. tarzlari benziyor

peki sizin escada magnezime benzettigin bir parfüm varmi ?
yada patlamis misir kokan bir parfüm ?

patlamış mısır gibi kokan bir parfümmüş Dzing by l'Artisan ama Türkiye de bulabileceğini sanmıyorum :15:

escada magnetism gerçekten değişik bir koku tatlım bir sitede araştırdım magnetismi beğenenler bu parfümleri de beğenmiş listeliyim hemmmeenn :16:

Armani code, Lolita Lempicka ,L de lolita lempicka ,lancome hypnose (harika ama maalesef bana yakışmıyorr ),angel,dolce gabbana the one,aquolina pink sugar ,britney spears fantasy ,kenzo amour (ben sevmem gerçi ) ve son olarak givenchy hot couture .Hot couture'ı çok merak ediyorum bunları dene olmazsa tekrar konuşuruzz :16:

Dipdipnot: Black Xs de benziyo ya şimdi hatırladım

patlamış mısır gibi kokan bir parfümmüş Dzing by l'Artisan ama Türkiye de bulabileceğini sanmıyorum :15:

escada magnetism gerçekten değişik bir koku tatlım bir sitede araştırdım magnetismi beğenenler bu parfümleri de beğenmiş listeliyim hemmmeenn :16:

Armani code, Lolita Lempicka ,L de lolita lempicka ,lancome hypnose (harika ama maalesef bana yakışmıyorr ),angel,dolce gabbana the one,aquolina pink sugar ,britney spears fantasy ,kenzo amour (ben sevmem gerçi ) ve son olarak givenchy hot couture .Hot couture'ı çok merak ediyorum bunları dene olmazsa tekrar konuşuruzz :16:

saol cnm ellerine saglik anladigim kadariyla parfüm zevklerimiz uyusuyor :)

dolce Gabbana the one cok güzel bir koku ama malesef kuzenim kullaniyor.
Armani code bunuda malesef kuzenim kullaniyor :( ama buda etkileyici
lancome Hypnose hem acigini hem orjinalini kullandim artik sikildim :)
Lolita Lempicka bunuda malesef kullandim
Lolita Lempicka L denemedim sekerli bir parfüm odlugunu biliyorum. elma seklinde olanda tatli begendigim bir koku bu yüzden bu iki parfümün arasindaki farki merak ediyorum acikcasi :)

Britney spears fantasy bu parfümü kullanmadim ama diorun hypnotic poisene cok benzedigini duydum. Bu arada poisende almayi düsündügüm icin buda listeden elendi.

Black sxbu parfümünde methini cok duydum ama artik paco rabbana parfümlerinen biraz daha dikkatle yaklasiyorum. Lady million ciktiginda okadar cok övmüslerdiki denemeden aldim. kötü bir parfüm degil ama sanki beni rahatsiz eden birseyler var icinde :(

pink sugar ve Givenchy hot coture merak ettim. eger kullaniyorsan kokularini tarif edebilirmisin.

Givenchy Hot Couture oldukça baharatlı bir koku.
Çok klas ve kış için harika bir seçim.
Ben bayılıyorum. :69:

Ha cnm bu arada angel de alinicak listesindeydi ama okadar cok takliti varki inan sirf bu yüzden vaz gectim ama halen aklimin bir kösesinde duruyor. Angeli denemedim ama kokunun icerigi benim begendigim tarzda bir parfüm oldugunu gösteriyor. Kararsizimmmmm

saol cnm bu koku sadece baharatlimi yoksa seker kokusuda aliniyormu ?

Benim hafızamda şeker notası yok bu parfümle ilgili.
Tatlılık vardı hafiften ama bir daha koklamam lazım. Hatta alacağım yeniden. :31:

Bu arada sen açık olarak hangi markaları beğeniyorsun ? D&p , Bargello, David Walker,Dadya vs. ?

Son düzenleme:

Benim hafızamda şeker notası yok bu parfümle ilgili.
Tatlılık vardı hafiften ama bir daha koklamam lazım. Hatta alacağım yeniden. :31:

Bu arada sen açık olarak hangi markaları beğeniyorsun ? D&p , Bargello, David Walker,Dadya vs. ?

Canim ben acik Parfüm olarak türkiyeye geldigimde Qlifedan aliyorum. Saglik bakanligi onayli hata sertifikalari filanda vardi. Aslinda acik parfüm ilgi cekici bir konu. Eger gecen ulastigim bilgilere ulasabilrisem Qlife hakkinda konu acarim.
Qlifedan aldigim parfümler cok kaliciydi hata orjinalelleriyle bire bir ayni. Hynopse hem orjinal hem dolma kullandim ama hic bir fark bulamadim. Escada magnetizim ve Armani Whiteda bire bir ayni. Ama malesef Qlifein koku yelpazesi D&p gibi genis degil. Simdiye kadar D&p den birtek parfüm aldim kuzenime hediye olarak oda D&p hakkinda hicbir bilgim olmadan. Herkes cok begenmis sürekli parfümünü sormuslar :)

Canim ben acik Parfüm olarak türkiyeye geldigimde Qlifedan aliyorum. Saglik bakanligi onayli hata sertifikalari filanda vardi. Aslinda acik parfüm ilgi cekici bir konu. Eger gecen ulastigim bilgilere ulasabilrisem Qlife hakkinda konu acarim.
Qlifedan aldigim parfümler cok kaliciydi hata orjinalelleriyle bire bir ayni. Hynopse hem orjinal hem dolma kullandim ama hic bir fark bulamadim. Escada magnetizim ve Armani Whiteda bire bir ayni. Ama malesef Qlifein koku yelpazesi D&p gibi genis degil. Simdiye kadar D&p den birtek parfüm aldim kuzenime hediye olarak oda D&p hakkinda hicbir bilgim olmadan. Herkes cok begenmis sürekli parfümünü sormuslar :)

Qlifeı duymadım daha önce. Hangi parfümü almıştın ona d&pden peki?

bu arada ben Baharatli parfümleride severim ama söyle güzel bir seker kokusu ariyorum ne biliyim hem masum hem sexy. Sexy demisken Carolina Herrera sexy 212 nasil ? hahahah

loverdose u dene dicektim ama sen yazmışsın zaeten
patlamış mısır kokusu olarak miss dior cherie dior var.karamel ve popcorn kokusu

loverdose u dene dicektim ama sen yazmışsın zaeten
patlamış mısır kokusu olarak miss dior cherie dior var.karamel ve popcorn kokusu

evet canim parfümün icerigine baktimistim karamel ve popkorn yaziyordu ama sen patlamis misir kokusu aliyormusun parfümden? cogu kisi misir kokusunu alamadiklarini yazmislar

saol cnm ellerine saglik anladigim kadariyla parfüm zevklerimiz uyusuyor :)

dolce Gabbana the one cok güzel bir koku ama malesef kuzenim kullaniyor.
Armani code bunuda malesef kuzenim kullaniyor :( ama buda etkileyici
lancome Hypnose hem acigini hem orjinalini kullandim artik sikildim :)
Lolita Lempicka bunuda malesef kullandim
Lolita Lempicka L denemedim sekerli bir parfüm odlugunu biliyorum. elma seklinde olanda tatli begendigim bir koku bu yüzden bu iki parfümün arasindaki farki merak ediyorum acikcasi :)

Britney spears fantasy bu parfümü kullanmadim ama diorun hypnotic poisene cok benzedigini duydum. Bu arada poisende almayi düsündügüm icin buda listeden elendi.

Black sxbu parfümünde methini cok duydum ama artik paco rabbana parfümlerinen biraz daha dikkatle yaklasiyorum. Lady million ciktiginda okadar cok övmüslerdiki denemeden aldim. kötü bir parfüm degil ama sanki beni rahatsiz eden birseyler var icinde :(

pink sugar ve Givenchy hot coture merak ettim. eger kullaniyorsan kokularini tarif edebilirmisin.

canımmmmmmmm cevap verdiğin için o kadar teşekkür ederim ki:16:
Pink sugar bayıldığım bi koku ama çok genç işi yaşını bilmiyorum aama genç kız kokusu bazıları sevmez ondann :9:
givenchy parfümleri kullandım ama bunu denemedim tatlım bende çok merak ediyorum
Sana birkaç kış parfümü öneriyim sevdiğim o zaman değişik herkes de olmayan.bvlgari jasmin noir,burberry brit biara çok kullananı vardı artık yok ama,narciso rodriguez oh lalaa :16: Dior addict ,Tom Ford Violet blonde,tom ford black orkidd,gucci guilty :14:

Ama sen yine bunları kokla ben sana çok kullanılmayan ama beğendiğim kokuları söyledim hepsinin tarzı farklı bitek şekerli bitek baharatlı severim diye bi şeyim yok benim çünkii :16:

va
canımmmmmmmm cevap verdiğin için o kadar teşekkür ederim ki:16:
Pink sugar bayıldığım bi koku ama çok genç işi yaşını bilmiyorum aama genç kız kokusu bazıları sevmez ondann :9:
givenchy parfümleri kullandım ama bunu denemedim tatlım bende çok merak ediyorum
Sana birkaç kış parfümü öneriyim sevdiğim o zaman değişik herkes de olmayan.bvlgari jasmin noir,burberry brit biara çok kullananı vardı artık yok ama,narciso rodriguez oh lalaa :16: Dior addict ,Tom Ford Violet blonde,tom ford black orkidd,gucci guilty :14:

Ama sen yine bunları kokla ben sana çok kullanılmayan ama beğendiğim kokuları söyledim hepsinin tarzı farklı bitek şekerli bitek baharatlı severim diye bi şeyim yok benim çünkii :16:

Bende sana cevap verdigin icin cok tsk ederim canim :)

sana söylemistim parfüm zevklerimiz uyusuyor :) ben yeni parfüm arayisina girdigimden beri bircok parfüm denedim bunlarin arasinda narciso rodigez de vardi parfümerideki kadin özel bir parfüm ariyorum diyince bana bu parfümü önerdi özel disegner katogorisne giren parfümlerden dedi:) fiyati malum biraz tuzlu bende neten biraz arastirdim bir parfüm sitesinde Guerlain idylle ve sarah jessica parkerdan loveliyle kokulari benziyormus ayni zamanda taninmamis iki parfüm markasida buna benzer bir koku üretiyormus.

bvlgari jasmin noir bu kokuyuda denedim bana cok agir geldi basta ama oda listemde yer aliyor ( ayrica jasmin kokusunun erkekleri cok etkiledigini duymustum)

Dior addict hahah evet bunuda denedim ama yves rocherin bir parfümüyle ayni kokuyormus o daha ucuz oldugu icin bu listemden cikti

Burrberys Brit zevklerimiz uyustugundan güzeldir diye düsünüyorum :)
Burrberyinin kokularinin methinide cok duymustum aslinda ama ayni zamanda bu markanin kürk üretiminde gercek hayvan derisi kullandigini ve hayvanlari öldürmeden aci cektirerek canli canli derilerini yüzdüklerini duyunca vaz gectim.
Nekadar güzel olursa olsun kullandigimda bana o hayvanlari hatirlatirlar.

Aslinda ben almayi düsündügüm parfümleri önce doldurma olarak türkiyeden getirmeyi ve aralarinda gercekten hosuma gidenleri almayi düsünüyorum. Cünkü bazen yanlis kararlar verebiliyorum yada bir parfümden cabuk sikilabiliyorum. Bide acik versiyonuyla cevremdekilerin nabzinida yoklama firsati da buluyorum :) ne bilyiim belki cevremde agir bulanlar rahatsiz olanlar olur. Yada cok begenenler filan. Bide malum orjinal parfümler cok pahali oluyor insan begendigi tüm parfümleri ayni anda alamiyor. Burrberyiden de bu yaptiklari vahset yüzünden orjinal parfüm almicam icin listeye eklemedim bile.

Tom ford ve gucci Malesef tom ford bizim burdaki douglasta satilmiyor deneme firsatim yok gucciyde denemistim hata arkadasim cok enteresan bulmustu ama ben ogün kesfetihim Alienle mesgul oldugum icin kokuyu hatirlamiyorum. Vakit bulursam denemeyi düsünüyorum

Biliyorum cok yazdim ama son olarak sunu söylemem gerek eger yanilmiyorsam bu pink sugar benim parfümüm olmaya aday. Daha önce adini filan duymustum ama ilgilenmemistim hic senin paylastigin resimde sisesini gördüm ilgiimi cekti biraz notalarina filan baktim süper. Ha bu arada 25 yasindayim.Ben sahsen sekerli kokulari cok severim ama bu parfüm ayni zamanda erkekleri etkilicek üc özel seyide barindiriyor :) Birincisi vanilya, ikincisi seker kokusu, ve ücüncüsü portakal ( Frankfurta koku arastirmacisi Alan hirsch tarafindan arastirilmis)
Bu arada en cok etkileyende patlamis misir kokusuymus :) Bu yüzden bence sekerli kokular senin dedigin gibi hem masumiyeti ama bence ayni zamanda da seksiligi cagristiriyor. Simdi belki bunu okuyanlar hadi be olurmu diye bilir ama bence bu tasiyan kisiylede cok alakali. Yani seksi bir havaniz varsa buda tuzu biberi olur yada yasiniz kücük masum bir yüzünüz varsa üstüne sekerli birsey dökmüs kücük kiz cocugu gibi olursunuz :)

Son düzenleme:
Yaa o kadar haklısın ki :16:
Alıcam pink sugarı gidip gelip kokluyorum kendime ölüyorum bütün gün o kokuyu sıkınca biliyorrmısun :15:

Canım varmış galiba araştırma yaptım küçük çaplı ismi candy diye geçiyomuş sahte parfümlerde :16:
Ama eminim aynı değildir koku :2:
buarada aklıma geldi ben bi ara sexy grafitti kullanıyodum ona da bak galiba kaldırıldı ama sahte parfüm olarak varrr :54:

Canım varmış galiba araştırma yaptım küçük çaplı ismi candy diye geçiyomuş sahte parfümlerde :16:
Ama eminim aynı değildir koku :2:
buarada aklıma geldi ben bi ara sexy grafitti kullanıyodum ona da bak galiba kaldırıldı ama sahte parfüm olarak varrr :54:

candiyimi ben candiyi acik parfümcülerin uydurdugu bir parfüm diye biliyordum sasirdim simd.i sexy graffiti kaldirildiysa malesef burda deneme sansim yok canim ben almanyada yasiyorum

Back