• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esad’dan Türkiye’nin müdahale sinyaline yanıt: Ordu hazır

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Esad’dan Türkiye’nin müdahale sinyaline yanıt: Ordu hazır

12/02/2016 18:09

PrintPocketPinterestGoogle+TumblrWhatsAppTwitterTelegramFacebook107

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, beş yıldır iç savaş nedeniyle yerle bir olan ülkenin tamamını geri alacaklarını söyledi.

esad.jpg

Fotoğraf: Reuters

Şam’da Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Esad, Suriye ordusunun nihai zafere ulaşacağından en ufak bir tereddüt duymadığını belirtirken, bölgesel oyuncuların müdahalesi nedeniyle hedefe ulaşmalarının uzun zaman alacağını dile getirdi. Esad, çözümün ağır bir bedeli olacağını da vurguladı.

Barış görüşmelerine destek veren Suriye lideri, “Görüşmelere tamamen inandık ancak eğer pazarlık edeceksek terörle mücadele de devam etmeli. Bu iki çabanın Suriye’de bir arada devam etmesi kaçınılmaz” diye konuştu.

‘Ordumuz Türk-Suudi müdahalesiyle yüzleşmeye hazır’
Son dönemde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da sıklıkla dile getirdiği Suriye’ye askeri müdahale planlarına da değinen Esad, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin müdahale riskinin farkında olduğunu kaydetti.

Aljazeera Türk’ün aktardığına göre, bu riski gözardı etmediklerini kaydeden Esad, ordusunun hazır bekleyeceğini de sözlerine ekledi.

Suriye lideri, Rus hava saldırılarıyla desteklenen Suriye ordusunun Halep’in kuzeyindeki operasyonda asıl amacın muhaliflerin Türkiye sınırına erişimini kesmek olduğunu da belirtti. Esad, Türkiye’nin ‘terörist gruplara giden desteklerde ana nakil hattı’ olduğunu vurguladı.

‘Göçmen sorununda sorumlu Avrupa’
Esad, kısa süre önce Suriye hükümetini savaş suçları işlemekle suçlayan Birleşmiş Milletler’e (BM) de karşı çıkarak, bunların ‘siyasi amaçlı iddia’ olduğunu öne sürdü. BM, Esad hükümetini tutukluları hapishanelerde kaybettirmek, öldürmek ve nüfusu bir devlet politikası olarak yok etmekle suçlamıştı.

Ülkesinden başta Türkiye ve Avrupa ülkelerine kitlesel göçlere de değinen Suriye lideri, bunun sorumlusunun Avrupa olduğunu vurgulayıp Avrupa’yı teröristlere saklanma imkanı vermekle suçladı. Esad, göç edenlerin ülkeye geri dönmesi için Avrupa’dan da yardım istedi.
http://www.diken.com.tr/esaddan-turkiyenin-mudahale-sinyaline-yanit-ordu-hazir/

İran ve Rusya'nın desteklediği bir ülkeye saldırmak ahmaklık olur. Rus dışişleri bakanının da dediği gibi bu, 3.dünya savaşınının patlak vermesinden başka bir sonuca varamaz. Yani kimse, Suriye'yi Tc'nin eline teslim etmez. Ki, o kadar yüreklerinin olduğunu da sanmıyorum.

İran ve Rusya'nın desteklediği bir ülkeye saldırmak ahmaklık olur. Rus dışişleri bakanının da dediği gibi bu, 3.dünya savaşınının patlak vermesinden başka bir sonuca varamaz. Yani kimse, Suriye'yi Tc'nin eline teslim etmez. Ki, o kadar yüreklerinin olduğunu da sanmıyorum.
filler ve çimenler...

ben de şunu anlamıuorum neden suriyenin içişlerine müdahale etme gereği duyuyoruz ki kendi içimizde demokrasiyi tam uygulayamamışken diktatör esad ı devirmeye çalışmak muhaliflere yardım etmek üstelik içsavaşın uzamasına neden olmak milyonlarca insanın sersefil olmasına neden olmak çok büyük vebal.dün esad açıklamış suriyeyi tamamen ele geçirinceye kadar mücadele edeceğim ki yalnız değil rusya çin iran ardında.bugün halep e de saldırdık hayırlısıyla gerisi Allahkerim

ben de şunu anlamıuorum neden suriyenin içişlerine müdahale etme gereği duyuyoruz ki kendi içimizde demokrasiyi tam uygulayamamışken diktatör esad ı devirmeye çalışmak muhaliflere yardım etmek üstelik içsavaşın uzamasına neden olmak milyonlarca insanın sersefil olmasına neden olmak çok büyük vebal.dün esad açıklamış suriyeyi tamamen ele geçirinceye kadar mücadele edeceğim ki yalnız değil rusya çin iran ardında.bugün halep e de saldırdık hayırlısıyla gerisi Allahkerim
rusya gibi büyük bir güç arkasında olmasa konuşabilirmi,dünyanın 2. büyük gücü,askerlerimizi riske atmaya hakkımız yok

Esad, diktatör değil, seçilmiş bir başkan.

peki neden esad ı devirmeye çalışıyorkar seçilmiş bir başkan ise.eşim suriyeli bir işçiye sormuş neden geldiniz diye adamın verdiği cevap ülkemizde demokrasi istediğimiz için esad bize savaş açtı şeklinde
Esinin yasadigi olay, Esad baskan hakkinda ki gercegi degistirmez. Secimle geldi, ulke nufusunun %90ina yakini uni mezunu, tahsilli, bu konuda Tc ye fark atmis durumdalar, bir cok mezhebi, farkliligi bir arada barindirmasina ragmen simdiye degin barisin hakim oldugu bir ulke.
Turkmenler ya da isyani djger orgut mensuplarinin, bahsi gecen Suriyeli gibi dusunmesi normal.

Esinin yasadigi olay, Esad baskan hakkinda ki gercegi degistirmez. Secimle geldi, ulke nufusunun %90ina yakini uni mezunu, tahsilli, bu konuda Tc ye fark atmis durumdalar, bir cok mezhebi, farkliligi bir arada barindirmasina ragmen simdiye degin barisin hakim oldugu bir ulke.
Turkmenler ya da isyani djger orgut mensuplarinin, bahsi gecen Suriyeli gibi dusunmesi normal.
ben senin demek istediğini anladım hatta ilk mesajında anladım.esad ın diktatör olduğunu ispatlamaya çalışmıyorum.esad a karşı türkiye onun diktatör olduğunu bu nedenle indirilmesi gerektiğini düşünüyor ve muhaliflere yardım ediyor.kaldı ki suudi arabistan yemen e saldırdı yemen de müslüman kardeşimiz oradada siviller katlediliyor ama gıkımız çıkmıyor nedense

bir düzeltme yapayım diktatör esaf derken kendim öyle düşündüğüm için değil onun diktatör olduğunu iddia edip de muhaliflerin yanında yer alanlar içindi

ben senin demek istediğini anladım hatta ilk mesajında anladım.esad ın diktatör olduğunu ispatlamaya çalışmıyorum.esad a karşı türkiye onun diktatör olduğunu bu nedenle indirilmesi gerektiğini düşünüyor ve muhaliflere yardım ediyor.kaldı ki suudi arabistan yemen e saldırdı yemen de müslüman kardeşimiz oradada siviller katlediliyor ama gıkımız çıkmıyor nedense
Yani, sorunun musluman ya da gayri muslim olmadigi kesin. Sorun somurme, topraklari buyutme, guclenme sevdasi.

Iran da uyari yapmis.. Suriye isterse ucaklarimiz emre amade demis. Turkiye buna ragmen bu savasa girmekte israr ederse bu Turkiye icin cok buyuk kayiplara vesile olacak gibi gorunuyor. Hem can kaybi, hem toprak..

fransa ypg ye yapılan saldırıları durdurun demiş buyrun cenaze namazına.artık iyice korkmaya başladım cizredeki operasyon bitmiş şimdi güvenlik güçleri oradan nusaybine geçiyormuş

Kiyamete ceyrek kala.. Dunyadaki haber ajanslarinin yorumlarinda herkes ayni seyi yaziyor. Eger Turkiye ve Suudi bu savasa girerse 3. dunya savasi baslar.
Bindik bir alamete gidiyoruz kiyamete..

Orada akan kanın tek sorumlu güccük ortadoğu projesidir ve yine zil takıp arap baharı diye çiftelli oynayanlar, göbek atanlardır.

Orada akan kanın tek sorumlu güccük ortadoğu projesidir ve yine zil takıp arap baharı diye çiftelli oynayanlar, göbek atanlardır.

Orada seçim yapılması başka şekillerde sağlanabilirdi. Nasıl ki bizler seçilenlere mühür basıyorsak; onlar da seçilenleri seçmesi için ellerine bir mühür verilebilirdi.

Back