- 6 Ocak 2019
- 5.740
- 16.748
Onlarin adetlerinden size ne. İsinize gelmeyince tüh kakalar isinize gelince ama onlarin adeti böyle.Kusura bakmayında ne hakareti etmişim çocuğun yanında . Eşimle konusurken Duymuş. Buarada bunların saçma sapan adetlerinde gelin çalışamıyor
Valla doğulular istersen adetlerine uyma canım. Tek başına evden bile cıkarmazlar gelini . Geçen akşam markete gidicez eşimi kapıda bekliyorum hesap sorar gibi hani kimle gidiyoon markete diyor.. kapıdan cıksak nereyeeeee.Tüm adetlerini yerine getiriyormuşsunuz gibi
İşinize gelince adetlerinde bu var deniyor
Ama resmen anne ile evladı düşman olsun eve gelmesin İstiyordunuz
E bu adete niye uymuyorsunuz
Hakareti mi kalmış daha ne hakaret edeceksin
İşte öyle değil ben simdi gidip çalışıcam desem zaten eşim de bırakmaz ki büyük ihtimal kv den dolayı. Yani öyle kafama göre çıktım gittim iş buldum çalışıcam diyene kadar o konu oralara gelemez bile. Anlatabildim mi bilmiyorm. benim işime gelmesiyle ne alakası var?yıllardır çekiyorum 1 yıldır usandm tavrımı koydım ben mi suclu oldum en azından evımde huzur versn diliyle hayatı zehir ediyoduOnlarin adetlerinden size ne. İsinize gelmeyince tüh kakalar isinize gelince ama onlarin adeti böyle.
Hanımefendi siz kayınvalidenize hakaret etmişsiniz mesajlar atmışsınız şeytan yüzlü vs dedim diyen sizdiniz bu hakaret değil de ne hem kadının evinde bedavadan otur hem de hakaret edilsin ohh ne ala bir de kapıdan kovuluyorlardı eski konularda demiştiniz tv fişini dahi çekiyordunuz görümcelerinize inat. Bari kendi evinize çıkında kadının kira geliri olur hakaret de işitmezKusura bakmayında ne hakareti etmişim çocuğun yanında . Eşimle konusurken Duymuş. Buarada bunların saçma sapan adetlerinde gelin çalışamıyor
Kimse sizin gorusmemenize, evinize almamaniza bir sey demiyor zaten. Sen gorusmek zorunda değilsin deniyor. Kocaniz gorusunce ortadan ikiye çatlamaniza, araya nifak sokmaniza anlam verilemiyor. O doğulu dediğiniz insanlarda anne babaya sırt çevirmek de olmaz bunu bilmiyor musunuz da esiniz gorusunce, yemeğini yiyince olay cikariyorsunuz.İşte öyle değil ben simdi gidip çalışıcam desem zaten eşim de bırakmaz ki büyük ihtimal kv den dolayı. Yani öyle kafama göre çıktım gittim iş buldum çalışıcam diyene kadar o konu oralara gelemez bile. Anlatabildim mi bilmiyorm. benim işime gelmesiyle ne alakası var?yıllardır çekiyorum 1 yıldır usandm tavrımı koydım ben mi suclu oldum en azından evımde huzur versn diliyle hayatı zehir ediyodu
Yok hayır ya ben onlari eşime yazdım kvye değil. Evet çektim pişman değilim dünde görümce geldi kapiya terligini cıkarıp girerken cocuklari verdim gönderdim..Hanımefendi siz kayınvalidenize hakaret etmişsiniz mesajlar atmışsınız şeytan yüzlü vs dedim diyen sizdiniz bu hakaret değil de ne hem kadının evinde bedavadan otur hem de hakaret edilsin ohh ne ala bir de kapıdan kovuluyorlardı eski konularda demiştiniz tv fişini dahi çekiyordunuz görümcelerinize inat. Bari kendi evinize çıkında kadının kira geliri olur hakaret de işitmez
Bende doğuluyum valla sizin işinize ne gelirse öyle kıvırıyorsunuz lafları hem o hakaretleri yapmaya cesaret eden bir kadın izin vermiyorlar çalışmama o yüzden çalışmıyorum demesi de yalanın daniskası işinize gelen adetleri alıyorsunuz sadeceValla doğulular istersen adetlerine uyma canım. Tek başına evden bile cıkarmazlar gelini . Geçen akşam markete gidicez eşimi kapıda bekliyorum hesap sorar gibi hani kimle gidiyoon markete diyor.. kapıdan cıksak nereyeeeee.
Ben kaç yıldır elimden geldigi kadar uyum saglıyorum ki küçük yerde yaşıyoruz dedikodu kazanı gibi zaten insanın cıkası gelmiyor.
Eve gelmesin istiyorum evet son 1 yıldır bu böyle bezdirdi artık çünkü. en basiti kapıdan girer yemek kokusuna der ne kokuyo bu ev. Yok sarımsak kokmuş yok tabakları niye çıkardın tezgahın üstüne koydun ....
Kocaya üzülmüştüm ama üzülmüyorum tencere kapak olmuş deseneYok hayır ya ben onlari eşime yazdım kvye değil. Evet çektim pişman değilim dünde görümce geldi kapiya terligini cıkarıp girerken cocuklari verdim gönderdim..
Bende doğuluyum valla sizin işinize ne gelirse öyle kıvırıyorsunuz lafları hem o hakaretleri yapmaya cesaret bir kadın izin vermiyorlar çalışmama o yüzden demesi de yalanın daniskası
Ya arkadaşım yüzlerine bişey dediğim yok zaten kv kendine hakaret değil laff bile söyletmez merak etmee. BiZ sadece eşimle kavga ettik dun okadar kv nin bundan haberi yokBende doğuluyum valla sizin işinize ne gelirse öyle kıvırıyorsunuz lafları hem o hakaretleri yapmaya cesaret bir kadın izin vermiyorlar çalışmama o yüzden demesi de yalanın daniskası
Ne alaka yaaa ? Gayette savundu annesini boşanmaya getiren o konuyuKocaya üzülmüştüm ama üzülmüyorum tencere kapak olmuş desene
Ya aynen böyle onlarla güzel güzel konuşunca bile okadar zoruma gidiyo ki resmen sevgim azalıyo eşime. Nasıl yenicem bilmiyorum bu durumuEsinizn ailesi kendince maddi sebeplerden fazla yuzgoz olmislar sizi fazla incitmisler belli ki ama eger esinizi seviyorsaniz,annesinden ailesnden vazgecmesini istemeyinnlutfen. Ne olursa olsn karsisinda onu o yaslara getiren anne var. Kv Sizi incittigi icin zaten tepkisini ortaua koymus,daha fazlasni istemek biraz bencillik olirben de kv tarafndan fazla sevilmiyorm hatta hic sevilmiyorum yalan yok esim onlarla hahah hihihi konstkca gucume gidiyor beynime kan hicum ediyor ama ne yapablrm, bakiyorm o cok mutlu oluyor,niye ona eziyet edeym ki. Bence siz de bakis acinizi degstirin
İşte noluyo biliyo musunuz sen istediğini yap abimiz/oğlum gene bizimle bir, bizim yanımızda sen çatla bizden ayrılmayacak hesabi yapıyolar gibi oluyor simdi işten de çıktı onlarla ortak yerde ve benim bunu istemediğimi biliyolar çünkü ben baştan beri herşeyimizi ayırmak istedim onlardan. Yeme içme paramız herşeyi. Tam başardım derken bu cıktı.bir şeyler yaşanmış ki olabilir her ailede de yaşanabilir. siz araya mesafe koyarak gereken cevabı vermişsiniz zaten onlara.
be mübarek o annesidir kız kardeşidir dövüşür küfür eder gider geri barışır. kimsenin sana gelip gittiği yok bi sal adamı ya.. istiyorsunuz ki 9 ay karnında taşıyıp binbir kahırla büyüttükleri evlatlarını bir kalemde silsinler.
kocanız da oraya keyife gidiyormuş gibi büründüğünüz şu tavırlar konuşmalar aşırı canımı sıktı. annesidir ya karnını da doyurur, kafasını da kırar niye böyle karnı darlık yapıyorsunuz. siz de bir annesiniz azıcık empati !
Hepimiz anneyiz evet keşke bütün anneler çocuğunu evlendirilen azıcık empati yapsalar özellikle erkek anneleri sanki oğlunu zorla aliyorlar birdaha göremeyecek edasında sülük gibi yapismasalar ve en önemli si geline saygı duysalar hizmetçi gözüyle bakmasalar çok güzel olurdu.bir şeyler yaşanmış ki olabilir her ailede de yaşanabilir. siz araya mesafe koyarak gereken cevabı vermişsiniz zaten onlara.
be mübarek o annesidir kız kardeşidir dövüşür küfür eder gider geri barışır. kimsenin sana gelip gittiği yok bi sal adamı ya.. istiyorsunuz ki 9 ay karnında taşıyıp binbir kahırla büyüttükleri evlatlarını bir kalemde silsinler.
kocanız da oraya keyife gidiyormuş gibi büründüğünüz şu tavırlar konuşmalar aşırı canımı sıktı. annesidir ya karnını da doyurur, kafasını da kırar niye böyle karnı darlık yapıyorsunuz. siz de bir annesiniz azıcık empati !
Seni cok iyi anliyorm sekerm ama dedgm gbi bakis acini degstir. Benm kv "bak biz seni istemiorz soguk yapiyorz ama sen istdgni dusun oglm benmle zaten" diyormus gbi icnden. Ama oyle degilYa aynen böyle onlarla güzel güzel konuşunca bile okadar zoruma gidiyo ki resmen sevgim azalıyo eşime. Nasıl yenicem bilmiyorum bu durumuher akşam kv ahira gittiği saaatte eşimi arayip duruyorum orda mısın diye orda olduğunu düşünmek bile nefret ettiriyor yurutemeyeceğimi düşünüyorum bu sekilde ya
Iyıde aynı sey degılkı bu adam annesının getırdıgı yemegı bıle yemıyormus esı oyle ıatıyor dıye adam zaten okadar lafa hıc bısey demıyor ve gorusmemeyw calısıyor ve buda hakkı kvnınde kendınındeCanim sakin olup once kendini dinlemeyi saygi göstermeyi ogreneceksin ve esinle bu konulari konusup kv ne de saygi gostereceksin sonucta onun oglu ile evlisin herkesin basina turlu turlu seyler geliyor anlatsam derdim mi var dersin yada annemin yasadiklarini duysan
Bence kv de de suc var tek kocasi hakli iki tarafta yanina cekiyor
Benim arkadasim da koyden severek evlendi hatta okulunu birakti simdi pisman 3 cocuk ile baba evine dondu sonra baristilar 4 yaptilar ama esi kotuydu arkadaslari ile tatile gitmeler gezmeler tozmalar karisi cocuklari da evi beklesin kv si de kocasi olunce kudurmus ogullarinin ustune dusmustu iyice
Benimde KP ev almamızi hazmedemedi eşim öyle diyor eşim 12 kardes 7 erkek 5 kız kızlarına ev yaparken inşaatın e herseyin e yardimci olmuş aynı babaannem Gil gibi halalarimin 20 yıllık evi var amcalarımin daha yeni yeni oluyorİşte noluyo biliyo musunuz sen istediğini yap abimiz/oğlum gene bizimle bir, bizim yanımızda sen çatla bizden ayrılmayacak hesabi yapıyolar gibi oluyor simdi işten de çıktı onlarla ortak yerde ve benim bunu istemediğimi biliyolar çünkü ben baştan beri herşeyimizi ayırmak istedim onlardan. Yeme içme paramız herşeyi. Tam başardım derken bu cıktı.
Eşim ne kadar para vermiycem bizim evimiz herşeyimz ayrı diyor ama biliyorum ki kv nin köşede bi planı var baştan beri hazmedemedi bizim ayrı bi aile ev olduğumuzu ve huyuna gide gide yapacak istediğini ...
Tabi tabi annelik demi kv eşim ameliyat oldu bir kez geçmiş olsun a geldi tamamHepimiz anneyiz evet keşke bütün anneler çocuğunu evlendirilen azıcık empati yapsalar özellikle erkek anneleri sanki oğlunu zorla aliyorlar birdaha göremeyecek edasında sülük gibi yapismasalar ve en önemli si geline saygı duysalar hizmetçi gözüyle bakmasalar çok güzel olurdu.
Gelinini emri altına almak kendi çocuğunun yaptığı hizmetin fazlasını gelininden almak için başından eziyet edip herturlu oyunu çevirdikten sonra kimseye anne baba gözüyle bakıp kenarda oturulması beklenmesin kötülük yapan kötülük bulur.
En başından su yeni evlenen gençlere azıcık saygı duyulsa azıcık rahat bırakılsa bu tartışmaların hiçbiri olmayacak.kaynanalarin genel fikri ben çektim gelinimde çeksin diye çektirip intikam almalari böyle yapanlarada gram acimiyorum.
Demi işi biliCen ise gitmicenSeni cok iyi anliyorm sekerm ama dedgm gbi bakis acini degstir. Benm kv "bak biz seni istemiorz soguk yapiyorz ama sen istdgni dusun oglm benmle zaten" diyormus gbi icnden. Ama oyle degilgercekten boyle dusunmek aklna geldgnde esini sevdgni,onun da bir zamanlar bebek cocuk oldgnu ve buyuse de annesinden kopamaycgni dusunmye calis. Ben bu durmlrda esime sarmamak icin kendmi baska islere veriyorm,gidip kek borek yapiyorm ya da evle ugrasiyrm. Hatta artk o kdr sık yapmaya basldm ki esim anliyor giciklanip da kendmi keke borege adadigimi ama ses etmedgm icn kiymetm yukseliyor goznde. Bugn yarn bisi olsa emnm beni savunacaktr cnku nasl saygszlk etmdgme sahit. Sen de boyle dusun. Onmli olan esinin sana saygisini korumak
Gormedigim birşeye inanMAM sonuçta o kadar saat geç geliyormuşIyıde aynı sey degılkı bu adam annesının getırdıgı yemegı bıle yemıyormus esı oyle ıatıyor dıye adam zaten okadar lafa hıc bısey demıyor ve gorusmemeyw calısıyor ve buda hakkı kvnınde kendınınde