• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ertesi hapları

kedicelen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
34
0
36
İzmir
Siteye henüz yeni katıldım ve aklıma takılan bir konuda yardım almak istiyorum ve çevremde yardımcı olabilecek biri yok malesef..
Öncelikle ertesi gün hapı kullanmak aklımın ucundan geçmezdi. Hayatta en çok istediğim şeylerden biriydi. Fakat şuan şansa bırakmam mümkün değil. Ertesi gün haplarının zararları nelerdir ? Ne kadar süre içerisinde almak gerekir ? Cevaplarsanız çok sevinirim..

Son düzenleme:
Siteye henüz yeni katıldım ve aklıma takılan bir konuda yardım almak istiyorum ve çevremde yardımcı olabilecek biri yok malesef..
Öncelikle ertesi gün hapı kullanmak aklımın ucundan geçmezdi. Hayatta en çok istediğim şeylerden biriydi. Fakat şuan şansa bırakmam mümkün değil. Ertesi gün haplarının zararları nelerdir ? Ne kadar süre içerisinde almak gerekir ? Cevaplarsanız çok sevinirim..

hoşgeldin canım öncelikle...
ertesi gün hapını ilk 24 saaat içinde alırsan etkisi çok olur.
ama en fazla 48 saat içinde içmelisin etkili olması için.
içinde iki tane hap oluyor. 12 saat arayla içiyorsun sanırım. içinde yazar zaten.
mide bulantısı yada kusma yapabilir.
sürekli içmeyi alışkanlık etmediğin sürece bir sakıncası yok.

adet düzensizliği, ara kanama da yapıyor. çok riskli bir durum yoksa içme bence. yan etkileri çok fazla.

yani onu kendin hesaplamalısın. kritik bir dönemindeysen yani adetten sonra 12-13-14-15 gün gibi içmelisin eğer bebek istemiyorsan. birşey değil canım.

Hastalanmama 3 gün var ve hastalığım genelde geç gelir yani 10 gün de olabilir. Bu durumu etkiler mi ?

hastalanmanı fazla etkilemez canım. ama belki kanaman daha az yada daha fazla yada daha uzun süreli olabilir.
adetin düzensizmi? yanii risk almak istemiyorsan iç derim.

evet adetim düzensiz zamanında geldiği olmamıştır geçtiğimiz 12 sene boyunca. adet öncesi gebelik riskinin az olduğunu biliyorum fakat riske de atmak istemiyorum. şimdi ilacı içersem ve o daha da ertelerse sinir küpü olarak da dolaşmak istemiyorum. çok kararsız kaldım yani bu konuda. erkek arkadaşım yani nişanlım kesinlikle içme diyor..

evet adetim düzensiz zamanında geldiği olmamıştır geçtiğimiz 12 sene boyunca. adet öncesi gebelik riskinin az olduğunu biliyorum fakat riske de atmak istemiyorum. şimdi ilacı içersem ve o daha da ertelerse sinir küpü olarak da dolaşmak istemiyorum. çok kararsız kaldım yani bu konuda. erkek arkadaşım yani nişanlım kesinlikle içme diyor..

adet öncesi ihtimal düşük evet. ama senin düzensiz olduğu için bişey demekte kararsız kaldım.

Back