• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ertesi gün hapi

mannah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2009
3
0
86
Denizli
lütfen biri bana cevap versin...
ertesi gün hapini kullandiktan sonra , ertesi gün yine iliskiye girilmisse, hapin etkisi devam edermi? yoksa tekrar mi alinmalidir..? gerçi ay da bir den fazla kullanmayin da diyor prospektüste ama.. lütfen biri bana yardimci olsun...:Saruboceq: simdiden tesekkürler

Canım,ertesigün hapı bir doğum kontrol yöntemi değildir.Mecbur kalmadıkça kullanılması tavsiye edilmez.ıçilen 2 hap 72 saat içinde en erken sürede alınmalıdırki gebeliği engellesin.Bugün içilen hapın ertesigün yaşanan bir ilişkide koruyuculuğu olmaz.yinede en doğru bilgileri doktorundan alabilirsin.

tesekkür ederim.... o zaman tekrar alsam bu haptan sizce bir sorun yasarmiyim?

Aynı adet dönemi içersinde ilacın birden fazla kullanımasına doktorlar şiddetle karşı çıkıyorlar canım.Adet düzensizliği,hormonal bozukluk yaptığı için.Karar senin,doktoruna yada aile planlaması merkezlerine danışırsan sorularına net cevaplar alabilirsin.sevgiler

mannah prospektüste yazdığı gibi ayda en fazla 1 kere kullunılıyo gerçekten de adet düzensizlığı yapıyo tekrar kullanmamalısın başka korunma yöntemleri denemelisin...a.s

lütfen biri bana cevap versin...
ertesi gün hapini kullandiktan sonra , ertesi gün yine iliskiye girilmisse, hapin etkisi devam edermi? yoksa tekrar mi alinmalidir..? gerçi ay da bir den fazla kullanmayin da diyor prospektüste ama.. lütfen biri bana yardimci olsun...:Saruboceq: simdiden tesekkürler
Selam canım, kullandığın ertesi gün hapı sadece o birliktelik sonrası için geçerli. Aldığın hap bir sonraki ilişkin için koruma sağlamıyor. Ayrıca bir adet döngünde 1 kere kullanmak sağlıklı diye biliyorum o yüzden çok sık kullanmamak gerekiyor.

Back
X