- 6 Mayıs 2016
- 19
- 2
- 1
- 29
- Konu Sahibi pineapple1
-
Merhaba. Regl döneminin bitişinin hemen ertesi gününde korunmasız ilişkiye girdim, yani bugün. Yasmin kullandım fakat düzenli kullanmadığım için dört-beş saat sonra da ella kullandım. Herhangi bir hamilelik riski var mıdır?
reglin hemen bitişinde risk zaten düşük. internette ne gördünüz bilmiyorum ama riskin en yüksek olduğu dönem
: bir sonraki reglinizden 12-16 gün öncesi arasındaki dönem özellikle de 14 gün öncesi olan gün. ella yasmin birlikte bilinen bir yan etkisi yok -sadece fazlaca hormon almış oluyorsunuz. bu tabi ki iyi birşey değil. başka şekilde korunun bundan sonra. geçmiş olsun.
Ertesi gün hapı aldıysan hiç bişey olmaz.
Hayır yok 72 saat içinde alman gerekiyor yalnız o haplar ayda sadece bir kez alınıyor, alışkanlık haline getirme. Sağlık problemlerine neden olabilir.
O haplar yüzde 90 koruma sağlıyor bildiğim kadarıyla. Yani her türlü risk vardır.Merhaba. Regl döneminin bitişinin hemen ertesi gününde korunmasız ilişkiye girdim, yani bugün. Yasmin kullandım fakat düzenli kullanmadığım için dört-beş saat sonra da ella kullandım. Herhangi bir hamilelik riski var mıdır?
O haplar yüzde 90 koruma sağlıyor bildiğim kadarıyla. Yani her türlü risk vardır.
Vücudunuza bu kadar hormon yüklemek yerine daha düzenli kullanın ilaçlarınızı ya da kondom kullanın bence. Ella berbat bir şey. Insanı kendinden tiksindiriyor.
Ayda bir mi? Ben senede bir diye okumuştum bir yerde. Sonuçta bi anda neredeyse bin tane doğum kontrol hapı içmiş oluyorsunuz, ayda bir kesinlikle çok sağlıksız.
Normalde ayda bir alınıyor fakat alışkanlık haline getirilmemesi gerekiyor, ciddi anlamda hormonlar üzerinde çok etkili.
Endişe etme canım zaten boşalma içine olmadığı için ihtimal çok çokk düşük.hap ile sıfırlanır..Biliyorum fakat biraz kiloluyum boyuma göre(65-66) o yüzden de endişe ettim.
Endişe etme canım zaten boşalma içine olmadığı için ihtimal çok çokk düşük.hap ile sıfırlanır..
Aynı şekilde korunma yönünde de çok etkilidir umarım :)[/QUOT
Bilisel olarak %100 koruma etkisi var . Dediğim gibi riskli gebelik durumlarında sadece ay'da bir alınır. Her ilişkiden sonra kullanılmaz zira etkisi azalıyor ve hormonların dengesini alt üst ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?