• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'ertesi gün' hapı içene tespit !! yok artık ama yaaa

3kedili1bebeli

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
741
31
318
[h=1]Ertesi gün hapı içene tespit![/h][h=2]Sağlık Bakanlığı şimdi de gebe kalmamak için kullanılan 'ertesi gün hapları' için harekete geçti.[/h] Güncelleme:29 Haziran 2012 16:50
Sağlık Bakanlığı’nın ertesi gün haplarıyla ilgili, eczaneler ve ecza depoları aracılığıyla kullanım sayısını ve kimler tarafından kullanıldığını belirleme kararı aldığı iddia edildi.
Sevil Arınan'ın Cumhuriyet'te yayımlanan haberine göre; Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Öztürk, bakanlık olarak ertesi gün haplarıyla ilgili çalışma başlattıklarını doğruladı.
Doğum kontrol yöntemlerini özellikle aile hekimleri aracılığıyla uyguladıklarını kaydeden Öztürk, “Bakanlık olarak amacımız tamamen kullanımı yaygınlaştırmak. Şu an maliyet analizini çıkarmaya çalışıyoruz. Sonrasında personeli eğiteceğiz, aile sağlık çalışanları aracılığıyla hapları dağıtacağız. Bunu tespit etmenin de bir sakıncası yok. Bakanımız Recep Akdağ da bu yeni uygulamamızı uygun gördü” görüşünü dile getirdi

bu adamların amacı ne? sezaryen, kürtaj derken bir de bu. ne yapmaya çalışıyorlar ya. neden kimlik alıyolar bunun gizli tutulması gerekmez mi? çok yanlış birşey. umarım itiraz edilir

herşeye karşı çıkarken birazda düşünmek lazım
tamam kimsenin özel hayatına karışmak kimseye düşmez ama birde bu ertesi gün hapının yan etkilerini de hesaba katın
ona gerek kalmadan dikkatli korunulsun

tamam kimsenin özel hayatına karışmak kimseye düşmez ama birde bu ertesi gün hapının yan etkilerini de hesaba katın

dikkatli korunulsun diye de bu hapı kullanmak zorunda olanların özel hayat ihlaline uğraması mı gerekiyor? sizin dediğiniz ayrı bir olay. burdaki yapılan olay apayrı bir olay. prezervatif alanların da kimliği alınsın mesela, hoşunuza gider mi ?

İyi de arkadasım, senin dediğinin karşılığı bu değil yani. Ertesi gün hapını bilip de eczaneden alan insan herhalde okuma yazması vardır, bir zahmet prospektusunu acar okur, yarar- zarar eğrisine kendi bakar, kararını verir. Herseyi de devletin bilgisi dahilinde yapmayalım artık.

Ertesi gün hapı içene tespit!

Sağlık Bakanlığı şimdi de gebe kalmamak için kullanılan 'ertesi gün hapları' için harekete geçti.

Güncelleme:29 Haziran 2012 16:50
Sağlık Bakanlığı’nın ertesi gün haplarıyla ilgili, eczaneler ve ecza depoları aracılığıyla kullanım sayısını ve kimler tarafından kullanıldığını belirleme kararı aldığı iddia edildi.
Sevil Arınan'ın Cumhuriyet'te yayımlanan haberine göre; Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Öztürk, bakanlık olarak ertesi gün haplarıyla ilgili çalışma başlattıklarını doğruladı.
Doğum kontrol yöntemlerini özellikle aile hekimleri aracılığıyla uyguladıklarını kaydeden Öztürk, “Bakanlık olarak amacımız tamamen kullanımı yaygınlaştırmak. Şu an maliyet analizini çıkarmaya çalışıyoruz. Sonrasında personeli eğiteceğiz, aile sağlık çalışanları aracılığıyla hapları dağıtacağız. Bunu tespit etmenin de bir sakıncası yok. Bakanımız Recep Akdağ da bu yeni uygulamamızı uygun gördü” görüşünü dile getirdi

Biz de inandık.Her şeye bir kılıf buluyorlar zaten,insanlara makarna yedirte yedirte hamur beyinli yaptılar,saf halkımız da inanıyor "bir bildikleri vardır"diyerek,yazık çok yazık :50:

Amac gayet belli "dindar nesil yetiştirmek"..
Aksine, dikteler insanı dikte edilen amaçtan uzaklaştırır.

İktidar olan hükümet neyse biz de oyuz diye bir şey yok. Sol parti iktidar olduğunda; amaç belli, antidindar nesil yetiştiriliyor demek kadar afaki olur bu.

Dersek, ezberden gidiyoruz demektir.

Benimsendirilmeye çalışılan değil öz de benimsediğimiz ne ise öyle yetişiriz. Öyle yetiştiririz kendimizi.

Kişiyi kendisinden başkası dindar veya antidindar yetiştiremez.

Böyle inanıyorum.

Ama ben şimdi konuya değil yoruma yorum yapmış oluyorum. Yanlış iş bu. Ama konu içeriğinin mentalitesini de yanlış.

Yetişkinlerin kimlik no su alınsa ne alınmasa. Cinsel ilişki yaşı liseden ortaokula indiği, bekâretin önemsenmesinin 'aaaaa- inanmıyoruuueemm,, halaammııı' düşünmenin aydınlık görüş olarak lanse edildiği nesil için,

14 15 yaşındaki gençler kendilerini kendilerini kontrolleyemediklerinde, amaaannn boşver, ertesi gün alırız şehvetiyle hareket edip
henüz gelişme çağında olan bünyeyi gözardı edip
hissel yaklaşmaları yaşları gereği normal.

Kendimi düşünerek, bireysel özgürlük hakkım elimden alınıyor diye düşünebilirim fakat ergen genç kızım olsa, 13 15 yaşında evladım olsa, ertesi gün hapına, olmadı kürtaja güvenebilecek olmasını elbette bireysel özgürlük hakkı ile yan yana düşünemem.

Hepimiz okuduk, yurtlarda kaldık, çalışıyoruz. Söylenenlerin davranışa dökülemediğini görüyoruz. Ucu açık bir konu nitekim. Bir çok taraftan ele alınabilir. Teorik olarak bakıldığında kabullenilmeyecek bir uygulama. Ne münasebet dedirtiyor insana.
Pratikte ise işler değişiyor.

Dini ve siyasi içerikte bir yorum yapmadığımı düşünerek basıyorum göndere :)

onun yerıne ınsanlar bu hapın zararları konusunda bilinclendırılmelı bence bu hapı kulalnan cok var kımısı artık ohh korunma zevkıne gır ılıskıye sonra ertesı gün hapını iç cocuk mocuk yok tabı yan etkılerını adet düzensızlıklerı agrısı sancısı kadın ceksın erkek rahat bende karsıyım bu hapa onun yerıne korunulsun ıstenmıyorsa gebelık durumu erkesın zevkı ıcın kadınlar cekıyor habıre ama malesef cogu kadında bunun farkında değil o ayrı
aman adam dısarı bosalıp zevkını azaltmasın yada prezervatıfle az zevk almasın akdına nolursa olsun zihnıyetınde cıakrılıyor hep korunma yöntemlerı nıyeyse hep olan kadına :37:

şiddetle kınıyorum.. bu nasıl saçma sapan düzenlemedir böyle...
hasta mahrumiyeti nerde..
mantıklı şeylere matıklı açıklamalar yapılır bunun hiçbir mantığı yok..
çoluk çocuk alıyormuş,,, bekaretin yaşı düşmüş bunlar saçmalıktan başka birşey değil
bunlar böyle korunmaz,ahlak düzeni böyle korunmaz..
bireysel eğitim farklı birşeydir, bireysel baskı farklı birşeydir. bu tamamen bir baskıdır.
bence sağlık bakanlığı bunları bıraksın obeziteyle savaşa devam etsin sonuna kadar destekliyorum.

Ertesi gün hapları takip edilsin ama bilinçsizce kullanımını engellemek için. Eczaneden çok rahat alınıyor ve yan etkileri çok fazla.

Bakanlar Kurulu'na sunulan kürtaj yasa taslağının ayrıntıları belli oldu.

10 haftalık kürtaj sınırı korundu, kadının gebeliğini daha önce fark etme ihtimalinin az olması nedeniyle.

Ama istek üzerine gebelik sonlandırılmadan önce çiftlere danışmanlık hizmeti verilecek. Kürtaj kararının gözden geçirilmesi için 2 ile 4 gün düşünme süresi tanınacak.

Kürtajı sadece kadın doğum uzmanları yapabilecek. Sağlık personeline de "istemli kürtaj" konusunda görevden çekilme hakkı tanınacak. "Ben kürtaj yapmıyorum" diyebilecekler.

Kürtajda tıbbi zorunluluk halleri de somutlaştırılacak.

3 yıl hapis cezası

Tıbbi zorunluluk olmadan 10 haftanın üzerinde kürtaj olan kadına ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Ve 10 hafta üzerindeki gebeliklerin sonlandırılmasında eğitim hastaneleri ve sağlık kurullarına yetki verilecek.

Ancak en önemli düzenlemelerden biri olarak taslağa giren bir başka istisna var.

Tecavüzle hamile kalan hakim kararıyla kürtaj olabilecek

Ensest ve tecavüzle hamile kalan 15 yaşından küçükler düzenleme yasalaşırsa hakim kararıyla kürtaj olabilecek. Mevcut uygulamada karar aileye bırakılıyordu.

Taslak ile doğum kontrol yöntemlerinin iyi anlatılmasına ve uygulamada kolaylaştırılmasına dönük tedbirler de alınıyor.

Ücretsiz "ertesi gün" hapı

İstenmeyen gebelik için devlet ücretsiz "ertesi gün hapları" dağıtacak. Halen eczanelerde 15 TL olarak satılan bu hapların ücretsiz olarak nerelerden alınabileceği henüz netleştirilmedi.

Bir yandan da istemli düşük amacıyla kullanılan ilaçlar kontrol altına alınacak ve güvenli kullanımı sağlanacak.

Ayrıca kürtaj yerine, doğum yapmayı özendirici düzenlemelere de gidilecek.

Epidural normal doğum yaygınlaştırılacak

"Epidural anestezi" yani ağrısız normal doğum yaygınlaştırılacak, SGK'nın yeterli ödeme yapması sağlanacak.

Doğum sonrası izni artıyor

Çalışan annelere doğum sonrası verilen 8 haftalık ücretli izin 6 aya çıkarılacak süt izni 2 saat olacak. Sadece memurlara sağlanan 10 gün babalık izni işçilere de tanınacak.

Düzenlemenin Meclis açıldıktan sonra yasalaştırılması bekleniyor.

Back