erken yumurtlama

shemss678

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
626
689
103
30
kızlar merhaba. bir sorum var fakat cevap bulamıyorum doktorlar bir öyle diyor bir böyle. onun için yaşayanlara sormak istedim. adetim 30-32gunde bir olur. yumurtamam ortalama 14-16ci gune denk gelir hep. fakat geçen ay hiç yumurtlamam olmadı. (haziran ayı kimyasal gebelik yaşadığım için belkide) 24u adet oldum 5 gün sürdü. ve 2gün sonra yumurtlamam gerçekleşdi. yani batın 7ci günü..şimdi sorum şu, yumurtlama erken olursa bat tarihimizde mi erkene çekilmiş olur? yani 7+14gun sonra adet olmalımıyım? yoksa kendi günümde mi olucam. "ovulyasyondan 14gün sonra adet olunmalı" diye yazıyor siteler. fakat doktorum "kendi gününde olursun" diyor. erken yumurtlama yaşayıp da adeti kaç gun sonra oldu hatirlayan yaşayan arkadaşlar varsa lütfen yardım

Yumurta catladiktan 14 gun sonra regl olunuyor yani benim 27si yumurtam catladi gecen ay ovulasyona gore
28inden itibaren saydim 31 cekiyor ay. 10 agustosta regl oldum yani 14. Gun

Ondan onceki ay ise 4 gun gecikti yine yumurta takibi ile ama beta hcg em 1.98 di yani olusamadi birseyler
Kimyasaldan sonra hemen ayni gununde 5 ocakta kimyasal oldum 5 subatta regl oldum yine degismedi

Eger supheleniyorsan gecikmeden hemen kan vermelisin durumunu anlarsin cnku 5in alti degerler cikmiyr idrarda

teşekkur ederim cevabın için. normal durumlarda benimde gunum hiç şaşmazdi. kendi gununde yumurtlar kendi gununde adet olurdum. fakat şimdi durum biraz farklı. erken ovulyasyon olduysa, yani 7ci gunumde, o zaman 7+14 yani 21gunde mi adet olucam bu ay, o kafamı karıştırıyor. erken ovulyasyon yaşayıpda erken adet goren biri var mı, yoksa bu durumda da kendi gununde mi adet olunuyor bilemiyorum. doktorum yok kendi gununde olursun diyor. peki ovulyasyondan 14gun sonra adet gelir diye hangi doktorlar yaziyor şu sitelere¿ idrar testi bile yapmadım. sonu hep husran oluyor tek çizgiyi ya da kandakı neqtivi goze alamam.

Doktorunun dediği doğru canım. O 14 gün kaidesi bende hiç tutmadı. Erken yumurtladığımda oldu geç yumurtladığımda ama adetim hep beklediğim tarihte geldi. Şöyleki bazı aylar yumurtlama olmaz ama yinede regl oluruz.

yumurtalama olmayinca kandakı LH ve progesteron hormonlari da yukselemez o zaman yalniz estrojen hormonu olur ki buda adetimizi kendi gununde tetikler. fakat LH hormonu yukselipde ovu yaratiyorsa, 14gun ichnde sari cismin yok olmasi gerek. yani yok olmasiyla birlikdede adet gelir. siteler boyle yaziyor. kafam hep karışıyor bu 14gun konusunda

Valla dediğim gibi bende 14 gün olayı hiç tutmadı. Bende 30 günde bir regl oluyorum

Adetimin 6. Günü hafif kahvemsi lekelenme oldu sadece akşam üzeri bugün ovü testi yaptım pozitif çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…