• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken yaşta alzhimer olur mu? Tecrübesi olanlar lutfen yardım:(

Evet ben çok zor bir hayat yaşadım ve halende yaşıyorum. Bir yanım diyor yaşadığım şeyleri unutarak beynin savunma geliştirdi.. 2 yıl önce girdiğim sınavda Türkiye derecesi yaptım mesela ve o zamanlardada vardı unutkanlık. Mesela kızım diyor ki anne sen ajanda kullanmadan bu kadar işi nasıl aklında tutuyorsun? Buradan bakınca unutkanlık değil başka birşeyim var belki de diyorum.Söylediğiniz çok mantıklı geldi.. İnşallah ama İnşallah o hastalık değildir. Çok endişeliyim arkadaşlar Allah kimseye böyle bir dert vermesin yaşlılarımız için ne kadar zor bir yaşam onu anlıyorum bu sorunla karşılaşınca:KK43:
Kafanız çok dolu olduğu için olabilir mi? Bende bin parçayım, sürekli birşeyler organize etmek, biseyler düşünmek zorundayım. Söylemesi ayıp adetken wc de pedimi çöpe atıp atmadığımi hatırlayamıyorum iki aydır, sürekli tuvalete gidip kontrol etmek zorunda kalıyorum mesela.

Alzheimerı sadece unutkanlık şeklinde bilmek yanlış olur emin olun alzheimer olsanız aileniz bunu mutlaka farkederdi çünkü bunun bir çok çeşidi var ve alzheimerında unutkanlık dan ziyade davranış ile çok belli ediyor ve bedensel olarak da cokuyorsunuz ne yazık ki dedemi bu hastalıktan kaybettik şuan ananemde de var doktora daha gitmeden bile belli oluyordu hemen hemen ve bununda belirli çeşitleri var zaman ilerledikçe dozu da artıyor 2 yıldır olsa emin olun şuan çok farklı bir boyutta Allah korusun yatağa bağlı bir şekilde olurdunuz son evresi ne yazık ki bu. Onun dışında çok ciddi B12 eksikliği demir kan eksikliği yaşayan biriyim üniversitede hiç unutmam kendi evimin yolunu bulamamıştım tamamen B12 ile alakalı olduğunu düşünüyorum aksatmayin kesinlikle
2 yılda o kadar ilerlemiyor. Annemin ilk iki yılda sadece unutkanlık ve içe kapanıklık vardı. Ki içe kapanık bir insandı zaten hep sadece dozu artmıştı. Kelimeleri karıştırma, tramvaya asansör, havluya battaniye deme gibi, vardı. Yavaş yavaş ev işlerini aksatmaya, yapamamaya başlamıştı. Arabaya binerken ters biniyor, yönünü bulamıyordu.

Şu an 8 yıllık Alzheimer hastası. Yatalak değil. İletişim kurma becerisi aşırı düşük, derdini anlatamıyor, altında bez var, yemeğini babam yediriyor. Sizin hastalarınızın yaşı ileri olduğu için ya da başka rahatsızlıkları olduğu için farklı seyretmiş olabilir. Dediğiniz gibi herkeste farklı durumlar oluyor, herkeste hastalık farklı ilerliyor. Henüz başlangıç aşamasındayken etrafındakilerin anlayamamaları normal olabilir, eğer konu sahibinde varsa.

Şimdi bizler buradan tanı koyacaksak doktorlar niye var öyle değil mi?
Korkutucu da oluruz hem, yetersiz de oluruz
Tümör olabilir mesela buna sebep
Ama basit bir B12 eksikliği de olabilir uzun süre maruz kaldığınız

Zaten menapoz döneminde de vitamin eksiklikleri filan yaşanıyordu sanırım.

Konsantrasyon bozukluğu olmuş olabilir de...
Travma yaşadınız belki de misal 🤷

Suruyle yazılır buraya, doktor en iyisini bilir
Doktor bişey demeden kendi kendinize kaygı verip Kortizol salınımını artirmayin

Şimdi bizler buradan tanı koyacaksak doktorlar niye var öyle değil mi?
Korkutucu da oluruz hem, yetersiz de oluruz
Tümör olabilir mesela buna sebep
Ama basit bir B12 eksikliği de olabilir uzun süre maruz kaldığınız

Zaten menapoz döneminde de vitamin eksiklikleri filan yaşanıyordu sanırım.

Konsantrasyon bozukluğu olmuş olabilir de...
Travma yaşadınız belki de misal 🤷

Suruyle yazılır buraya, doktor en iyisini bilir
Doktor bişey demeden kendi kendinize kaygı verip Kortizol salınımını artirmayin
Üyenin bana tanı koyun dediğini sanmıyorum. Bence bu kadar erken yaşta Alzheimer olur mu ben mi abartıyorum, diye sormak için açmış konuyu.

M mutlumelo çok çok geçmiş olsun
genetik deniliyor alzheimere ailenizde var mı?
benim babam alzheimer mesela bende korkuyorum bikaç unutkanlık yaşasam

doktordan sonra muhakkak bize de yazın

Hanımlar merhaba
Benim bir kaç yıldır başımda olan son zamanlarda belirginleşen bir problemim var. Unutkanlık.. unutkanlık tek başına olsa anlicam ama bu öyle bilindik birşey değil. Detayları hatırlayamıyorum insanlara birşeyi anlatırken birkaç kelimeden fazla edemiyorum.Yazı yazarken harfleri yazmakta zorlandığımı farkettim.. Yazı nerdeyse düz çizgiye dönüşüyor. Biriyle tartışamıyorum çünkü söyleyeceklerim unutulmuş oluyor.Detaylı anlatamıyorum çünkü yeterli anlatım yapacak donelerim hafızamda kayıp:KK43: size soracağım şu ki 41 yqşındayım ve alzhimer başlangıcı olduğumu düşünüyorum. Etrafında erken yaşta bu derde yakalanan gördünüz mü? Çözümü olan bir dertmi? Yarına nörolojiye randevu aldım ve çok korkuyorum:KK43: ya alzhimer isem ilaçlar yaşantımı sekteye uğratırsa? Çalışmak zorundayım çünkü başka şansım yok ve ilaçlar uyku vs yaparsa ben napıcam:KK43: bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkür ediyorum şimdiden hepinize..
Çok çok yoğun b12 eksikliği de benzer şeyler yaşatabiliyor. Doktorunuz gerekli şeyleri yapıp yardımcınız olacaktır, güzel şeyler düşünün.

2 yılda o kadar ilerlemiyor. Annemin ilk iki yılda sadece unutkanlık ve içe kapanıklık vardı. Ki içe kapanık bir insandı zaten hep sadece dozu artmıştı. Kelimeleri karıştırma, tramvaya asansör, havluya battaniye deme gibi, vardı. Yavaş yavaş ev işlerini aksatmaya, yapamamaya başlamıştı. Arabaya binerken ters biniyor, yönünü bulamıyordu.

Şu an 8 yıllık Alzheimer hastası. Yatalak değil. İletişim kurma becerisi aşırı düşük, derdini anlatamıyor, altında bez var, yemeğini babam yediriyor. Sizin hastalarınızın yaşı ileri olduğu için ya da başka rahatsızlıkları olduğu için farklı seyretmiş olabilir. Dediğiniz gibi herkeste farklı durumlar oluyor, herkeste hastalık farklı ilerliyor. Henüz başlangıç aşamasındayken etrafındakilerin anlayamamaları normal olabilir, eğer konu sahibinde varsa.
Kişiden kişiye değişiyor evet dedemde çok hızlı ilerledi baya halisiliasyon görüyordu bir anda yatalak oldu vok çok aktif biriydi ve onun ki saldırganlık derecesine gitmişti ananem de şuanlık çok fazla unutkanlık var ama geçmiş değil çok yakın tarihleri unutuyor aynı şeyi defalarca kez soruyor farklı hastalıkları yok ikiside gayet sağlam insanlardı bir anda oldu ve ilerledi bu kişiden kişiye değişir ben genellemedim ama konu sahibin yaşadığı ile sizin veya bizim yasadiklarimiz kesinlikle aynı değil.

Hanımlar merhaba
Benim bir kaç yıldır başımda olan son zamanlarda belirginleşen bir problemim var. Unutkanlık.. unutkanlık tek başına olsa anlicam ama bu öyle bilindik birşey değil. Detayları hatırlayamıyorum insanlara birşeyi anlatırken birkaç kelimeden fazla edemiyorum.Yazı yazarken harfleri yazmakta zorlandığımı farkettim.. Yazı nerdeyse düz çizgiye dönüşüyor. Biriyle tartışamıyorum çünkü söyleyeceklerim unutulmuş oluyor.Detaylı anlatamıyorum çünkü yeterli anlatım yapacak donelerim hafızamda kayıp:KK43: size soracağım şu ki 41 yqşındayım ve alzhimer başlangıcı olduğumu düşünüyorum. Etrafında erken yaşta bu derde yakalanan gördünüz mü? Çözümü olan bir dertmi? Yarına nörolojiye randevu aldım ve çok korkuyorum:KK43: ya alzhimer isem ilaçlar yaşantımı sekteye uğratırsa? Çalışmak zorundayım çünkü başka şansım yok ve ilaçlar uyku vs yaparsa ben napıcam:KK43: bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkür ediyorum şimdiden hepinize..
Konu sahibi ne dedi doktor?

Arkadaşlar gittim ama uzun dinlemedi soru da sormadı. Erenköy ruh sinir hastalıklarında psikiyatri bölümüne git orda testler yapılır sana dedi. Alzhimer olamazmı dedim yok kafa karışlıklığı yoğun düşüncedendir onlar dedi. Çok emin değilim o bölüme gideyim bir de bakalım

Psikolojik bir rahatsızlığınız var mı? Anksiyete, depresyon gibi? Bende anksiyete var ve buda unutkanlık yapıyor. Uzak geçmişi çok net hatırlamıyorum mesela. Bende çok kez korkusunu yaşadım bunun ama normalmiş. Beyin düşüncelerle o kadar çok meşgul oluyor ki odaklanmakta ve hatırlamakta güçlük çekiyor. Ayrıca diyabetim var oda unutkanlık yapıyor. Geldik dünyaya uğraşıp duruyoruz işte. Baştan aşağı sağlıklı bir insan kaldı mı merak ediyorum…

Arkadaşlar gittim ama uzun dinlemedi soru da sormadı. Erenköy ruh sinir hastalıklarında psikiyatri bölümüne git orda testler yapılır sana dedi. Alzhimer olamazmı dedim yok kafa karışlıklığı yoğun düşüncedendir onlar dedi. Çok emin değilim o bölüme gideyim bir de bakalım
evet psikolojik de olabilir
çok geçmiş olsun

değerlerinize bakmadımı ,
gerçekten merak ettim lütfen etiket yaparmısın sonucu alınca
çok geçmiş olsun

Hayır henüz gitmedim randevu bulamadım kendime uygun:KK43: tekrar bakıcam aklımdasınız bunu unutmuyorum:)))
Ben de bulunduğum ilde ve çevre illerde hiç randevu bulamıyorum, bu ara mhrs’de sanırım genel bir sıkıntı varmış. Aile hekimim direkt gitmemi ya da hastaneyi arayıp randevu alamadığımı söylememi önerdi. Eğer mhrs üzerinden randevu veren bir hastaneyse siz de deneyin bence ☺️

Ben de bulunduğum ilde ve çevre illerde hiç randevu bulamıyorum, bu ara mhrs’de sanırım genel bir sıkıntı varmış. Aile hekimim direkt gitmemi ya da hastaneyi arayıp randevu alamadığımı söylememi önerdi. Eğer mhrs üzerinden randevu veren bir hastaneyse siz de deneyin bence ☺️
İyi fikirmiş müsait olursam deneyeyim bir:)

Tahlil yapilmadimi peki isterseniz önce dahiliye doktoruna gidin B12 ye ,kansizlik baktırın diğer vitaminlerede birde tiroid bunlarda aşırı derecede unutkanlık yapıyor hatta aile hekimide yapar.

Back
X