• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken yaşta alzhimer olur mu? Tecrübesi olanlar lutfen yardım:(

İnşallah doktora gidip Google'dan araştırdım ben alzheimer miyim diye sormazsiniz , alzheimerin tek belirtisi unutkanlık değildir , unutkanlığa ve yaşadıklarıniza sebep olacak tonlarca neden var , gidin doktora size teşhisinizi koyacaktır , alzheimer yaşı düştü ancak 41 yaşında alzheimer olmak herhalde milyarda birdir

Geçmiş olsun M mutlumelo .
Eskiden alzheimer dahil birçok hastalık yaşlılık hastalığı olarak bilinirdi şimdilerde maalesef genç insanlarda da her hastalık görülüyor ama arkadaşların da dediği gibi kendi kendinize teşhis koyup moralinizi bozmayın.
Zor bir hayatınız varmış, koşturmacalar içinde belki kendinizi fazla yordunuz ihmal ettiniz, o yüzden de vücudunuz size biraz da benimle ilgilen mesajı veriyordur.

Son günlerde diyet yaptınız mı? Kırmızı et durumunuz nasıl? B12 eksikliği gibi geldi bana, bir ara bitki bazlı beslenmeyi denemiştim eti azalttım. 1 aydan sonra bende de baktım unutkanlık başlamış, oysa ki hafızam pırıl pırıldır cin gibiyim dair bu beslenme biçiminin bana uygun olmadığını fark edip bıraktım🤦‍♀️ Düzensiz uyku, bedensel yorgunluk, psikolojik yorgunluk, B12 eksikliğinden biri olabilir demans olmanız az bir olasılık. Umarım ciddi bir ley çıkmaz🙋‍♀️

Hanımlar merhaba
Benim bir kaç yıldır başımda olan son zamanlarda belirginleşen bir problemim var. Unutkanlık.. unutkanlık tek başına olsa anlicam ama bu öyle bilindik birşey değil. Detayları hatırlayamıyorum insanlara birşeyi anlatırken birkaç kelimeden fazla edemiyorum.Yazı yazarken harfleri yazmakta zorlandığımı farkettim.. Yazı nerdeyse düz çizgiye dönüşüyor. Biriyle tartışamıyorum çünkü söyleyeceklerim unutulmuş oluyor.Detaylı anlatamıyorum çünkü yeterli anlatım yapacak donelerim hafızamda kayıp:KK43: size soracağım şu ki 41 yqşındayım ve alzhimer başlangıcı olduğumu düşünüyorum. Etrafında erken yaşta bu derde yakalanan gördünüz mü? Çözümü olan bir dertmi? Yarına nörolojiye randevu aldım ve çok korkuyorum:KK43: ya alzhimer isem ilaçlar yaşantımı sekteye uğratırsa? Çalışmak zorundayım çünkü başka şansım yok ve ilaçlar uyku vs yaparsa ben napıcam:KK43: bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkür ediyorum şimdiden hepinize..
genetik bi hastalık, ailenizde avrmı . eğer varsa anne ve baba tarafınızda varsa , iki taraftan size gen geldiyse 35 yaşındada başlıyor. bununla ilgili belgesel izledim. kadın 35 yaşında şüpheleniyor erken tedavi başlıyor. ailenizde varmı

Annemde 2013 yılında, 46 yaşındayken başladı. Şu an çok daha ilerlemiş, kötü durumda. İlk aşamaları için güzel tedaviler var. Ancak hiçbirisi kalıcı değil. Sadece ilerlemesini yavaşlatır. Eğer alzheimer başlangıcı teşhisi alırsanız hemen ozon tedavisine başlanmanızı öneririm. Benim annemin bu kadar ilerlemiş olmasına rağmen çok güzel gelişmeler gözlemledik.

Umarım b12, magnezyum takviyesiyle çözülebilecek bir şeydir. Böyleyse de yine ozon tedavisini öneririm.

Ozon tedavisi, birçok büyük şehirdeki devlet hastanelerinin alternatif tıp bölümünde olan bir tedavi. Aynı zamanda kapsül şeklinde gıda takviyesi olarak da ulaşabiliyorsunuz bazı firmalardan.

Hanımlar merhaba
Benim bir kaç yıldır başımda olan son zamanlarda belirginleşen bir problemim var. Unutkanlık.. unutkanlık tek başına olsa anlicam ama bu öyle bilindik birşey değil. Detayları hatırlayamıyorum insanlara birşeyi anlatırken birkaç kelimeden fazla edemiyorum.Yazı yazarken harfleri yazmakta zorlandığımı farkettim.. Yazı nerdeyse düz çizgiye dönüşüyor. Biriyle tartışamıyorum çünkü söyleyeceklerim unutulmuş oluyor.Detaylı anlatamıyorum çünkü yeterli anlatım yapacak donelerim hafızamda kayıp:KK43: size soracağım şu ki 41 yqşındayım ve alzhimer başlangıcı olduğumu düşünüyorum. Etrafında erken yaşta bu derde yakalanan gördünüz mü? Çözümü olan bir dertmi? Yarına nörolojiye randevu aldım ve çok korkuyorum:KK43: ya alzhimer isem ilaçlar yaşantımı sekteye uğratırsa? Çalışmak zorundayım çünkü başka şansım yok ve ilaçlar uyku vs yaparsa ben napıcam:KK43: bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkür ediyorum şimdiden hepinize..
50 yaşında olan duydum. Benzer şeylerle bir yakınım nöroloji gitti ogrenme güçlüğü varmis kendisi çok bilindik bir firmada bölge müdürü ...

Hanımlar merhaba
Unutkanlik adi altinda bir çok norolojik hastalik yatar. Alzeimer sadece bir tanesi ve en bilindiği. Unutkanlik herkesde az çok olur. Durumunuz evet hafife alinacak degil. Hayatinizi yaşaminizi etkiliyor. Ama kendinizi korkutmayin. doktora gorunseniz ve tedavi alsaniz bile hafiza guçlendirmek için mantik sorulari, fazlaca testler çozun, beyne iyi gelen gidalar tuketin. Mesela her gun bir avuc ceviz. Başkalari da var. Kendinizi korkutmayin InsaAllah olumlu sonuçlarla donersiniz doktordan

Konusunda uzman olan bir doktorun " basit ama çok doğru" olarak tanımladığı bir cümlesi var. " Bardağı nereye koyduğunuzu hatırlamamak, dalgınlıkla yanlış odaya götürüp geri getirmek doğaldır ve bu durumların sayısız nedenleri vardır. Ama bardağı elinize alıp bu ne işe yarıyordu, bununla ne yapılıyor ki diye düşünüyorsanız bu bize direk alzheimer düşündürür "demişti.

Kendi kendinize teşhis koyup en olumsuza yönlenmek yerine bir an önce doktora başvurup testlere ve teşhise göre tedaviye başlamalısınız

Çok ciddi durumda unutkanlık ve algı bozukluklarının, kullanmakta olduğunuz bir ilacın yan etkisi olmasından tutun da uzun süren ağır depresyon, yaşanmış büyük bir travma ve süregelen üzüntü, B vitamini eksikliği, nörolojik bazı sorunlar vb onlarca nedeni olabilir

İlerlemesini beklemeden ciddi bir araştırmaya yönelmelisiniz en kısa zamanda
Çok güzel açıklamalar olmuş elinize sağlık. Siz bunu deyince yıllardır kurtulamadığım antidepresan geldi aklıma.. Altta yatan neden bu olabilir gerçekten çok güzel bir yere temas ettiniz ve beni uyandırdınız.. yarın bunu da hekime söyleyeceğim çok sağolun

50 yaşında olan duydum. Benzer şeylerle bir yakınım nöroloji gitti ogrenme güçlüğü varmis kendisi çok bilindik bir firmada bölge müdürü ...
Aynen bende de var dirençli olduğum şeyler oluyor öğrenmeye karşı ve de aşırı derecede erteleme var bende.. ödemelerden tutun neler neler herşeyi erteliyorum işe geç kalıyorum erken uyandığım halde.. bir uyuşuk hal ki insanları sinir eden cinsten..

Geçmiş olsun M mutlumelo .
Eskiden alzheimer dahil birçok hastalık yaşlılık hastalığı olarak bilinirdi şimdilerde maalesef genç insanlarda da her hastalık görülüyor ama arkadaşların da dediği gibi kendi kendinize teşhis koyup moralinizi bozmayın.
Zor bir hayatınız varmış, koşturmacalar içinde belki kendinizi fazla yordunuz ihmal ettiniz, o yüzden de vücudunuz size biraz da benimle ilgilen mesajı veriyordur.
Haklısınız munecim teşhis koymayı bıraktım yarın dr ye gidicem nasipse.. yani en azından bir ön aydınlanma oldu sizler sayesinde kafamda.. bakalım inşallah ciddi birşeyim yokturda sizlere güzel haberlerle dönerim..

Alzheimerı sadece unutkanlık şeklinde bilmek yanlış olur emin olun alzheimer olsanız aileniz bunu mutlaka farkederdi çünkü bunun bir çok çeşidi var ve alzheimerında unutkanlık dan ziyade davranış ile çok belli ediyor ve bedensel olarak da cokuyorsunuz ne yazık ki dedemi bu hastalıktan kaybettik şuan ananemde de var doktora daha gitmeden bile belli oluyordu hemen hemen ve bununda belirli çeşitleri var zaman ilerledikçe dozu da artıyor 2 yıldır olsa emin olun şuan çok farklı bir boyutta Allah korusun yatağa bağlı bir şekilde olurdunuz son evresi ne yazık ki bu. Onun dışında çok ciddi B12 eksikliği demir kan eksikliği yaşayan biriyim üniversitede hiç unutmam kendi evimin yolunu bulamamıştım tamamen B12 ile alakalı olduğunu düşünüyorum aksatmayin kesinlikle

Annemde 2013 yılında, 46 yaşındayken başladı. Şu an çok daha ilerlemiş, kötü durumda. İlk aşamaları için güzel tedaviler var. Ancak hiçbirisi kalıcı değil. Sadece ilerlemesini yavaşlatır. Eğer alzheimer başlangıcı teşhisi alırsanız hemen ozon tedavisine başlanmanızı öneririm. Benim annemin bu kadar ilerlemiş olmasına rağmen çok güzel gelişmeler gözlemledik.

Umarım b12, magnezyum takviyesiyle çözülebilecek bir şeydir. Böyleyse de yine ozon tedavisini öneririm.

Ozon tedavisi, birçok büyük şehirdeki devlet hastanelerinin alternatif tıp bölümünde olan bir tedavi. Aynı zamanda kapsül şeklinde gıda takviyesi olarak da ulaşabiliyorsunuz bazı firmalardan.
Neden buraya yazmak yerine doktora gitmiyorsunuz diyen arkadaşlar sizlerin güzel desteklerini açıklamalarını aydınlatma çabalarını tecrübelerini görür umarım.. Gerçekten çok güzel insanlar var hala bu dünyada. Eksik olmayın arkadaşım belki de önerileriniz bir hayat kurtaracak.... belki de bana ozon diye kimse bahsetmeyecekti uyandırdınız.. şimdi daha donanımlı gidicem doktor randevuma.. inşallah güzel haberlerle döneceğim aranıza.. Allah sizleri sağlığınızdan ayırmasın

Alzheimerı sadece unutkanlık şeklinde bilmek yanlış olur emin olun alzheimer olsanız aileniz bunu mutlaka farkederdi çünkü bunun bir çok çeşidi var ve alzheimerında unutkanlık dan ziyade davranış ile çok belli ediyor ve bedensel olarak da cokuyorsunuz ne yazık ki dedemi bu hastalıktan kaybettik şuan ananemde de var doktora daha gitmeden bile belli oluyordu hemen hemen ve bununda belirli çeşitleri var zaman ilerledikçe dozu da artıyor 2 yıldır olsa emin olun şuan çok farklı bir boyutta Allah korusun yatağa bağlı bir şekilde olurdunuz son evresi ne yazık ki bu. Onun dışında çok ciddi B12 eksikliği demir kan eksikliği yaşayan biriyim üniversitede hiç unutmam kendi evimin yolunu bulamamıştım tamamen B12 ile alakalı olduğunu düşünüyorum aksatmayin kesinlikle
Çok haklısınız bugün durumu kabullenip bende bir sorun var ve çözülmesi lazım diyerek hemen randevu aldım. Yukarıda bir arkadaş kullanılan ilaçlar deyince aklıma uzun yıllardır kullanıp bağımlı kaldığım antidepresan geldi. Bu konunun altından sanki o ilaç çıkacak gibi hissediyorum:( elbette alzhimerden daha iyi olur bunun çıkması ama bana bu denli zarar veriyor olmasıda düşündürücü :( umarım kalıcı hasar almamışımdır.. güzel haberlerle dönmek istiyorum aranıza inşallah

Çok haklısınız bugün durumu kabullenip bende bir sorun var ve çözülmesi lazım diyerek hemen randevu aldım. Yukarıda bir arkadaş kullanılan ilaçlar deyince aklıma uzun yıllardır kullanıp bağımlı kaldığım antidepresan geldi. Bu konunun altından sanki o ilaç çıkacak gibi hissediyorum:KK43: elbette alzhimerden daha iyi olur bunun çıkması ama bana bu denli zarar veriyor olmasıda düşündürücü :KK43: umarım kalıcı hasar almamışımdır.. güzel haberlerle dönmek istiyorum aranıza inşallah
B12 eksikliği vucudda o kadar farklı tepkiler veriyor ki mesela benim bir dönem aşırı tansiyon düşüklüğü yaşıyordum normalim 7ye 3 du gözümün önünde hep çizgiler geçerdi sonra altından bu çıktı yine her sene depoları doldurmazsam sürekli farklı bir şekilde beni uyarıyor vücudum ihmal etmeyin

Neden buraya yazmak yerine doktora gitmiyorsunuz diyen arkadaşlar sizlerin güzel desteklerini açıklamalarını aydınlatma çabalarını tecrübelerini görür umarım.. Gerçekten çok güzel insanlar var hala bu dünyada. Eksik olmayın arkadaşım belki de önerileriniz bir hayat kurtaracak.... belki de bana ozon diye kimse bahsetmeyecekti uyandırdınız.. şimdi daha donanımlı gidicem doktor randevuma.. inşallah güzel haberlerle döneceğim aranıza.. Allah sizleri sağlığınızdan ayırmasın
Ben korkunuzu, endişenizi hissettim mesajınızdan. Hayatınız da zormuş, umarım böyle bir sağlık sorunu daha büyük bir zorluk eklemez üzerine.

Bir de hafta sonundayız sonuçta. Hafta içini bekliyorsunuzdur doktora gitmek için. İnsan randevusunu alıp beklerken bile böyle bir konu açabilir. Korkusunun endişesinin hafiflemesi için iyi yorumlara ihtiyaç duyabilir. Doktorların bile düşünemediği açılar olabiliyor bazen. Yani ben çocukken ağır hastalıklar yaşadım mesela, basit belirtileri vardı, ilaç yazıp yazıp gönderdiler aylarca. Sonra başka bir doktor bu çocuk neden aylardır bunu yaşıyor diye sorguladı testler yaptırdı da böbrek rahatsızlığım ortaya çıktı mesela. Kısacası bu yüzden buraya konu açmanızı anlayışla karşıladım ben ☺️.

Diğer mesajınızda gördüm, annem de senelerce antidepresan kullanmıştı. Üstelik onun kullandığı ilacın prospektüsünde açıkça “öğrenim güçlüğü çeken bireylerde bu durumun ilerlemesine yol açabilir” yazıyormuş. Biz annemde Alzheimer çıkana kadar öğrenim güçlüğü olduğunu da bilmiyorduk maalesef. Umarım sizde yoktur, basitçe vitamin takviyeleriyle atlatabileceğiniz bir durumdur. Mutlaka nörolog ile görüştükten sonra güncelleyin burayı lütfen. Umarım çok iyi haberlerinizi duyarız.

Back
X