• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken yaşta alzhimer olur mu? Tecrübesi olanlar lutfen yardım:(

mutlumelo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2014
1.741
1
3.174
133
Hanımlar merhaba
Benim bir kaç yıldır başımda olan son zamanlarda belirginleşen bir problemim var. Unutkanlık.. unutkanlık tek başına olsa anlicam ama bu öyle bilindik birşey değil. Detayları hatırlayamıyorum insanlara birşeyi anlatırken birkaç kelimeden fazla edemiyorum.Yazı yazarken harfleri yazmakta zorlandığımı farkettim.. Yazı nerdeyse düz çizgiye dönüşüyor. Biriyle tartışamıyorum çünkü söyleyeceklerim unutulmuş oluyor.Detaylı anlatamıyorum çünkü yeterli anlatım yapacak donelerim hafızamda kayıp:( size soracağım şu ki 41 yqşındayım ve alzhimer başlangıcı olduğumu düşünüyorum. Etrafında erken yaşta bu derde yakalanan gördünüz mü? Çözümü olan bir dertmi? Yarına nörolojiye randevu aldım ve çok korkuyorum:( ya alzhimer isem ilaçlar yaşantımı sekteye uğratırsa? Çalışmak zorundayım çünkü başka şansım yok ve ilaçlar uyku vs yaparsa ben napıcam:( bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkür ediyorum şimdiden hepinize..

Eskiden bu bir yaşlılık hastalığı olarak görülürken, Alzheimer yaşı giderek düşüyormuş tv.de uzman doktordan dinlemiştim. İnşallah değildir ya da tedavi edilebilir bir durumdur ama olma ihtimali de var yani:(

Geçmiş olsun, bu yaşadıklarınızın sebebi nedir bilemiyorum ama burada çözüm aramak yerine geç kalmadan bir doktora gitmeniz daha iyi olacaktır.

Doktora gitmelisiniz, psikolojik olabilir, zor zamanlardan geçmiş olabilirsiniz. Ben 20’li yaşlarımdayım, bir vefat yaşadım sonrasında kendime gelmem en az 3 ayımı aldı. O sırada dediğiniz şeyleri yaşadım. Elime kalem alıp da yazı yazamazdım, hafızam gitmişti, kelimeleri unutuyordum sürekli.

Birsürü nörolojik hastalık var, muayene olmadan birkaç belirtiyle kendinize teşhis koyup moral bozmayın. Belki de hiçbir sıkıntınız yoktur. Detayları unuttuğunuzu demişsiniz doktora gitmeden önce bir kağıda belirtilerinizi not edip gidin derim. En azından o an heyecandan yine unutursanız doktor için yardımcı olur.

Benzer şikayetlerle -eksiği var fazlası yok- bir kaç yıl önce doktora gitmiştim. Mr çekildi bi sorun yoktu. Uzun süre B12 eksikliğine maruz kalmaya bağladı doktor. Şimdi b12 yi normal seviyelerde tutabildiğim sürece iyiyim.
İnşallah öyle birşeydir sevgili jozy:( çok geçmiş olsun.. bakalım yarına randevu aldım.. Öncesinde fikir edinmek tecrübelerden faydalanmak istedim

Birsürü nörolojik hastalık var, muayene olmadan birkaç belirtiyle kendinize teşhis koyup moral bozmayın. Belki de hiçbir sıkıntınız yoktur. Detayları unuttuğunuzu demişsiniz doktora gitmeden önce bir kağıda belirtilerinizi not edip gidin derim. En azından o an heyecandan yine unutursanız doktor için yardımcı olur.
Güzel bir tavsiye teşekkür ediyorum gerçekten.. Kısa süreli olsa moral bozmazdım ama bazı şeyler netleştikçe endişe eder oldum ve bugün apar topar randevu aldım.. çünkü hayatla insanlarla kopuk yaşıyorum resmen çünkü bambaşka alemde geziyorum anlatmak çok güç inanın:(

Güzel bir tavsiye teşekkür ediyorum gerçekten.. Kısa süreli olsa moral bozmazdım ama bazı şeyler netleştikçe endişe eder oldum ve bugün apar topar randevu aldım.. çünkü hayatla insanlarla kopuk yaşıyorum resmen çünkü bambaşka alemde geziyorum anlatmak çok güç inanın:KK43:
Randevu almanız çok iyi olmuş şifa olsun sıkmayın canınızı 🙏

Doktora gitmelisiniz, psikolojik olabilir, zor zamanlardan geçmiş olabilirsiniz. Ben 20’li yaşlarımdayım, bir vefat yaşadım sonrasında kendime gelmem en az 3 ayımı aldı. O sırada dediğiniz şeyleri yaşadım. Elime kalem alıp da yazı yazamazdım, hafızam gitmişti, kelimeleri unutuyordum sürekli.
Evet ben çok zor bir hayat yaşadım ve halende yaşıyorum. Bir yanım diyor yaşadığım şeyleri unutarak beynin savunma geliştirdi.. 2 yıl önce girdiğim sınavda Türkiye derecesi yaptım mesela ve o zamanlardada vardı unutkanlık. Mesela kızım diyor ki anne sen ajanda kullanmadan bu kadar işi nasıl aklında tutuyorsun? Buradan bakınca unutkanlık değil başka birşeyim var belki de diyorum.Söylediğiniz çok mantıklı geldi.. İnşallah ama İnşallah o hastalık değildir. Çok endişeliyim arkadaşlar Allah kimseye böyle bir dert vermesin yaşlılarımız için ne kadar zor bir yaşam onu anlıyorum bu sorunla karşılaşınca:(

Anlattıklarınız pek alzheimer belirtisi değil gibi. Ama nörolojik bir sıkıntınız olabilir.
İnşallah arkadaşım çok korkuyorum gerçekten çünkü ayakta kalması gereken bir kadınım. Çocuğuma ben bakıyorum babası yok (evlendi ilgilenmiyor evladımla) ev geçindiriyorum ev direği benim anlayacağınız ve pek çok insandan daha fazla gerekli sağlıklı olmak benim için:(

arkadaşımın annesi 56 yaşında alzheimer hastası. bir kaç yıldır tedavi oluyor. yani genel kanının aksine çok ileri yas hastalığı değil bu her zaman. ama sizin belirtileriniz tek başına yeterli değil evet öylesiniz diyebilmek için. bambaşka bir nörolojik rahatsızlık da olabilir.

Konusunda uzman olan bir doktorun " basit ama çok doğru" olarak tanımladığı bir cümlesi var. " Bardağı nereye koyduğunuzu hatırlamamak, dalgınlıkla yanlış odaya götürüp geri getirmek doğaldır ve bu durumların sayısız nedenleri vardır. Ama bardağı elinize alıp bu ne işe yarıyordu, bununla ne yapılıyor ki diye düşünüyorsanız bu bize direk alzheimer düşündürür "demişti.

Kendi kendinize teşhis koyup en olumsuza yönlenmek yerine bir an önce doktora başvurup testlere ve teşhise göre tedaviye başlamalısınız

Çok ciddi durumda unutkanlık ve algı bozukluklarının, kullanmakta olduğunuz bir ilacın yan etkisi olmasından tutun da uzun süren ağır depresyon, yaşanmış büyük bir travma ve süregelen üzüntü, B vitamini eksikliği, nörolojik bazı sorunlar vb onlarca nedeni olabilir

İlerlemesini beklemeden ciddi bir araştırmaya yönelmelisiniz en kısa zamanda

Alzheimer hastalığı için yaşlı hastalığı deniliyordu. Artık genç yaşta da görülüyor onun için bilim insanları alzheimer için aşı geliştiriyor. Hemen nöroloji uzmanına görünün derim

Evet ben çok zor bir hayat yaşadım ve halende yaşıyorum. Bir yanım diyor yaşadığım şeyleri unutarak beynin savunma geliştirdi.. 2 yıl önce girdiğim sınavda Türkiye derecesi yaptım mesela ve o zamanlardada vardı unutkanlık. Mesela kızım diyor ki anne sen ajanda kullanmadan bu kadar işi nasıl aklında tutuyorsun? Buradan bakınca unutkanlık değil başka birşeyim var belki de diyorum.Söylediğiniz çok mantıklı geldi.. İnşallah ama İnşallah o hastalık değildir. Çok endişeliyim arkadaşlar Allah kimseye böyle bir dert vermesin yaşlılarımız için ne kadar zor bir yaşam onu anlıyorum bu sorunla karşılaşınca:KK43:
psikolojik de olabilir, b12 eksikliği de olabilir. nörolojik başka bir sorun da olabilir.

Back
X