- 20 Temmuz 2016
- 622
- 31
- 98
- Konu Sahibi lalezar8216
-
Çok ama çok geçmiş olsun bende erken menopoz riski bulunan gruptayım 28 yaşımda erken menopoza gireceğimi öğrendim yani 1 sene önce AMH değerim 0.78 evliyim bebek istiyorduk tedavi sürecinde öğrendim bunu ve doktorum hemen tüp bebek dedi yaklaşık 6 ay kaliteli ve fazladan yumurtam olsun diye biosteron dhea diye bi ilaç kullandım pek faydası olduğu söylenemez ama sonrasın da 1 ay çörek otu yağı kapsülü içtim ve 2. Tüp bebek denemem de 5 yumurtam oldu ilkinde 2 olmuş 1 alabilmişlerdi işlem için şuan durumunu çok ama çok iyi anlıyorum geçen sene bu zamanlar dünyam yıkıldı resmen çok zor bi durum bide benim âdetlerim günü gününedir hiç gecikmez di testte sonuç bu çıkınca daha da üzüldüm bence başka doktora git ankarada erken menopoz polikliniği olan bi hastahanemi klinik mi ne var araştır bence ve tavsiyem sende çörek otu yağı kapsülü kullan Allahım yardımcın olsun inşallaharkadaşlar mrb, az önce üye oldum. Derdim büyük doktora gittim adeta dünyam yıkıldı daha ben küçüğüm yaaa daha 33 yaşındayım ben ailemde hiç böyle bir hikaye de yok annem beni 43 yaşında doğurmuş yani genetik te değil ben 33 yaşında son zamanlarda adet oldum sonra bir hafta geçti tekrar adet oldum bir hafta geçti tekrar adet derken doktora gittim hormon testi yapıldı menopoza giriş denildi adeta yıkıldım ilk şoku atlattım ama hala bunun üzüntüsüyle yaşıyorum fsh :17.33 amh : 0.31 çıktı yumurtalık rezervim bitiyor benim yaş aralığında bir kadının sahip olması gereken yumurta rezervi 1.80 gibi fakat benim 0.31 çıkıyor doktorum iki ay içinde yumurtalıklarını toplat dedi kıbrıs ta yaplıyor dedi bursa da yapılıyor dedi neyse bursa yı aradım diyorki 5 000 tl fiyat saklaması işlermi içinde kira bedeli yıllık 200 civarı ama ben güvenemiyorum o yumurta ne kadar sağlıklı çocuk çıkarabilecek ya sakat olursa vs. bir sürü düşünce ailem le konuştum allah ne derse o olur biraz teslimiyetçi ol diyorlar ne kadar güvenilir ne kadar sağlıklı o işlem doğacak çocuk ilerde nasıl olacak neyse bu konuya da yanaşmadım bakireyim kızlığın gitmesi falan bilmiyorum kafam allak pullak .
Neyse doktorum bana ilk başta duphaston verdi kullandım adet oldum doktora gittim sonra divina ya başladım bugün östrojen ve progesteron içeriyor dün ilk kez içtim bağırsaklarım içtikten iki saat sonra gürül gürül çalışıyor ishal gibi bilmiyorum bu vücut alışana kadar mı korkuyorum bir sürü yan etki falan
Benim durumda olan var mı ne olur birlikte bu durumu değerlendirelim. Lütfen yazın
benim yaşlarımda olup bu durumu yaşayan hiç kimse yok mu dertleşebileceğim fikir alışverişinde bulunabileceğim lütfen yaa kimse okumamış mı yani
Canım Allah tan ümit kesilmez hiç yumurtan yok denilen birçok kişinin anne olduğunu duyDuk pozitif düşün fsh kaçKizlar merhaba benim de sorunun aynı amh 0.20 yaş 27 uğraşıyorum bakalim anne olucak miyim
Canım ben senin yaşında değilim ama bende 38 yaşında girdim, çocuk sorununa çözümüm tok,, ama kuruluk için maydanoz suyu ve bynimix i debe bide donquai diye bi vitamin varmış bende yeni başlıycambenim yaşlarımda olup bu durumu yaşayan hiç kimse yok mu dertleşebileceğim fikir alışverişinde bulunabileceğim lütfen yaa kimse okumamış mı yani
Benim arkadasimin 16 yaşındaki kizinda var genetikarkadaşlar mrb, az önce üye oldum. Derdim büyük doktora gittim adeta dünyam yıkıldı daha ben küçüğüm yaaa daha 33 yaşındayım ben ailemde hiç böyle bir hikaye de yok annem beni 43 yaşında doğurmuş yani genetik te değil ben 33 yaşında son zamanlarda adet oldum sonra bir hafta geçti tekrar adet oldum bir hafta geçti tekrar adet derken doktora gittim hormon testi yapıldı menopoza giriş denildi adeta yıkıldım ilk şoku atlattım ama hala bunun üzüntüsüyle yaşıyorum fsh :17.33 amh : 0.31 çıktı yumurtalık rezervim bitiyor benim yaş aralığında bir kadının sahip olması gereken yumurta rezervi 1.80 gibi fakat benim 0.31 çıkıyor doktorum iki ay içinde yumurtalıklarını toplat dedi kıbrıs ta yaplıyor dedi bursa da yapılıyor dedi neyse bursa yı aradım diyorki 5 000 tl fiyat saklaması işlermi içinde kira bedeli yıllık 200 civarı ama ben güvenemiyorum o yumurta ne kadar sağlıklı çocuk çıkarabilecek ya sakat olursa vs. bir sürü düşünce ailem le konuştum allah ne derse o olur biraz teslimiyetçi ol diyorlar ne kadar güvenilir ne kadar sağlıklı o işlem doğacak çocuk ilerde nasıl olacak neyse bu konuya da yanaşmadım bakireyim kızlığın gitmesi falan bilmiyorum kafam allak pullak .
Neyse doktorum bana ilk başta duphaston verdi kullandım adet oldum doktora gittim sonra divina ya başladım bugün östrojen ve progesteron içeriyor dün ilk kez içtim bağırsaklarım içtikten iki saat sonra gürül gürül çalışıyor ishal gibi bilmiyorum bu vücut alışana kadar mı korkuyorum bir sürü yan etki falan
Benim durumda olan var mı ne olur birlikte bu durumu değerlendirelim. Lütfen yazın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?