erken menopoz

lalezar8216

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2016
622
31
98
arkadaşlar mrb, az önce üye oldum. Derdim büyük doktora gittim adeta dünyam yıkıldı daha ben küçüğüm yaaa daha 33 yaşındayım ben ailemde hiç böyle bir hikaye de yok annem beni 43 yaşında doğurmuş yani genetik te değil ben 33 yaşında son zamanlarda adet oldum sonra bir hafta geçti tekrar adet oldum bir hafta geçti tekrar adet derken doktora gittim hormon testi yapıldı menopoza giriş denildi adeta yıkıldım ilk şoku atlattım ama hala bunun üzüntüsüyle yaşıyorum fsh :17.33 amh : 0.31 çıktı yumurtalık rezervim bitiyor benim yaş aralığında bir kadının sahip olması gereken yumurta rezervi 1.80 gibi fakat benim 0.31 çıkıyor doktorum iki ay içinde yumurtalıklarını toplat dedi kıbrıs ta yaplıyor dedi bursa da yapılıyor dedi neyse bursa yı aradım diyorki 5 000 tl fiyat saklaması işlermi içinde kira bedeli yıllık 200 civarı ama ben güvenemiyorum o yumurta ne kadar sağlıklı çocuk çıkarabilecek ya sakat olursa vs. bir sürü düşünce ailem le konuştum allah ne derse o olur biraz teslimiyetçi ol diyorlar ne kadar güvenilir ne kadar sağlıklı o işlem doğacak çocuk ilerde nasıl olacak neyse bu konuya da yanaşmadım bakireyim kızlığın gitmesi falan bilmiyorum kafam allak pullak .
Neyse doktorum bana ilk başta duphaston verdi kullandım adet oldum doktora gittim sonra divina ya başladım bugün östrojen ve progesteron içeriyor dün ilk kez içtim bağırsaklarım içtikten iki saat sonra gürül gürül çalışıyor ishal gibi bilmiyorum bu vücut alışana kadar mı korkuyorum bir sürü yan etki falan
Benim durumda olan var mı ne olur birlikte bu durumu değerlendirelim. Lütfen yazın

arkadaşlar mrb, az önce üye oldum. Derdim büyük doktora gittim adeta dünyam yıkıldı daha ben küçüğüm yaaa daha 33 yaşındayım ben ailemde hiç böyle bir hikaye de yok annem beni 43 yaşında doğurmuş yani genetik te değil ben 33 yaşında son zamanlarda adet oldum sonra bir hafta geçti tekrar adet oldum bir hafta geçti tekrar adet derken doktora gittim hormon testi yapıldı menopoza giriş denildi adeta yıkıldım ilk şoku atlattım ama hala bunun üzüntüsüyle yaşıyorum fsh :17.33 amh : 0.31 çıktı yumurtalık rezervim bitiyor benim yaş aralığında bir kadının sahip olması gereken yumurta rezervi 1.80 gibi fakat benim 0.31 çıkıyor doktorum iki ay içinde yumurtalıklarını toplat dedi kıbrıs ta yaplıyor dedi bursa da yapılıyor dedi neyse bursa yı aradım diyorki 5 000 tl fiyat saklaması işlermi içinde kira bedeli yıllık 200 civarı ama ben güvenemiyorum o yumurta ne kadar sağlıklı çocuk çıkarabilecek ya sakat olursa vs. bir sürü düşünce ailem le konuştum allah ne derse o olur biraz teslimiyetçi ol diyorlar ne kadar güvenilir ne kadar sağlıklı o işlem doğacak çocuk ilerde nasıl olacak neyse bu konuya da yanaşmadım bakireyim kızlığın gitmesi falan bilmiyorum kafam allak pullak .
Neyse doktorum bana ilk başta duphaston verdi kullandım adet oldum doktora gittim sonra divina ya başladım bugün östrojen ve progesteron içeriyor dün ilk kez içtim bağırsaklarım içtikten iki saat sonra gürül gürül çalışıyor ishal gibi bilmiyorum bu vücut alışana kadar mı korkuyorum bir sürü yan etki falan
Benim durumda olan var mı ne olur birlikte bu durumu değerlendirelim. Lütfen yazın
Çok ama çok geçmiş olsun bende erken menopoz riski bulunan gruptayım 28 yaşımda erken menopoza gireceğimi öğrendim yani 1 sene önce AMH değerim 0.78 evliyim bebek istiyorduk tedavi sürecinde öğrendim bunu ve doktorum hemen tüp bebek dedi yaklaşık 6 ay kaliteli ve fazladan yumurtam olsun diye biosteron dhea diye bi ilaç kullandım pek faydası olduğu söylenemez ama sonrasın da 1 ay çörek otu yağı kapsülü içtim ve 2. Tüp bebek denemem de 5 yumurtam oldu ilkinde 2 olmuş 1 alabilmişlerdi işlem için şuan durumunu çok ama çok iyi anlıyorum geçen sene bu zamanlar dünyam yıkıldı resmen çok zor bi durum bide benim âdetlerim günü gününedir hiç gecikmez di testte sonuç bu çıkınca daha da üzüldüm bence başka doktora git ankarada erken menopoz polikliniği olan bi hastahanemi klinik mi ne var araştır bence ve tavsiyem sende çörek otu yağı kapsülü kullan Allahım yardımcın olsun inşallah

Peki şu an siz ne durumdasınız ilaçla mı adet oluyorsunuz ben daha evlenmedim 33 yaşındayım rezervin bitiyor denildi divina kullanıyorum bir yandan incir kürü uyguluyorum şu an yumurtam gelişir mi acaba bu erken menapozdan dönüş olur mu acaba daha evlenemeden seks hayatım bitmiş gibi hissediyorum ilaca başlamadan önce iç çamaşırımda hiç sarı lekelenme olmadı Son zamanlarda sonra ilaca başladıktan sonra oldu ve bu ilaç beni çok kaşındırıyor meme kanseri riski varmış yaa ilerde meme kanseri olursam zaten Sol göğsümde kistler var

Kullanmazsam da kadınlığım gidecek daha evlenemeden vajinal kuruluk östrojen ve progesteron üretemicek vücudum çünkü yumurtalık rezervim bitiyor ben ne yapıcam neee ben ankara da yapamıyorum çalışıyorum bu iş için uzun uzun izin alamam zaten ohal var izinler kaldırıldı napıcamı bilmiyorum yardım edin

Yarın iş var lütfen bana yorumlar yazın ben uyuyorum sabah okurum iş yerinde ben ne yapıcam benim çocuğum olmucak mı ben yanlız mı ölücem dayanamıyorum bu acıya

benim yaşlarımda olup bu durumu yaşayan hiç kimse yok mu dertleşebileceğim fikir alışverişinde bulunabileceğim lütfen yaa kimse okumamış mı yani

benim yaşlarımda olup bu durumu yaşayan hiç kimse yok mu dertleşebileceğim fikir alışverişinde bulunabileceğim lütfen yaa kimse okumamış mı yani

Lalezar sana hic yazan olmamis ama benimde cerrahi olarak rahim ve yumurtaliklar alindihi icin erken menopozum. Sen neler yaptin. ne durumdasin simdi

Merhaba daha 24 yaşındayım banada erken menepoz dediler 10 gündür psikolojim alt üst oldu. hiç kendimde değilim. fsh 109 amh 0.02 çıktı. 2 hastaneye gittim ilk gittiğim folikül görmüştü 2. gittiğim hiç yok dedi. anne olamayacağımı nişanlıma söylememem gerektiğini söylediler. çok çaresizim. sen ne yaptın :(

Lalezar bende 32 yaşındayım ve bekarim fsh 60 bende duyduğum da dünyam başıma yıkıldı halen kendime gelemiyorum ama Allah tan ümit kesilmez menopozda hamile olan bir çok kişi duydum Allah isterse hersey mümkün umudunu kaybetme şimdi aslan pençesi ve Hayıt içiyorum fsh düsürmek icin bakalım faydası olcak mı

Arkadaşlar bu konu için yüksek fsh a inat buradayım konusuna gidin. Orada pek çok kişi aynı sorunla mücadele eden.

Canım ben senin yaşında değilim ama bende 38 yaşında girdim, çocuk sorununa çözümüm tok,, ama kuruluk için maydanoz suyu ve bynimix i debe bide donquai diye bi vitamin varmış bende yeni başlıycam

merhaba kızlar 39 yasındayım banada bundan 2 sene once erken menopoz dedıler.burda marankinin kurunu gördüm uyguladım 2-3 ay sonra tekrar normale dondum tabii çayları bıraktım 1 sene sonra tekrar erken menopoz dedıler ve tekrar caylara basladım tekrar duzeldım yanı marankının kurunu mutlaka deneyın derım .. (1.gun aslan pancesı-ada çayı 2.gun cıvanpercemi-adaçayı 3.gun cobançantası-adacayı donusumlu olarak 21 gun ıcılıp 7 gun ara verılıyor kaynamıs suda 5-10 dk bekletıp ıcılıyor.)herkese acıl sıfalar....

Aynı durumdayım yumurta dondurma işlemi düşünüyorum soğan kürüne başladım aktardan hayıt aslan pençesi civanperçemi karışımlı kapsül aldım başladım

Aynı durumdayım yumurta dondurma işlemi düşünüyorum soğan kürüne başladım aktardan hayıt aslan pençesi civanperçemi karışımlı kapsül aldım başladım

Benim arkadasimin 16 yaşındaki kizinda var genetik

Back