Erken menopoz. Evlenmeli miyim?

lilarose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
68
27
Henüz 23 yasindayim ve bekarim.
Benim yumurta rezervim cok düsük ve bunu ögrenince cok üzüldüm. Hala depresyondayim. Son umut olarak tüp bebek denedik yumurtalari donduracaktik ancak o da olmadi ultrasonda bir sey cikmadi
Doktorlar cok umutsuz ancak imkansiz degil diyorlar cünkü tek bir yumurta yeterli ama daha fazla tüp bebek denemenin anlamsiz oldugunu söylüyorlar. Yani olursa dogal yoldan olacak ve olmaz diye dusun diyor doktorum. Menopoza girmem de yaklasiyor. Aniden kesilebilirsin adetten diyorlar. Kendimi cok üzgün hissediyorum. Sizce ben bu durumda bir an önce evlenmeli miyim iyi bir aday cikarsa ki var bir kac tane, ya da önüme bakip okuluma kariyerime mi vermeliyim kendimi? Ileride baska yollardan anne olabilirim (yumurta bagisi) ama simdilik bu beni teselli etmiyor.

Tipta care bitmez demeyin lütfen doktor yumurta bagisi icin görüsürüz ileride diyor. Baska tedavi uygulamiyorlar. Yapabilecegimiz her seyi yaptik diyorlar.

canım evli değilsen tüp bebeği nasıl denedinz??

bekarsan hele hele kizsan bu islem olmaz.
+ tup bebek yumurtana sperm asiliyorlar
dondurma ise yumurtani alip donduruyorlar ayni islem degil yani cicim karistiyorsun sen

bekarsan hele hele kizsan bu islem olmaz.
+ tup bebek yumurtana sperm asiliyorlar
dondurma ise yumurtani alip donduruyorlar ayni islem degil yani cicim karistiyorsun sen

allahim ya ne cahiller var. Benim kizligim seni ilgilendirmez! Benim icin cocuk bir aptal zardan kücük bir kanamadan daha önemli tamam mi! Benim icin kadin erkek esittir! NOKTA!

Ayrica sperm gerekiyor evet ama yumurtayi dondurmak icin ugrastigimizi yazdim degil mi? Yani tüp bebekte ne yapiyorsun? Yumurtayi cikarip döllenmesini bekliyorsun sonra geri yerlestiriyorsun. Ben ne yapacaktim? O yumurtayi donduracaktik sonra evlendigimde onu cözecektik esimin spermi ile bana geri yerlestirilecekti! Islem ayni! tek fark biri aninda yapiliyor biri daha sonra.

Simdi bir daha cevap yazmamani diliyorum. Sinir gerip üzgün bir insani yalanla suclamaktan baska hic bir ise yaramiyor cevaplarin.

bencede bıran önce dondurabıldığın adar dondur.....bi sürü yumurtaların olsun

dondurma için de önce evli çiftin başvuru yapması gereklidir diye düşünüyorum

Hayir. Benim yalan borcum mu var? Neden sürekli yalan söylüyormussum gibi davraniyorsunuz? Benim elime ne gececek? Manyak miyim ben? Döllenmis yumurta da donduruluyor döllenmemis de. Bilginiz yoksa, yorum yapmayin.

yumurta gelismedi büyümedi cikaramadik.
ama zaten iğnelerle belirli olgunluga geldıkten sonra yumurta toplama işlemi oluo..1 hafta iğne vurulman gereklıydı hapla iğnelerle yumurtaları olgunlaştrıyorlar...senn iğnelere rağmen mı yumurtaların olgunlaşmadı anlayamadım

aynen. Igneleri vurdum ama gelismedi. Ve cok yüksek doz verdiler hormonlari yine de hic bir gelisme olmadi. Onun icin baska sans vermiyorlar. Olmaz cocugun büyük ihtimal dedi doktor

illaki vardır bı çaresı yaaaaaa 65 yasında kadını hamileliğe kavusturan evvelAllah tabi tıp sana mı çözu bulamıycak istanbula git ankaraya gıt bı sekılde nbe kadar dondurabılıyorsan tekrar yaptır ne demek anlamasız bazen atıyolar sadece bana da dr senın tüp bebekten başka caren yok dedı ama ne alaka baska bı dr hıc de bıle dedı tek drla tek merkezle kalma bunu peki yum rezervın azaldıgını nasıl anladın o da fsh dan falan mı

Hayir. Benim yalan borcum mu var? Neden sürekli yalan söylüyormussum gibi davraniyorsunuz? Benim elime ne gececek? Manyak miyim ben? Döllenmis yumurta da donduruluyor döllenmemis de. Bilginiz yoksa, yorum yapmayin.
önce bi sakin ol yardım edilmesini istiyorsun hem de ağır ağır konuşuyorsun yaşın küçük belliki .yazını okuyan önce tüp denedik olmadı sonra dondurmak istedik vs gibi anlaşılıyor .üzgün olabilirsin ama karşındakine böyle davranma

evet aslinda bir kez daha deneyebilirlerdi bence 65 yasinda doguranlar kendi yumurtalari ile dogurmuyorlar canim. Yumurta bagisi ile oluyor onlar. Aynen, fsh degerim yüksekti amh degerim de cok düsüktü.

Sen de bana güzel davranmadin. Yalanci cikarmaya calisiyorsun. Neyse, bosver... beni anlayanlar cevaplar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…