Merhaba arkadaşlar. Ben 37 yaşındayım, adet olamama sorunumdan dolayı 7-8 ay önce doktor yaptığı tetkikler sonucunda erken menopoz teşhisi koydu. Başka hastanelere de gittim. Hepsi de aynı şeyi söyleyerek bunun kaçınılmaz durum olduğunu, durdurulamayacağını, adet getirmesi ve östrojenimin yükselmesi için hormon ilacı kullanmam gerektiğini, hormon ilacını kullanınca da menopozun durdurulamayacağını ancak sürecin daha sıkıntısız atlatabileceğini söylediler.
2 sene önce sürekli adet olduğumdan dr. gittiğimde de düzenlemesi için hormon ilacı vermişti. Bunun sonucunda da iştah açılması ve eklenen 10 kg. fazlalık. 2 senedir o 10 kg. fazlalığı bir türlü verememişken tekrar hormon ilacı kullanarak 10 kg. daha almak istemedim. Menopoza iyi geldiği söylenen bitkilerin aktar tarafından oluşturulmuş bitki karışımı çaylarını denedim. Bir şekilde regl oldum ama miktar ve görüntüsü çok farklı oldu. Bu süreçte gittiğim doktorlar hep aynı şeyleri söyledi ama tahlil sonuçlarındaki değerlerin ne anlama geldiğini karşılaştırıp bana değerlendirebilecek bir doktora da rastlamadım.
Bu değerleri buradan yazsam değerlerin değişmesinin ne anlama geldiği, düzelmesi için neler yapılabileceği hakkında bana bilgi verebilecek kimseler var mı?
Lütfen yardım edin.
5. aydaki tahlillerim TSH:1,27 - FSH: 31,61 - LH:19,58 - Estradiol:20'den düşük - Prolaktin: 7
6. aydaki tahlillerim TSH:1,03 - FSH: 67,43 - LH:56,86 - Estradiol:21 - Prolaktin: 6,33
9. aydaki tahlillerim TSH:1,35 - FSH: 44,66 - LH:18,25 - Estradiol:23,41 - Prolaktin: 5,34 - Progesteron:0,116
11. aydaki tahlillerim TSH:1,84 - FSH: 59,99 - LH:42,67 - Estradiol:47,53 - Prolaktin: 10,43 - Progesteron:0,646