Erken menopoz...22 yaşındayım 5 yıldır adetlerim çok düzensizdi

• Konu Sahibi Konu Sahibi umut.
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

umut.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
80
2
86
Balıkesir
22 yaşındayım 5 yıldır falan adetlerim çok düzensizdi,2 ayda 3 ayda bazen 4 ayda bile olduğum oluyordu.ve sonunda doktora gittim hormon tahlili istedi ve sonucum fsh:14.3 lh 10.4 e2:25.8 prolaktin:20.5 ve erken menepoza girme ewresınde olduğumu söyledi yıkıldım daha çok gencim bekarım çocuk aşığı bir insanım.cyclo progynova kulllnmaya başladım 6ay kullanmam gerektiğini söyledi doktorum şuan 5.kutum bitmek üzere her ay tahlillerimi tekrar yaptırıyorum.son tahlilim estradiol:4.879 fsh:10.64 lh:7.2 prolaktin.60 bide bu arada prolaktinim 28e fırlamıştı dostinex kullandım ondan bukadar düştü.lütfen yardım edin çok gencim daha.teşekkürler..

umut merhaba, evet içinde bulunduğun süreç can sıkıcı ama mutlaka ve mutlaka ilaçlarını kullanmalısın. her ay bu testleri yaptırmanın hiç bir mantığı yok. ne zamanki evlenip çocuk yapmak istersin o zaman çok hızlı bir şekilde tüp bebekle uğraşan bir kliniğe başvur. belki kendi yumurtalarınla bu iş olmaz da denebilir ama bu sen anne olamayacaksın demek değildir. herşeyin bir çözümü vardır. öncelik senin kendi sağlığındır o yüzden hormon ilaçlarını kesmeden devam ettir. sevgiler. ihtiyacın olduğunda ben buradayım.

çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için...doktorumda bu tahlilleri her ay yaptırmamın bir anlamı olmadığını maddi manevi beni yıprattığını her seferinde söylüyor 6 ay ilacımı içtikten sonra kendılığimden adet olmayı sabırla bekleyip tahlilimi yaptırmamı ozamanki sonuç bize gerçekleri vereceğini söylüyor.artık bende her tahlilimi elime aldığımda kötüye giden durumumu görüp ağlamaktan çok yoruldum.ben balıkesirde ikamet ediyorum..ilk tahlilimi yaptırınca hemen bahçeciye gelmiştim şimdi takrar haftaya gelicem yumurtalıklarımın durumuna bakılmıştı ozamanda.anne olmayı çok istiyorum fsh'ım düştü ama e2'im çok kötü bekledikçe birşeyler kaybediyormuyum acaba?e2'ımin şuanki açıklaması nedir acaba ve biraz daha düşerse evlendiğimde cinsel hayatımda etkisi olumsuz yönde mi olur...

sen tedavilerine devam et ve tabiiki kontrollerine. üzüntü, dert edinip durumunu daha da zorlaştırma. sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…