erken menapoz çok korkuyorum

cielesran

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2014
10
0
86
Konya
kızlar reglim çok düzensiz, en son reglim neredeyse lekelenme şeklinde oldu 6 gün boyunca günlük 1 ped bile dolmayacak şekildeydi. kondomla korunuyoruz yine de regl tarihimden 1 hafta sonra test yaptım negatif çıktı. regl tarihimden 15 gün sonra yani dün de alakasız bir şekilde kahverengi akıntı oldu. 2-3 ay önce gitmiştim doktora kistim vardı. günlerdir sıcak basması yaşıyorum aşırı derecede ve geceleri çok uykusuzluk çekiyorum 4-5 daha erken uyuyamıyorum. internetten araştırınca da erken menapoz çıktı cidden çok korkuyorum. doktora gidicem ama tatilde doktorum, diğerleri ne der nasıl davranır bilemediğim için gitmiyorum. daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu ne olabilir?

Yaşınız kaç bi anda mı azaldı adetiniz
Doktora gidin mutlaka hormon tahlılı isteyecektir
Banada erken menapoz dediler iki sene önce ama adet görüyorum şükür

Arkadaşlar merhaba.Adet düzensizliği vs durumumdan dolayı doktora gittim.Amh değerim baya düşük çıktı..(0,1)ve Erken menapoz dedi doktorum. başta inanmadım konduramadım kendime başka doktorlara gittim.Hepsinden duyduğum tek şey bir an önce yumurta dondurman gerekiyor oldu.Otmuş çöpmüş bitkisel çaymış..(civan pençemi vs) bunları sordum bende bir işe yararmı diye.Doktorlar yaramaz dediler.Bende yarayacağını sanmıyorum..Kendimi koştur koştur tüpbebek merkezinde buldum.Tedaviye başladım.3 yumurta dondurma tedavi aldım.1ve 2.dondurma tedavisini oldum.Ancak kullandıgım iğneler ve ilaçlarla Folikülüm gelişiyor yalnız içinden yumurta çıkmıyor.Başta baya çöktüm ağladım üzüldüm.ama şimdi Herşeye hazırlıklı olmam gerektiğini düşünüp sanırım kabullenmeye başladım.Allah herşeyin hayırlısını versin.Hayat mucizelerle dolu bunu biliyorum.Doktorum tek bir yumurtayla gebe kalan hastasını ve bebeğini de gösterdi.. çıkarmı bilmiyorum yumurtam ama.en azından ben elimden geleni yapmak istiyorum.Gerisi nasip kısmet.buarada 34yaşındayım.Ve iyi bir doktordan duyduğum şey beni fazlasıyla şaşırttı son3 yılda kadınlarda da erkeklerdede bu sıkıntının ciddi sekilde arttığı oldu.Sebebini sordum.aileden gelebilir dediler ki ailemde böyle dorun yok.cevresel faktörler stres artı yediğimiz içtigimiz şeylerle radyosyonun ciddi etkisi oldugunu söyledi..yediğimiz Herşeyi artık neredeyse dışarıdan ithal ediyoruz.içinde kimbilir ne var..Neleri tüketiyoruz allah bilir.ırkımızla neslimizle oynandıgını düşünüyorum.Benden tavsiye telefonu yakınınızda cok tutmamaya calısın.Birde bu durumda olan arkadaşlarım kardeşlerim herşey nasip ben kabullendim.Allahtan herşeyin hayırlısını istemek lazım.Rabbim içinde bende dahil olmak üzere isteyen herkese hayırlı evlat versin Benim durumumda olan ve bilgisi olmayan ve ne yapacağını bilmeyen arkasailarıma yol göstermek amacıyla yazmak istedim.Çok iyi anlıyorum bende yaşadığım için..hakkımızda hayırlısını dileyelim.

Son düzenleme:
Merhaba , ben erken menapozum .Temmuz 2018 den beri. Ama bi arkadaşım sayesinde iyi bir kadın doğumcunun özel muayenehanesine gitmeye başladım. Doktorum "biz bu konuda çalışma yaptık sen canını sıkma halledicez " dedi..Fsh değerim 80 lerde Amh ım 0,02 idi. Doktorumun verdiği ilaçlarla Fsh değerim 50 lere ardından 30 lara indi.Arada inişler çıkışlar oluyo. 20 ye kadar inmişliği bile var. Her ay adetin 2. günü muayene olup kan veriyorum. Fsh değerim şu an 20 den tekrar 26 ya çıktı. Ben de her ay sonuç öğrendiğim gün eğer yükseldiyse yıkılıyorum ama sabretmek gerekiyor. Doktor her gün mutlaka 1 saat yürüyüş yapmamı söyledi. Bu çok etkiliymiş. Sizin de aklınızda olsun. Fsh değerim 12 nin altına inerse hemen tüp bebek yapıcaz inşallah. Allah hepimize şifa versin. Bu durumu yaşamayanlar asla anlayamazlar. Gerçi sizin durumunuz net değil sanırım şu an ama eğer netleştiyse nacizane bi kaç tavsiyede bulunabilirim. Ama umarım düşündüğünüzz gibi çıkmamıştır.

Merhaba,
Bana da erken menopoz teşhisi kondu. Tavsiye edebileceğiniz doktor var mı acaba, İstanbul'daysanız tabii...

Merhaba,
Bana da erken menopoz teşhisi kondu. Tavsiye edebileceğiniz doktor var mı acaba, İstanbul'daysanız tabii...
Merhaba cnm. Öncelikle geçmiş olsun. Ben konyadayım ama doktor için ankaraya Recai Pabuçcu ya gidiyorum. İstanbulda da Bahçeci tüp bebek merkezinde Cem Çelik var amh ı düşük olan bi çok kişiyi bebek sahibi yaptığını gördüm instagramda. Bide tabiki Bülent Tıraş. Bunlar ün yapmış doktorlar. braz maliyetli oluyo. Senin değerlerin nasıl? Fsh, Lh ve Amh ın kaç? Yolun başındaysan bitkisel şeyler kullanmanı öneririm. Ve lütfen stres yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…