erken membran reptürü sonucu bebeğini kaybedenler

MedusaDarbesi

Momento Mori!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2009
644
942
303
merhaba lütfen benim durumda olan varsa fikir paylaşımında bulunsun buna çok ihtiyacım var. 16 haziran 2016 da suyumun aniden gelmesiyle 17 haftalık bebişimi kaybettim. o ana kadar hiç sorunum yoktu. güneydoğudayım bulunduğum yerde sağlık sektörü vasat malesef. suyum gelmeden önce 2 gün ağrı sancı kasılma yaşadım. doktorum gebelikte normal olduğunu söylemişti. doktor ihmalinden bile şüpheleniyorum artık. sürekli erken doğum sebeplerini araştırıyorum kafayı yicem. 31 yaşında olmam beni strese sokuyor. üstelik gebeliğimde 3 cm ve 1 cm boyutunda rahim duvarı dışında miyomum vardı. başka doktora göründüm ağrı ve sancıları miyoma bağladı. kendi doktorum ise bana dikiş atılması gerektiğini söyledi. ayak üstü rahim ağzı yetmezliği teşhisi koydu anlayacağınız. bu teşhis bu kadar kolay yapılabilir mi gebeliğimde vajinal ultrasondan her türlü riskin kontrol edilmesi gerekmezmiydi? erken doğum yapanlar sebeplerini öğrendi mi benimle paylaşırsanız çok sevincem. bebeğimi kaybetmeme çok üzüldüm çünkü. tekrar aynını yaşamaktan korkuyorum. bu 2. gebeliğimde. ilkinde kimyasal gebelik yaşamıştım. riskli gebelik kategorisine girdiğimin farkındayım. bu nedenle mardinde yada adanada başına benzer durum gelmiş arkadaşlardan doktor tavsiyesi isteyeceğim. :KK43:

merhaba lütfen benim durumda olan varsa fikir paylaşımında bulunsun buna çok ihtiyacım var. 16 haziran 2016 da suyumun aniden gelmesiyle 17 haftalık bebişimi kaybettim. o ana kadar hiç sorunum yoktu. güneydoğudayım bulunduğum yerde sağlık sektörü vasat malesef. suyum gelmeden önce 2 gün ağrı sancı kasılma yaşadım. doktorum gebelikte normal olduğunu söylemişti. doktor ihmalinden bile şüpheleniyorum artık. sürekli erken doğum sebeplerini araştırıyorum kafayı yicem. 31 yaşında olmam beni strese sokuyor. üstelik gebeliğimde 3 cm ve 1 cm boyutunda rahim duvarı dışında miyomum vardı. başka doktora göründüm ağrı ve sancıları miyoma bağladı. kendi doktorum ise bana dikiş atılması gerektiğini söyledi. ayak üstü rahim ağzı yetmezliği teşhisi koydu anlayacağınız. bu teşhis bu kadar kolay yapılabilir mi gebeliğimde vajinal ultrasondan her türlü riskin kontrol edilmesi gerekmezmiydi? erken doğum yapanlar sebeplerini öğrendi mi benimle paylaşırsanız çok sevincem. bebeğimi kaybetmeme çok üzüldüm çünkü. tekrar aynını yaşamaktan korkuyorum. bu 2. gebeliğimde. ilkinde kimyasal gebelik yaşamıştım. riskli gebelik kategorisine girdiğimin farkındayım. bu nedenle mardinde yada adanada başına benzer durum gelmiş arkadaşlardan doktor tavsiyesi isteyeceğim. :KK43:

maalesef bende sizinle ayni durumu yasadim 14. haftamda aniden durduk yere suyumun gelmesiyle hastaneye gittik o an rahim agzi olculdu normaldi ama 4 saat sonra adet sancisi gibi bi sanciyla 10 dk da bebegim dustu neden dustu diye internet sitelerinde arastirdim butun sonuc rahim agzi acilmasi diyordu fakultede docente gorundum aniden suyun gelmesi ve agrisiz dusuk oldugundan dikis dendi bu hamileligiminde de 13. haftada dikis atildi suan 20. haftadayiz bi sorunumuz yok insallah boykede gider sizin dusugunuzde grisiz olduysa bence dikisi dusunun

Çok üzüldüm canım gerçekten zor bir durum.dikişi düşünüyorum zaten.ancak bendeki düşük 1 2 gün öncesinde sancı kramp ve kasılma ile geldi.önce suyum boşaldı sonra suni sancı ile bebeğim geldi rahimde açılma yoktu su geldikten sonra.rahim ağzı yetmezliğinde ağrı olmuyormuş doktor öyle demişti. Sebep ne bilmiyorum. Doktorun biri miyomdan kaynaklı olabilir dedi. Gebelik öncesi 3 cm 1 cm miyomum vardı. Şimdi 4cm 3 cm 1 cm olmak üzere 3 miyomum var. Gebelikte kullandığım progesteron büyütmüş olabilir.zaten gebeliğin etkisiyle de büyüyebiliyorlar. Adana da doktora görüncem. Serklaj yapılması lazımsa yapılsın katlanırım herşeye yeterki düşmesin bebişler.

Doktorum ultrasonda kasılma görmüştü düşükten 2 gün önce buna rağmen normal dedi herşeye. İşe gidemeyecek kadar kötü ağrı çeken birine normal demek ne kadar mantıklı bilmiyorum. Doktor ihmali var bende bence. Mardinde çalışyorum.burda doktor tavsiyesi olan varsa yardım istiyorum. Sürekli takibim burda olacak çünkü bir sonraki hamileleğimde. Allah kısmet ederse tabi. Miyomlarında alınması gerekiyorsa aldırmayı bile göze aldım. Ama küçük olduğnu söylüyorlar.ne yapacağımı bilmiyorum. Aynı durumu yaşayanlara Allah sabır versin.

bende su gelmeden once yarim saat adet sancisi gibi agri oldu su gelince agrim bitti sonra bebek duserken de ader sancisi gibi agri oldu ama bebegin kafasi cikinca agri kalmadi yani agrisiz dustu bi de ben cok arastirdim hep 20.haftadan sonra rahim agzi acilmasiyla dusuk oluyodu doktoruma neden ben 14 de dusurdum dedim rontgen isini falan hersey etiiler iki sayfa dolusu neden cikar dedi ve ben 2 haftakikken bilmede n rontgen cektirmistim belki doktorun dedigi gibi miyomda sancilarda etkili olnustur bide dikis oyle anlatildigi gibi zor degil ben kayseride mahmut tuncay ozgun e oldum fakultede docent gayette memnunum bi kac hafta cok dikkat ettom suan evden cikmiyorum ama sureklide yatmiyorum insallah sorunsuz tamamlariz sizde en kisazamanda hayirla hamile kalip vicdanli bi doktorla karsilasirsiniz insallah

Aynen bende de su gelince ağrı bitmişti.belki miyom ve suyun gelmesi ağrıyı 2 güne yaymış olabilir. Belime de vurmuştu ağrı miyomda bele vuruyormuş genelde. İnşallah bu sebepledir. Dikiş çözümü var en azından. Sebep bulamayız önlem alamayız diye korkuyorum. Hayırlısı ya sağolun. En azından bana benziyor durumunuz biraz içim rahatladı.

Mrb erken su gelmesiyle bende bebeğimi kaybettim bir hafta önce 28 haftalıktı ama 25. Haftada suyum gelmişti ciğerleri gelişmediği için yaşamadı bebeğim siz tekrar hamile kaldınız mı aynı sorun olma ihtimali varmı ikinci için şimdiden korkuyorum

Back