Erken Hamilelik Belirtileri

Keçiboynuzu ve sperm hareketliliği

Erkeklerdeki sperm sayısının 40 milyon/ml veya yukarısı normal değerdir. Bu sayı azaldıkça kadının hamile kalabilme olasılığı da azalır. Mühim olan sadece sperm sayısı değildir. Sperm sayısı normal düzeyde (40 milyon/ml ve yukarısı) olsa bile, eğer hareketli sperm sayısı az ise bu taktirde kadının hamile kalma riski de azalır. Spermlerin hareketliliği de önemlidir. Toplam sperm sayısı 7-8 milyon/ml civarında olupta baba olan bir çok insan tanıyorum. Bu nasıl oluyor? Uygulanan keçiboynuzu kürü, düşük seviyede olan 7-8 milyon/ml içerisindeki hem hareketli sperm sayısını yükseltiyor hem de hareketli spermleri daha hareketli duruma getiriyor. Bir taraftan az sayıdaki hareketli sperm sayısını yükseltmekte diğer taraftan da mevcut hareketli spermlere daha fazla hareketlilik kazandırmaktadır. Normal sperm sayısı oldukça düşük olmasına rağmen, spermlerin belli bir yüzdesinin hareket hızı yükseldiğinden yumurtaya ulaşma oranı yükselmektedir. Bu sayede sperm sayısı normal sayının altında olmasına rağmen hamilelik başlayabilmektedir.

Keçiboynuzu ve sperm acrosome aktivitesi

Hamileliğin oluşabilmesi için sperm sayının normal düzeyde olması gerektiğini belirtmiştim. Bazı durumlarda toplam sperm sayısı normal seviyesinde olduğu halde ve hareketli sperm sayısı da normalken, buna rağmen hamilelik çok zor gerçekleşebilmektedir. Bunun sebebi nedir? Spermlerin baş kısmında bir kesecik bulunmaktadır. Bu keseciğe acrosome denir. Bu keseciğin içerisinde çok sayıda değişik enzimler bulunmaktadır. Sperm, yumurtaya temas ettiği anda, acrosome içerisindeki enzimler yumurtanın membranını (zarını) parçalarlar (çözerler, eritirler) sperm yumurtanın içerisine girer ve döllenme başlar. İşte, yumurta zarı ile temas eden sperm-acrosomunun içerdiği enzimler yeterli aktiviteye sahip değiller ise, yumurtanın membranını (zarını) parçalayamazlar (eritemezler, çözemezler). Ve yumurtanın döllenmesi mümkün olmaz. Görülüyorki, hareketli sperm yumurtaya ulaşmasına rağmen döllenme mümkün olmayabilmektedir. İşte, keçiboynuzu kürü hem hareketli sperm sayısını artırmakta, hem hareketli spermleri daha hareketli kılmakta ve hem de spermin baş kısmında bulunan acrosome içeriğindeki enzimlerin aktivitesini yükselterek, yumurta zarının parçalanmasına imkân sağlamaktadırlar. Çoğu zaman toplam sperm sayısı normal seviyenin altında olmasına rağmen (7-8 milyon/ml) keçiboynuzu kürü ile döllenme gerçekleşebilmektedir. Bunun sebebi, harnupun spermlere, sayıca az olmalarına rağmen hareketlilik kazandırarak yumurtaya ulaşmasını sağlamak ve acrozom içerisindeki enzimlerin aktivitesini arttırarak da yumartanın membranını kolayca parçalayabilme imkânlarını sağlamasıdır

Alıntıdır
(bu yazı prof.dr. İbrahim Saracoglu'na aittir)

Son düzenleme:
Hareketli sperm sayısını ve kalitesini artırıcı ve de erkeklerdeki iktidarsızlığa karşı keçiboynuzu kürü

Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6–7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca hergün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız.

Alıntıdır
(bu yazı prof. dr. İbrahim Saraçoğlu'na aittir)

sebeyzanın kuvvetli belirtileri vardı ama bende yok oyüzden test yapmıcam canım ya sen ne durumdasın nasıl bebiş görüldümü kese

canım kese göründü ama ayın20sine yine gidecez kalp atışlarına bakacak hayırlısı inşallah bi sorun çıkmaz hiç hamile değilim sanki hiç bi belirti yok:kahve:

canım çoğu insanda belirti olmuyoki bak bende bulantı falan başlamadıgamyoncuiremsu

ama geçen aylardada oldu bu gecikmeler daha doğrusu en fazla 4 gün geçti, bir haftayı geçirebilirsem olmadan kan testi yapmayı düşünüyorum ama sanmıyorum o kadar gecikeceğini, inşallah bi problemin olmaz böyle geçirirsin hamişliğini rahat rahat, seni üzmeyecek annesi bebişin demekki uslu bi bebeğin olacak:emir_bebek:

ama geçen aylardada oldu bu gecikmeler daha doğrusu en fazla 4 gün geçti, bir haftayı geçirebilirsem olmadan kan testi yapmayı düşünüyorum ama sanmıyorum o kadar gecikeceğini, inşallah bi problemin olmaz böyle geçirirsin hamişliğini rahat rahat, seni üzmeyecek annesi bebişin demekki uslu bi bebeğin olacak:emir_bebek:

canım inşallah bu ay seninde olacak nasıl kafan biraz daha rahatmı

hem altı ayın dolunca kadın doğumcuya git deki gebelik düşünüyorum herhangi bi sorunum varmı diye kontrol edcem de sana tetkikleri istesin bide eşine en azından kafan rahat olur

hem altı ayın dolunca kadın doğumcuya git deki gebelik düşünüyorum herhangi bi sorunum varmı diye kontrol edcem de sana tetkikleri istesin bide eşine en azından kafan rahat olur

bende öyle düşünüyorum eşim yarıyıl tatilinde gidelim hemde bekleyelim bi kaç ay daha dedi, yani ocakta gidicez

kafam gerçekten rahay bu ay çok ümitlenmiyorum adetimi bekliyorum olunca çok üzülmücem yani, ama gelecek aya bomba gibi giricem incir, keçiboynuzu, soğan kürü denicem aldım onları

hayatım bak ben 1 ay boyunca kocama ceviz yedirdim her akşam küçük bi kase ürolog önerdi e vitamini yönünden en zengin ceviz bunuda bi dene

umutsuzcum ben 15 aydır istiyorum canım malasef olmadı 8 ay isini bilmez bir doktorla surundum baktım olacak gibi degil baska bir dra gidiyorum bende polikistik over var ve adet olamıyorum hep hapla oluyorum bunu o dr soylemedi bana bir dahaki ay klomen kullanıcam simdi allaha sukur duzgun dr buldum yani adet tarihim falan malesef yok canım ama sen bence bu ayda hamile olmazsan bir git dr a devamlı gitmesende bir hormon tahlili eşinin sperm analizini falan yaptır ogren durumunuz nedir sonra allah korusun bir durum ortaya cıkarsa benim gibi niye daha onceden gitmedim diye pişman olursun

canımcım benim kocişin sperm 1 milyon..hareketsiz %70...artsa artsa ne kadar artar ki...ibrahim saraçoğlu.7-8 milyon spermden baba olanlar var demiş bizde nerdeeeeeee....sağolasın yine de..

tamam canım kesin denicem, yumurtlama testide alsammı sence, kayınvalidenler yanındamı gittilermi, nöbetçimisin

canım kayınvaldemler bebişi duyunca kalmaya karar verdiler onlar bakacak bebeğe yani artık buralı sayıırlar hem çalışıyorum kimseye güvenemem en azından içim rahat olarak bırakır giderim işe hem babaannesi severek bakar evet canım nöbetçiyim çünkü artık ev kalabalık olduğu için nöbetlerde rahat girebiliyorum hadi bu ay seni bekliyorum güzel haberler verirsin inşallah:Saruboceq:

yumurtlama testini boşver sadece adtin bittikten sonra 5.gün düzenli ilişkiye başla birgün var birgün yok.belini ilişkiden sonra ince bi yastıkla destekle ve en az1 saat kalkma çok banyo yapmak istersen yap ama rahim içini kesinlikle yıkama

Back