bu kez olacak mı diye ilişkiye girmek bile stres yaptığı için engel oluyor. ben 1 yılı niye olmuyor diye gerilim içinde geçirmiştim. sonra ilaçla gebe kaldım ama daha öğrendiğimizin ilk haftası düşük yaptım. sevinemeden daha büyük bir üzüntü yaşadık. sonrasında artık allaha kalmış demekki nasip değilmiş diye akışına bıraktım ve 9 ay daha korundum. düşükten sonra cesaret edemedim. ilaç falan gerekmeden de kendiliğinden oldu sonradan. artık hesap kitap yapmayı bırakmışken. hatta önceki düşük sebebiyle ilk 3 ay düşer yine heralde diye sevinemeden geçirdik. allah bu kez nasip edecek inşallah çünkü bu iş gerçekten çok büyük sabır ve sağlam psikoloji istiyor. gebe kalınca da havalara uçamıyorsun o kadar çok aşaması var ki. gebe haberini aldıktan sonra boş gebelik mi, kalbi atacak mı, düzgün gelişecek mi , kanama oldu mu olacak mı derken son aşamada da erken doğum olursa ne olacak , boynuna kordon dolanıp boğulur mu endişesi vs diye bir ton sıkıntı oluyor.
yani aslında hamile kalma aşaması en rahat olman gereken zaman. içini ferah tut yeter , ilaçlardan tedavilerden daha etkili bir yöntem