Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacak. Ben ovulasyon günümü tükürük ile yapılan mikroskop ile takip ettim. Gerçi ilk ayım olduğu için yorum konusunda hata yaptım sanırım, doğru yorumlayamadım. Ama sonuçta aşağı yukarı ovulasyon günlerimde ilişki oldu, yani gebelik ihtimali var. Sorum şu, bilenler bilir, tükürük testlerinin mantığı salgılanan östrojen hormonunun tespitine dayanıyor. Yumurtlamaya yakın östrojen hormonu yükseliyor ve tükürükte kristalleşme oluyor. Eğer bu süreçte döllenme olursa östrojen seviyesi düşmüyor ve gebeliğe yardımcı olmak için yüksek seyrediyor. Ben bunu biraz geç akıl ettim. Ovulasyon günümden sonra 7-8 gün geçti, aklıma geldi bi yapayım dedim, o da ne, ovulasyon tarihinden bile daha belirgin kristalleşme. Hemen gidip kan testi yaptırdım. Bu arada ovulasyondan hemen sonra doktora gitmiştim, yumurtamın büyük ihtimalle 9 Ekim'de çatlamış olduğunu söyledi. Ben testi 18 Ekim'de yaptırdım. Yani aradan 9 gün geçti, fakat sonuç negatif. Umudumu kaybettim elbette. Fakat dün akşam öylesiye bi bakayım dedim mikroskoba. kristalleşme daha da belirginleşmiş. Bunun tek anlamı olabilir, östrojen seviyesi yüksek. Bu arada progestan ve ecoprin kullanıyorum, bildiğim kadarı ile onlar östrojen içermiyor. Östrojen seviyesi gebelikte ne zaman yükselir bilen var mı? 9 günde negatif çıkan kan testi pozitife döner mi? Ne olur birileri cevap versin..