Erken evlilik?

Yapma guzel kardesimm ben yaptim hala seviyorum ama cok erkendi evlilik hamilelik annelik oyle agir geldiki ne kadar seversen sev ailesi isterse melek olsun seni seven bekler biraz olgunlas ve sunu bi dusun hadi evlendin isler rast gitmedi esine bisey olsa yada ayrilmak zorunda kalsan ayaklarinin ustunde nasil durcan bak ben cok asik olarak evlendim 8 yil olacak 2 cocugum var ama agir geliyor hersey kaldiramiyorum esimi hala cok seviyorum evim barkim duzenim iyi ama ben erken evlendigim icin evlilik hamilelik annelik derken zorunlu bi olgunlasma oluyor sinirlerin yipraniyor kaldiramiyosun o sana olup biten ailesi hep oyle mi kalacak coookk pisman olursun cok ezilirsin yine sev yine gorus ama evlenmeeeee yasin cok genc yapma derim tecrubeli biri olarak..

Bir meslek edinmeden evlenirsen eğer başını çok taşlara vurursun. Evlenmeyi aceleye getirmeyin. Sevgili olarak devam edin bunun nesi kötü? Baba evinde olmanın, fatura-kira düşünmemenin tadını çıkar. :KK66: Şimdi bana kızarsın belki ama yazım dilin dahi liseli aşkı kokuyor. Abini dinlemedin bari bu kadar görmüş geçirmiş ablanı dinle. Evlilik peri masalı değil.

Ben esimle cikmaya basladimda ben 16 o 21 yasindaydi. Aramizda tam 5 yas var o zaman lise 2 ye gidiyordum. Esim lisenin v universitenin bitmesini bekledi. 6 yil ciktiktan sonra evlendik. Bi sirada ben 22 o da 28 yasinda idi. 1-2 yil cok erken 18 19 yasinda olacaksiniz tamam benim kide erkendi belki 22nyas ama ben egitimimi bitirmis meslegimi elime almistim. Evlikliktwn once bunlari tamamlamaniz gerekezmi

Bu guzel bir irnek olabilir senin icin. Bundan daha uygun bir evlilik olaaz maden 3 yildir berabersin ve evlilik dusuuyosunuz.
Oncelikle oku ve meslek sahibi ol sonrada evlen. Yine cok gec degil en faza 22 23 yasinda olacaksin.
Iste bu bekleme sirasindada zaren sevgilicigin ve vaidecigin belli eder gercek kisiliklerini.

aselbuglemm .!.:
Merhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim 22 yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada
Merhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim 22 yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada
Canim benim evliligimde oyle oldu yani eşim ablası sayesinde tanıştık gorumce değil abla bana ailesi öyle bnde eşimi on sekiz yaşında tanıdım ama eşim yirmi dört yaşındaydı o zaman yirmi bir yaşında nisanlanip bu sene martta evlendik çok güzel duygu :)

Herkes aynı olmaz bence ya :-/ görüşünüz için teşekkür ediyorum :-)
valla tatlım herkes aynı. sonuçta gençliğini yaşayamadan cumbullop evleniyorsun. illa ki yapamadıkların olacak. ha bunları evlendikten sonrada yaparım diyorsan çoook zor henüz başarabileni görmedim

Noluyo ya bu kizlara .. 17 yasinda evlilik dusunmeler sonra gelip burada ovunmeler vs.. sen once eline meslegini alda sonra evlen.. Tovbe Yarabbim millet kafayi yemis

Ogrencilik:
Heleki ayri sehirdeysen arkadaslar sosyallik hadsafada...gece kizlarla olan o muhabbetler...ev isi derdi yok,utu yemek derdi yok..
Gorumce,kayinvalide elti derdi yok..
Konserler sinemalar...bir yandan unv maceralari..
Sevgilinle olan hersey evliyken bile yasayamacagin ozlem icinde ve bulustugunuz heran daha kiymetli olacak...
4 yil dolu dolu bir hayat ve sonra kendin olacaksin meslegin olacak...olgunlasmis olacaksin kendini kesfedeceksin...

Evlilik: 17 yasinda evleneceksin...ilk birkac ay tatli gelecek...Aman allahim oda ne...ev isi utu camasir bulasik derdi....misafirler gelip gidiyor..ne yemek yapsam bugun?
Kahvaltida bugun neyi hazirlasam...himmm evi su gun supureyim..yok yok bu ay kadin alayim...aman ne gerek var o parayla sunu yaparim cebimde kalsin kendim temizlerim...
Aa kayinvalidem hasta olmus;aa gorumcem soyle olmus gitmek lazim...
Kendi ailemede zaman ayirmam lazim evliyim.
Evliyim ya bayram ziyaretlerini eksiksiz yapmaliyim.
Acaba bu ay sonu ek masraf cikti maas yetecekmi...cocukmu yapmaliyim ki...dur en iyisi yapayim..onun masraflari..sutu bezi derken okul vakti gelir.
Zaman nasil akil gitmis...eee masraf cogalicak ben calisayim evde sikiliyorum.
Oda ne...bana gore is yok.!!
Oysaki yasitlarim lise arkadaslarim...biri doktor oldu biri ogretmen...
Onlarda evlendi ama benim yasayamadiklarimi yasayip oyle yuva kurdular..geleceklerini garanti altina aldilar...meslek sahibi olduklari icin daha sayginlar...

Sonra gelir pismanliklar..............
Is isten gecmistir...
17 yasinda hangi hayati yasamak istiyorsun simdi sen sec?

Canım bence 17 ve 22 yaş evlilik için çok erken. Üniversite okumayı dusunmuyomusun? Önce kendi ayaklarının üzerinde durmayı basar. Naçizane fikrim canım yanlıs anlama

O değil de 17de evlendim, keşke erken evlenseydim diyen arkadaş, ana karnında mı nikahlanacakti. Ben 27 yaşındayım, iyi ki o zamanlar bana çekici gelen bir oglusla evlenmemisim. Mesleğim param var aşk her zaman mümkün :) öğretmen olarak şunu belirteyim 17- 24 yaş meslek edinme, karşı cinsi tanıma yasidir. Evlilik tee sonra.Bir de konu Sahibi kararını vermiş. Cevaplarindan onu anladım. Bize neyi soruyor. Hey Rabbim okul acilsaydi da bdv ergenlerden kurtulsaydi.

Ben anlamiyorum. 2 kişi biseylerin sorumlulugunu alabiliyosa yeteri kadar olgunluktaysa ve durumları el veriyosa bunun kötü yanı ne olabilir? Anlaşmazlık varsa her yaşta olabilir. Sıkıntı varsa her yaşta olabilir
tabiki de 2 kisinin olgunluguna blablabalaaa.... bagli :) ama o yasta ben diyim ergen cesareti sen de deli cesareti :) bu arada yeni uyeymissin hosgeldin.

her kaprsine sinirine katlandığınız İLKİNİZ ,acaba "ilk" olduğu için mi bu kadar değerli??
bu yaşta nasıl hemen aileleri karıştırıyorsunuz,kayınvalidem falan diyip bir yağlayıp ballıyosunuz hayret valla...deli misiniz ,bi adamın peşinden gidip 17 yaşında hayatınızı perişan edeceksiniz? hayat koca kaynana görümceden ibaret bişey değil..henüz aymadınız sanırım..

17 yaşındayken evlenmek isteyen birini bağlasanız durmaz yerinde..
14 yaşından beri berabermişsiniz..
ilk falan diyorsunuz da bu küçük yaşınızda ne yaşadınız da bukadar değerli ve kıymetli..

Bunları yazan birinin oturupda bu yorumları değerlendireceğini dusunmuyorum nedense.Kararını vermissin zaten mutluluklar canım

X