Erken evlilik?

Kendini ne zaman hazır hissediyorsan , karşındaki de aynı şekilde o zaman evlenin..
Ama şunu eklemek isterim insan 17 yaşında gösterdiği sabır ve selameti , 20 li yaşlarda gösteremiyor.

Keşke evlilik anlattığın gibi kolay olsa... valideciğim çok seviyorum ilkim herşeyim vs. 17 yaşında olupta valideciğim falan hiç gerek yok hiç. 27de 37de olsan gerek yok.çok sevsende ince bi çizgi olsun aranda.
Ve gelgelim 17 yaşında olupta evlenmeyi düşünmeye. hiç düşünme boşver. 17 yaşında kız arkadaşlarında gez dolaş validenle değil. okula git okuldan kaç işe gir çık hayatına heyecan kat evlilik kayınvalide kayınpeder değil. ah o seni çok seven görümcen evlendikten sonra da çok sevecek mi acaba. hayat senin gözünden baktığın gibi toz pembe olsaydı 10da evlenirdik hepimiz.evlilik durumumuz iyi ikimizde anlaşıyoruz çok seviyolar beni hoop evlenelim diyecek kadar kolay değil.aynı eve girince neler çıkıyo ortaya şaşıp kalıyosun.git sarıl annene babana onlarla daha çok vakit geçir onlarla gez eğlen. ben evliyim 10 aydır ve 25 yaşındayım.erkenmi evlendim bilmem ama işim gücüm var hayatımı kurduktan sonra evlendiğim kesin.10 aydır annem babam ne zaman evime gelse kapıdan uğurlarken içime bi yumruk oturuyor ne derdin vardıda evlendin diyorum kendime.he mutsuz muyum hayır.ama babanın ananın gözünün içine bakması gibi bakmaz hiç bir koca.

Aklın varsa canım git babanı öp kokla annenle gez eğlen...

Merhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim 22 yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada
ya bir de sevgilinin annesine ablasına çok güvenme derim ben çünkü
sevgili olurken ciddiyetle bakmıyor seni misafir görüp iyi davranıyor olabilir ama iş evlenecekken nişanlıyken vs. değişebilir
kaynanasının tutup oğluyla tanıştırdığı kadınlar bile kaynanalarından neler çekebiliyor oda kendileri ilk başta kızı istemelerine rağmen iş ciddiye binince değişebilirler kısacası

Daha 17 yasindasin... Kafaya da koymussun... En ergen ve asi zamanlarin...

Biz ne desek bos. Oku eline meslegini al desek de,evleneceksin biliyorum...

Evlen de gor...

en kötü sapıklıklara bile kendi tercihi bizi ilgilendirmez diyenler.burda sakın ha demiş. ilginç. Zina etseler,kendi tercihleri olurdu yine kesin.

not : bu yorum onayladığım anlamına gelmez.Bir gözlem yaptım sadece.
şahsen 17 yaşında bir kızım olsa gidip evlenmesindense sizin tabirinizle "zina" etmesini tercih ederim.
ha yine de kendi tercihidir elbette, çok meraklıysa kocaya gitsin evlensin, bize ne. yaşı çok küçük, evlilik büyük sorumluluk. oysaki "zina" gebeliğe ve hastalığa karşı önlem alındığı sürece o kadar da büyük bir sorumluluk değil.

aa bende gerçi 1 sene sonra onunla evlendim :KK53:.

17 yaşındayken staja gidip "ay ne güzel x ablanın yazlığı varmış, tabi karı koca çalışıyor " diyordum... evlilik değilde iş hayatına özeniyordum...
Ben o adamla evlenmedim, iyi ki de evlenmemişim.
Okumakla kursa gitmekle filan ilgilenmekten aklıma erkekler gelmiyordu ki.:KK45:
Ama bu kadar geç aşık olmak iyi değil, fena oluyor. Araba çarpmışa dönmüştüm.

Bence burada yazilanlari tekrar tekrar oku, herkes cok dogru seyler yazmis cok...
Onyargili bakmamaya calis, kimse seni tanimiyor, herkes abla tavsiyesi veriyor.
Ben kendi 17 yasimi dusunuyorum da, uni.ye giderken falan, hayatimin en guzel yillariydi.
Evlenmek aklimin ucundan gecmiyordu, aklim havadaydi, cok da guzeldi yaa, o yaslar bir daha gelmez, tadini cikarmak lazim

ihihihi 22 yaşındaki insana 17 yaşındaki kız ÇOCUĞU nun sevdiğim adam demesi ihihihihi yerim la sizi :KK67::KK67:otur oturduğun yerde okulun hedefin amacın yokmu senin nereye evlenion :S:KK67::KK67:

Merhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim 22 yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada

ahahahah 17 yaşındasın ve 22 yaşında gösteriyorsun hem görüntü hem davranış itibariyle
asıl ben seni yerim.
ben de bu cümleden senin 15 yaşında olduğunu düşünüyorum.
evlenirsin tabii evlen. sakın geç kalma. hayatının amacı evlenmek olsun. ona odaklan. evlendikten sonra kariyer yaparsın, okursun, yurtdışına gezmeye gidersin, öğrencilik günleri yaşarsın.

Erken evliliğe haklı bir ön yargı var ibreti alem tabloların çok olması nedeni ile. 18. Doldurmak üzere iken evlenen biri olarak yapacağım bu yorumu, benim yaptığım en güzel şeydi iyiki evlenmişim.
Malesef gününüzde herkes bu kanıda olamıyor tabü eklemek gerek ..

Bizde esimle evlenmeden ailesiyle esinle oyle guzel anlasiYodukki, ama o sevgili dedigim kaynana canavar cikti nefret ediyorum esimin ailesinden. Hee bende kiz kardesiyle arkadas gibiydim artik mesafemi koydum uzak dursunlae. Haa esimlede evlenmeden cok mutluyduk evlendik birden ana kuzusu cikti. Cok zor gunler yasadim. 23 yasinda evlendim ve keske daha bekleseymisim diyorum. Tabiki simdi ailesiyle pek gorusmedigim icin cok sukur esimle cok mutluyuz sadece demek istedigim sevgili olmak kari koca olmaya benzemez. Biz 8 sene tanisiyoduk evlenmeden ve ailesinide 7 sene taniyodum evlenmeden, ailesiyle kucucuk zerre kadar sorunumuz yoktu o sirada. Seninde sedigin gibi ay kizim ay yavrum diye seversi canavar kadin. Umarim iyice düsünüp öyle karar verirsiniz.

Yasitmisiz , senin okulun var , ne bu acele ..
Biz her ne kadar olgun oldugumuzu düşünsekte aslinda degiliz , öyle oldugumuzu dusunmemizden de anlaşılıyor bu
Davulun sesi uzaktan hoş gelir , belkide gorundukleri gibi değillerdir , herkesin gizledigi bir yüzü varr..

Ben anlamiyorum. 2 kişi biseylerin sorumlulugunu alabiliyosa yeteri kadar olgunluktaysa ve durumları el veriyosa bunun kötü yanı ne olabilir? Anlaşmazlık varsa her yaşta olabilir. Sıkıntı varsa her yaşta olabilir
Sen kendi olgunluğunu kendin ölçemezsin ki. Aynı sıkıntılar her yaşta olmaz hem. 20 yaşında birinin anneliği kaldırabilitesi farklı, 25 yaşınki farklı. Kişilikler henüz oturmuyor bir kere. Sen tek tip insan tanıyorsun, zevkle sinirine katlanıyorum falan diyorsun. Onun kötü huyunu bile hata olarka görmüyorsun. Sanıyorsun ki pembe bir eviniz, cicili eşyalarınız olacak, her gün kalpli makarna yıldızlı köfte yiyeceksiniz, sexi geceliklerle holywood fantezileri yaşayacaksınız sonra koltukta sarılıp tv izleme hayalleri.. Bunlar ne olacak biliyor musun? Evlendikten 2-3 ay sonra hepsine ulaşınca, maddi sıkıntı, sorumluluk stresi başlayınca puff olacak. Evde otu otur bekle nereye kadar? Şu an hayalini kurduğun dünyayı istiyorsun kavuşunca böyle isteyeceğin bir şey de kalmayacak. 17 yaş daha çocuk, birkaç okul, iş, ilişki tecrübesi ve yaş olgunlaştırıyor insanı. Sevgilinle hiç kötü gününüz oldu mu, annesiyle karşıt fikirlerde kaldınız mı? Yok, öyle her şey pembeyken kolay. Çok pişman olursun.. Çoluk çocuğun olur okumamış, lohusa bunalımında genç bi kadın olursun.

Ona sdi ayni evde yasamak cazip geliyo.beraber uyucaz beraber uyanicaz..istedigimz yere gdicez ..en onemlisi kimse karisamayacak diye düsünüyo.ailesi kisitlamalar koyuyodur istedgi gibi bulasamiyo gorusemiyodur belki sevgi pitircigi modunda suan..bilseki hicbisey toz pembe degil.sorumluluklar degisiyo artik ben yok biz var..ben evlendigim ilk yil esimle hic etmedgm kadar kavga ettim bosansal bosanirdik.yemek yapmayi bilmezdim is yapmayi bilmezdim hepsi üstüme kabus gibi cöktü.ilk zamanlar ses cikarmadi bikac ay sonra burasi temizlenmemis vu yemek söyle olmus falan.bu mu evlilik dedim agla agla icim cikti..zamanla toparladim zamanla oturttm..kocami sevmesem büyük ihtimal birakir gderdim...o cok sevdgn validecigin belli beraber oturalim dicel sana col iyi anlasiyosunuz ya ..hayatin tam cekilmez bi hal alicak.gez toz eglen arkadaslarinla vakit gecir..bu hayata bidaha gelmiyosun..belki bundan 3 yil sonra ilkim dedgn adam düsücek gozunden bunu mu sevmisim diceksn.cunku hayata bakis acin degisicek...

ben eşimle tanıştığımda 19 yaşındaydım evlendiğimde 25. tam 6 yıl sonra evlendik. eşime körkütük aşığım. onu 5 saat görmesem burnumda tütüyor. her istediğimi alır her istediğim yere götürür gezdirir. ailesi beni çok sever babası öz babam gibi davranır. çok değer verirler. ama gel sor bana keşke evlenmek için biraz daha bekleseydim diyorum. Özgürlüğün bitiyor. İşten eve gelip ayak ayak üstüne atıp tv izleyemiyorsun çünkü düşünmen gereken bir eşin temizlemen gereken bir evin var. Ben daha başlangıç aşamasındayım birde bunun çocuk olayı var. sen daha hayatın çok çok başındasın. Hımm birde söylemeden edemeyeceğim ekonomik özgürlük çok çok önemli gün gelir canım dediğin adam senden habersiz harcama yapar sen kızarsın sen mi kazanıyorsun der yaptığını başına kalkar. Ben çalıştığım için bilmiyorum ama gözümün önünde örneklerine şahit oldum. seni uyarması bizim gibi büyüklere dinleyip dinlememek ise sana kalmış canım... MUTLULUKLAR!!!

Bu nasıl bır cesaret ya anlamıyorum
Gerçekten evcılık oyunu sanmışsın bu ısı
Bende 18ım tek derdım ıstedıgım yerı kazanmak
Evlılıgın e sì bıle geçmiyor aklımdan

X