Erken evlilik?

Bence evlilikten öte okulunu oku . Ekonomik özgürlüğünü kulanabilecek bi duruma gel . Sonra evlilik vs düşün 17 yaşında bu neyin merakı

17 yaşındayken biri evlenmek konusunu açsa halada sıcak bakmam daha coook küçüksün
Oku!!! Oku!!! Sonra çok pişman olursun kendi ayaklarının üzerinde durmadan evlenme
Rahat 5-6 senen var daha acelen ne be

Soylediklerine o kadar katiliyorum ki.. Ama cok sukur sende bende mutluyuz.. Kocasi bekledigi gibi cikmayan o kadar insan var ki gen yasta cekmeye basliyorlar. Iste o yuzden boyle 17 yasindayim evlenmek istiyorum dendiginde deliriyorum :)

Soylediklerine o kadar katiliyorum ki.. Ama cok sukur sende bende mutluyuz.. Kocasi bekledigi gibi cikmayan o kadar insan var ki gen yasta cekmeye basliyorlar. Iste o yuzden boyle 17 yasindayim evlenmek istiyorum dendiginde deliriyorum :)
aynen öyle o yüzden evlenirken mantık çok önemli

30 yaşına gelipte gözgöre göre kendini ateşe atan da öyle çok ki

olgunlaşmak yaştan çok kişilikle alakalı bir yerde de

erken evliliğin en kötü dezavantajı eğitimin aksatılması

ben yeterince olgunluğa gelipte saçma sapan evlilikler yapanlara daha çok şaşırıp kızıyorum

Orasi oyle.. Onlarda sanirim cevre baskisi oldugundan evde kalma korkusundan evleniyor bilemiyorum. Ben kendimi soyle teselli ediyorum bazen hayat cok zor oldugunda. Onlar 30 yasinda ev kurmaya basliyor cocuk yapmaya basliyor. Diyorum ki ben 30 yasinda oldugumda istedigim kadar cocuk yapmis olurum meslegimi de almis olurum. 30 dan sonra rahatima bakarim onlarda daha yeni baslayacak
Simdi onlar geziyor tozuyor ama 30 dan sonra ben gezecem onlar evde cocuklarina bakacak
tabi bu fukara tesellisi :)

Ayy evlenene kadar herkesin durumu aynı. Herkes ne iyi ailesi Ayy yerim çok seviyorlar beni diye evleniyor.
Sonra tezegi avuclamisiz meğer diye kalakaliyor.
Kusura bakma ama gerçek bu:)

Tavsiye etmiyorum erken evliligi.
Evlilik sanıldığı kadar güzel bir şey değil.

Ama biliyorum dinlemeyeceksin.
Boşa dememisler bir musibet bin nasihaten iyidir diye.

benim de senin yaşındayken sevgilim vardı, ilk sevgilimdi, nasıl da severdim. işte o gençlik hevesiyle evlenirdim bile yani o derece. şimdi o halimi düşünüp gülüyorum. ben üniversiteye başlayınca ayrıldım ondan, ne iyi yapmışım. insanın fikirleri büyüdükçe çok değişiyor. 17 yaş aklın hovarda olduğu bir yaş, illa fikrin değişir sevmezsin demiyorum ama mutlaka pişmanlıkların olacaktır. benim o yaşta sevgilim olmasına dair bile pişmanlıklarım var keşke fırsatım varken daha çok ders çalışsaymışım diyorum şimdi :) ayrıca aptalca şeyler yapmadığım için şimdi çok mutluyum, çocukça sevmişim, gözüm kör olmuş

Ben sana tilt oldum,
Böyle bi buldumcuk gibi validecikler oğluşcuklar hayırdır ne bu sürat? Yazım tarzın bile yaşınla doğru orantılı vıcık vıcık..
O insanlar gerçekten çok iyi olabilirler ama sonucu değiştirmez.Senin 16-17 yaşında evlilikten bahsetmen olacak iş değil.

delı mısın aklınla zorunmu var???? 17 yası bırak 22 yas bıle kışılığın yeterınce gelışmedıgı yastır...kaldı kı daha ergen yıllarındasın...oncelığın okul meslek olmalı evlılık degıl...evlılık cocuk oyuncagı degıl....bugun ıstedıgını yarın aklın basına geldııgınde ıstemeyebılırsın

Yapma canım en azından 21 22 yaşına kadar bekle. Sen daha çocuksun. Bi evin sorumluluğunu kaldıramazsın. Hayat göründüğü kadar tozpembe değil.

Benim oğlanı herkesler kardeşim sanıyor mesela bu güzel bir duygu beraber büyüyoruz ona iyi arkadaşlık edeceğim

23 yaşındayım halà evliliğin önünden geçemedim... Bu acelen niye ki? Bence böyle olmaya devam edin biraz daha, hiç değilse 20 ol.

Sen daha ergenlikten bile cikmadin ne bu acele evlilik gorundugu gibi toz pembe olmuyor malesef bu kilise bi soz ama dogru.Bunlar kendimizi beyaz gelinligin icinde hayal ettgimiz masum dusler. Ablana bak ve ornek al bende erken evlendim,esime herkes imrenir ama gel gor ki ayni evde hersey farkli ve kardeslerime tek sozum (zamaninda banada soylenen ama benim kulagimi tikadigim) oku! Oku! Oku! Bu guzel gunlerinin kiymetini bil aienle doya doya yasa koca elbet bulunur istedikten sonra elbet evlenilir. Hakkinda hayirlisi olsun.

erken evlenip de çoook mutlu olan da var pişman olan da.
ben 18de üni bırakıp evlendim. pişman mıyım? hayır. edirnede okuyordum şimdi ist da kazandım seneye de bitiyor inşallah.
arkadaşım 17 de evlendi. o da çok seviyor eşini. 10 yıl olacak nerdeyse. üstelik kaçarak evlenmiş
sana git evlen de diyemem, evlenme boşanırsın da. bunu bi tek Allah bilir. tek derdim ev işi. sevmiyorsan sakın evlenme. bi de maddi durum da çok önemli. kv birlikte yaşama
canım onlar medenilik bu cahillik ikisini karıştırma lütfen. kocasıyla boşanıp, nikahsız yaşamak isteyenler kültürlü(!) oluyor, evlenmek isteyen cahil(!)

Bende 17 yasinda evlendim kizlarr simdi 21 yasindaym 1 bucuk yasinda kizim varr 3 senelik evliyim ve inanin keske diyorumm dahada once evlenseydim ki o kadar mutluyum esimi cok seviyorum herkez ayni olcak diye bisi yok bence anlimiza ne yazildysa cekcez eskidenn erkenden evlenirlermis ve bu kadar bosanma bile olmazms simdi herkez kendi ayaklarinin ustunde duruyo rahat esi napcam diyo ve okadarda bosanmalar varr insan buyudukce istekleri hayalleride artiyoo bnce sevdiginizin pesinden ne pasina olursa olsun gidin sevmedigim insanla cennet bahceleride dolasmaktansa sevdigimle zincire vurulmayi tercih ederim o kadarrrrr

Bende 17 yasinda evlendim kizlarr simdi 21 yasindaym 1 bucuk yasinda kizim varr 3 senelik evliyim ve inanin keske diyorumm dahada once evlenseydim ki o kadar mutluyum esimi cok seviyorum herkez ayni olcak diye bisi yok bence anlimiza ne yazildysa cekcez eskidenn erkenden evlenirlermis ve bu kadar bosanma bile olmazms simdi herkez kendi ayaklarinin ustunde duruyo rahat esi napcam diyo ve okadarda bosanmalar varr insan buyudukce istekleri hayalleride artiyoo bnce sevdiginizin pesinden ne pasina olursa olsun gidin sevmedigim insanla cennet bahceleride dolasmaktansa sevdigimle zincire vurulmayi tercih ederim o kadarrrrr

Daha yolun başında her şey öyle cicili biçili pek bir minnoş geliyor. Ama sen o kayınvalidenin tatlığını her gün size gelmesini istediğinde gör, torun torun diye tutturduğun da gör. Herkes çıkarına gelene kadar iyidir.
Hadi diyelim evlendin, sen evlenmeyi ne sanıyorsun? Oturup kocanla filmler izlediğin sürekli gezdiğin bir şey mi?
Temizliği, ütüsü, çamaşırı, yemek pişirmesi, kayınvalide talepleri, ailece gidilmesi gerekenler, yapılması gereken mecburiyetler var. En önemlisi de geçinme kaygısı var. Sürekli dışarda yiyemez, cafelerde oturmazsın öyle tek maaşla, sevgilinin muhteşem bir işi veya maaşı yoksa.
Ben senin yaşında üniversitede gezmeyi, sorumlulukların daha az olduğu dört seneyi düşünüyordum. Çünkü zaten ömür boyu bir sürü ağır sorumlıluğun olacak, ne kadar geç alırsan o kadar iyi. Gez, toz, eğlen.
Erkenden anne olunca ne olacak mesela hiç düşündün mü? Geceleri uyuyamayacaksın, gencecik yaşında hayatını yaşayamadan uykusuz geceler ve bebek altı mı değiştireceksin yani?
Evlilik sadece lunapark değil yani deliler gibi mutlu ve heyecanlı olamazsın. Evlilikte sorumluluklar da var çok ağır sorumluluklar ve sen bunun için çok küçüksün ve daha çocuksun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…