- 26 Temmuz 2015
- 1.486
- 605
-
- Konu Sahibi aselbuglemm
Bence evlilikten öte okulunu oku . Ekonomik özgürlüğünü kulanabilecek bi duruma gel . Sonra evlilik vs düşün 17 yaşında bu neyin merakıMerhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim 22 yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada
Soylediklerine o kadar katiliyorum ki.. Ama cok sukur sende bende mutluyuz.. Kocasi bekledigi gibi cikmayan o kadar insan var ki gen yasta cekmeye basliyorlar. Iste o yuzden boyle 17 yasindayim evlenmek istiyorum dendiginde deliriyorum :)aynen annem beni çok şımartırdı elimi hiç bir şeye sürdürmezdi bile
öyle rahattı ki yaşam
ama ben
o aşkın verdiği deli cesaretiyle böyle bir karar verdim
17 yaşında tanıştık eşim çok ısrarlıydı illa evlenelim de evlenelim daha tanıştığımız ilk gün başlamıştı
söz,nişan derken 1 sene bekledik
bizimkilerde en az 20 yi beklememi istiyordu ama eşim sağolsun o kadar baskı yaptı ki
evlenelim diye nedeni(nişanlıyken rahat rahat gezip tozma gelme gitme aileme tersti bana da)
evlendiğim ilk zamanlar sudan çıkmış balık gibiydim ben meğer evliliği evcilik oyunu sanıyormuşum dedim
çocuk için bekliyecektik zaten çok küçük olduğum ve evliliğin oturması için
3 yıl bekledik ve kendimizi maddi manevi hazır hisstiğimizde karar verdik
22 yaşında da anne oldum çocuk evliliğin sorumluluğundan da daha zormuş bunu anladım
aynen öyle o yüzden evlenirken mantık çok önemliSoylediklerine o kadar katiliyorum ki.. Ama cok sukur sende bende mutluyuz.. Kocasi bekledigi gibi cikmayan o kadar insan var ki gen yasta cekmeye basliyorlar. Iste o yuzden boyle 17 yasindayim evlenmek istiyorum dendiginde deliriyorum :)
Orasi oyle.. Onlarda sanirim cevre baskisi oldugundan evde kalma korkusundan evleniyor bilemiyorum. Ben kendimi soyle teselli ediyorum bazen hayat cok zor oldugunda. Onlar 30 yasinda ev kurmaya basliyor cocuk yapmaya basliyor. Diyorum ki ben 30 yasinda oldugumda istedigim kadar cocuk yapmis olurum meslegimi de almis olurum. 30 dan sonra rahatima bakarim onlarda daha yeni baslayacakaynen öyle o yüzden evlenirken mantık çok önemli
30 yaşına gelipte gözgöre göre kendini ateşe atan da öyle çok ki
olgunlaşmak yaştan çok kişilikle alakalı bir yerde de
erken evliliğin en kötü dezavantajı eğitimin aksatılması
ben yeterince olgunluğa gelipte saçma sapan evlilikler yapanlara daha çok şaşırıp kızıyorum
Merhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim 22 yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada
Dimi ya.Yaşını söylemese bile biz tahmin ederdik anlatımından.
Dimi ya.Yaşını söylemese bile biz tahmin ederdik anlatımından.
Merhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim 22 yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada
Benim oğlanı herkesler kardeşim sanıyor mesela bu güzel bir duygu beraber büyüyoruz ona iyi arkadaşlık edeceğimOrasi oyle.. Onlarda sanirim cevre baskisi oldugundan evde kalma korkusundan evleniyor bilemiyorum. Ben kendimi soyle teselli ediyorum bazen hayat cok zor oldugunda. Onlar 30 yasinda ev kurmaya basliyor cocuk yapmaya basliyor. Diyorum ki ben 30 yasinda oldugumda istedigim kadar cocuk yapmis olurum meslegimi de almis olurum. 30 dan sonra rahatima bakarim onlarda daha yeni baslayacak
Simdi onlar geziyor tozuyor ama 30 dan sonra ben gezecem onlar evde cocuklarina bakacak
tabi bu fukara tesellisi :)
canım onlar medenilik bu cahillik ikisini karıştırma lütfen. kocasıyla boşanıp, nikahsız yaşamak isteyenler kültürlü(!) oluyor, evlenmek isteyen cahil(!)en kötü sapıklıklara bile kendi tercihi bizi ilgilendirmez diyenler.burda sakın ha demiş. ilginç. Zina etseler,kendi tercihleri olurdu yine kesin.
not : bu yorum onayladığım anlamına gelmez.Bir gözlem yaptım sadece.
" Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :))"
yaziyor.. ben mi yanlis anladim acep birden suphelendim kendimden