Erken evlilik?

Ben anlamiyorum. 2 kişi biseylerin sorumlulugunu alabiliyosa yeteri kadar olgunluktaysa ve durumları el veriyosa bunun kötü yanı ne olabilir? Anlaşmazlık varsa her yaşta olabilir. Sıkıntı varsa her yaşta olabilir
hah o öyle olmaz işte yaş büyüdükçe daha olgun düşünürsün herşeye kavga etmemeyi küçük şeyleri sıkıntı yapmamayı öğrenir ona göre davranırsın hem 2 kişi olmuyor evlenmek aileler de evleniyor bir yandan

Merhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim 22 yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada

ah canıımm nasıl sevgi pıtırcığı bişeysin sen öyle....şu cümle yeter erken evlenmemen için...uzaktan davulun sesi hoş gelir demiş atalarımız ....

Profiline baktim da hemseriymisiz gel sen konyali ablani dinle. Bence iliskine devam et ayrilma. Ama okulunu bitir. Yasin 22-23 oldu mu bi soz takarsiniz 25-26 yasinda evlenirsin. Hic mi bekleyemedin o kadar o zaman 23 -24 yasinda evlen en erken. Okulunu okumadan evlenme.
Bak ben 22 yasimda evlendim severek isteyerek. Esime bazen derim "yine nasibim sen olsaydin ama daha gec ciksaydin karsima" diye. Mutsuz degilim. Ama yasitlarim okulunu okurken ben hamileydim. Simdi okuluma anca devam edebiliyorum oglum boyum kadar olmus. Zorlugu sorumlulugu tabi ki artiyor. Kendini tanimadan hayattan ne istedigine karar vermeden nasil evleneceksin?

şu yaşında yaşaman gerekenleri yaşamadığın için pişmanlık duyarsın, önceliğin egitim olmalı kendnı kapı onunde bulmaktan korkmaman için. hayatın ne getiricegi belli olmuyor malesef sadece kendine güven başkasına değil:KK66::KK66:

Ahahahahahahahah. Şu öldün inşallah i mi :-) :-)
Öylesine yazmıştım onu kız ne babaannesi :-)
He ya bir de böylesi var. Konu sahibi için değil de bizim bir tanıdık öyle oldu. Oğlan 20 yaşında kız da ondan ufak, neysem işte evlendirdiler ikisini. Kayınpederin durumu iyi neyse ki, oğlan çalışmıyordu ikisine de baktı adam. Evlatlık alır gibi düşünsene, bir kişi daha geliyor eve :KK53: Bu ikisi de yan gelip yattılar, beraber oyun falan oynuyorlardı, sabaha kadar oturup gündüz uyuyorlarmış falan:KK51: Hayat onlara güzel ya, sevgililiği resmiyete taşıyıp serseriliğin dibine vurmak:cool:
Ceylin kız o yazıyı kime yazdın, babaanneye mi yoksam:KK17:

Bence senin gozun kor olmus canim ama devir artik okuma egitim cagi yani 100tlde olsa kendi maasin olacagi bir iste calisman gerek ilerde bosanirsaniz falan napacaksin? Kayimvalidenin 17 yasindaki kizla dovusecek hali yok yani helede yeni tanismalar daha evlili nisan yok asil tartismalar burada olur.Sen daha kendin cocukken yani bence acele etme ne gerek var acil bir durum yokken evlenmenize

Merhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim 22 yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada

işiniz gücünüz var mı siz sevgililerin?

Ben esimle cikmaya basladimda ben 16 o 21 yasindaydi. Aramizda tam 5 yas var o zaman lise 2 ye gidiyordum. Esim lisenin v universitenin bitmesini bekledi. 6 yil ciktiktan sonra evlendik. Bi sirada ben 22 o da 28 yasinda idi. 1-2 yil cok erken 18 19 yasinda olacaksiniz tamam benim kide erkendi belki 22nyas ama ben egitimimi bitirmis meslegimi elime almistim. Evlikliktwn once bunlari tamamlamaniz gerekezmi

aaa ikizimi buldum :)
süreçler çok benzer
ben 21 yaşındaydım eşim de 26
6,5 sene sevgili olduk okulum bitip işe başlayınca evlendim

Profiline baktim da hemseriymisiz gel sen konyali ablani dinle. Bence iliskine devam et ayrilma. Ama okulunu bitir. Yasin 22-23 oldu mu bi soz takarsiniz 25-26 yasinda evlenirsin. Hic mi bekleyemedin o kadar o zaman 23 -24 yasinda evlen en erken. Okulunu okumadan evlenme.
Bak ben 22 yasimda evlendim severek isteyerek. Esime bazen derim "yine nasibim sen olsaydin ama daha gec ciksaydin karsima" diye. Mutsuz degilim. Ama yasitlarim okulunu okurken ben hamileydim. Simdi okuluma anca devam edebiliyorum oglum boyum kadar olmus. Zorlugu sorumlulugu tabi ki artiyor. Kendini tanimadan hayattan ne istedigine karar vermeden nasil evleneceksin?
18 imde severek evlendim, iyi bir evliliğim var fakat bu kadar erken evlenmenin pişmanlığını yaşıyorum.

sorumluluk çok zor

17 yaşındayken birine çok aşıktım, o da benle yaşıttı. Tamam diyordum hayatımın aşkını buldum gözüm kimseyi görmez artık. Ben bu adamla evlenicem :KK70: Ailesi falan da beni biliyordu aynı böyle tatlış bi anası vardı =) Derken derken ikimiz de büyüdük alışkanlıklarımız huyumuz suyumuz değişti. Sıkıldık birbirimizden. İnan karşılıklı oldu herşey. 19 yaşındayken biriyle tanıştım. Diğeri aklıma dahi gelmedi, herşeyi kazıdı attı. Hemen evlenmek istedi, daha ilk günden beri ağzından söz nişan lafı düşmedi. Okullarımızı bitirmeden olmaz dedim. Üniversiteyi bitirdik ikimiz de. Üstüne ben bir de yüksek lisans yaptım, yurt dışında yaşadım. Bitmedi mi bitmiyor işte. Gerçek aşktı çünkü, sevgi saygı herşey vardı. 26 yaşındayım ve ekimde evleniyoruz. Adam bekledi bir yere kaçmadı valla. İkimiz de meslek sahibi olduk paramızı biriktirdik. Gönlümüzce yaşayacağız inş. Onun dediği zamanlarda evlensek belki k.valide yanında sürünecektim, sefalet çekecektim. Yıpranacaktık. Geç olsun da güç olmasın. Flört edin, gezin. Neden hemen evlenmek,sorumluluk altına girmek istiyorsun ki?

Daha 50 kere duygularınız değişecek, karakterleriniz oturacak. Ayrıca şu anda tontiş k.valideciğinin kpederinin biz size bakarız ederiz laflarını da sakın ciddiye almayın. O işler öyle olmuyor. Elin varsa kafanı kaşıyorsun. Başkasından medet umarak bu hayat geçmezi, çok üzülürsün sonra. En azından üniyi bitir ve işe gir, o zaman düşünürsün sözü nişanı.

18 imde severek evlendim, iyi bir evliliğim var fakat bu kadar erken evlenmenin pişmanlığını yaşıyorum.

sorumluluk çok zor
aynen oyle canim.. Seninde oglun var onun sorumlulugu apayri. Ne kadar mutlu olursan ol sonradan dank ediyor cok erken evlenmisim diyorsun. eskiden okuldan gelirdim yatagimi bile annem toplamis ev mis gibi yemek hazir ohh.. en fazla bi bulasik yikiyordum. Simdi eve geliyorum evde deprem olmus sanki :) cocukla ilgilen yemek yap evi temizle aksam oldu cocuk uyudu ders yap.. zor yani o yuzden erken evlilige karsiyim zaten..

Baya yakın olduğum birisi 17 sinde evlendi şimdi 2.cocuguna hamile yaşı 21.Kendisi soylemese bile bi düğüne bi kalabalığa girince ne kadar pişman olduğu o kadar net anlasiliyor ki yapma derim.Yasitlarinin yanlarına gidiyor hiçbiri daha evli degil gidiyo komsuya 2 3 saat sonra geliyor eve çocuk evde.Sanki Evcilik oynamaya gitmişte akşam ezanı okununca eve yemeğe gelmiş gibi.

Niye erken evlenmek isterki insan. Hayır yani düşünüyorum bende 23 umde evlenme derdine düşmüştüm. Simdi gülüyorum o hallerime.
Yanlış anlamayin bu benim fikrim ama ben ask denen şeye pek itibar etmiyorum. Bence çok küçüksün ailenin yaninda rahatın yerindeyse keyfini çıkar. Oku meslek sahibi ol paranı kazan.
Bunlar eminimki bir kulağından girip otekinden çıkacak çünkü o yasta beni anlaman mümkün değil. Ama elimden ancak bu kadar i geliyor.
Selametle

aynen oyle canim.. Seninde oglun var onun sorumlulugu apayri. Ne kadar mutlu olursan ol sonradan dank ediyor cok erken evlenmisim diyorsun. eskiden okuldan gelirdim yatagimi bile annem toplamis ev mis gibi yemek hazir ohh.. en fazla bi bulasik yikiyordum. Simdi eve geliyorum evde deprem olmus sanki :) cocukla ilgilen yemek yap evi temizle aksam oldu cocuk uyudu ders yap.. zor yani o yuzden erken evlilige karsiyim zaten..
aynen annem beni çok şımartırdı elimi hiç bir şeye sürdürmezdi bile

öyle rahattı ki yaşam

ama ben

o aşkın verdiği deli cesaretiyle böyle bir karar verdim

17 yaşında tanıştık eşim çok ısrarlıydı illa evlenelim de evlenelim daha tanıştığımız ilk gün başlamıştı

söz,nişan derken 1 sene bekledik

bizimkilerde en az 20 yi beklememi istiyordu ama eşim sağolsun o kadar baskı yaptı ki

evlenelim diye nedeni(nişanlıyken rahat rahat gezip tozma gelme gitme aileme tersti bana da)

evlendiğim ilk zamanlar sudan çıkmış balık gibiydim ben meğer evliliği evcilik oyunu sanıyormuşum dedim

çocuk için bekliyecektik zaten çok küçük olduğum ve evliliğin oturması için

3 yıl bekledik ve kendimizi maddi manevi hazır hisstiğimizde karar verdik

22 yaşında da anne oldum çocuk evliliğin sorumluluğundan da daha zormuş bunu anladım

tam sevgi pitircigi tarzinda bi anlatim ama canim es kv gorumce hep oyle baldan tatli olmuyor isin icine ciddi konular girince herkesin maskesi dusuyor simdiki hallerine aldanip acele etme. ayrica benden sana abla tavsiyesi es adayin kusursuz mukemmel dahi olsa meslek sahibi olmadan evlenme hayat hep toz pembe olmuyor :KK37:

X