erken evlen mutlu ol.....

dalya05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2008
272
3
ABDde yapılan bir araştırma, erken yaşta evlenen çiftlerin, sonsuza kadar mutlu olma şanslarının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Teksas Üniversitesi tarafından 1503 kişinin katılımıyla yapılan araştırmanın sonuçları, toplumda yaygın olan genel kanının aksine, evlenmek için 30'lu yaşları beklemeyenlerin daha sağlam bir evliliğe sahip olma olasılığının fazla olduğunu gösterdi.

Üniversitenin sosyoloji bölümünden Norval Glenn, araştırmaya katılanların yüzde 98inin evli, evlenmeyi düşünen ya da en az bir kere evlenmiş kişiler olduğunu belirterek, evliliğin toplumda hala sağlam bir kurum olarak görülmeye devam ettiğinin görüldüğünü söyledi. Glenn, çiftlerin boşanmasının en önemli 3 nedeninin ise şiddetli geçimsizlik, çiftin maddi yatırım eksikliği ve sadakatsizlik olarak belirlendiğini kaydetti.

Araştırmanın sonuçlarını açıklayan Milli Evlilik Projesi yetkilisiDr. Barbara Dafoe Whitehead de, 23-27 yaşları arasında evlenenlerin genellikle daha mutlu bir beraberlik sürdürdüklerinin belirlendiğini vurgulayarak, "Belli bir yaşın üzerinde evlilik, sağlam bir beraberliğin göstergesi değil" diye görüş belirtti.

Evlilik uzmanı, ABD'de 1970'li yıllarda erkeklerde 23, kadınlarda 21 olan ortalama evlenme yaşının şu anda erkeklerde 27, kadınlarda ise 26'ya yükselmiş olduğunu da ifade etti.

Türkiye de bi arastırma yapsalar hiç evlenme dicekler kaydirigubbakcemile

ben 18 ime girdigim zaman evlendim ilk bebigimide 18 yasindayken kucagima aldim
dört yil olcak evleneli hayla cook mutluyum esimle
erken evlendigim icin hic pisman degilim cok mutlu ve saglikli bi evliligim var

Hep genç anne olmak istiyorum diyordum ben. Şu anda 22 yaşındayım, inş. aşkım askere gidip gelince yani 24 yaşına girdiğim sıralarda evleneceğiz. Hayırlısı Allah'tan.

Hep genç anne olmak istiyorum diyordum ben. Şu anda 22 yaşındayım, inş. aşkım askere gidip gelince yani 24 yaşına girdiğim sıralarda evleneceğiz. Hayırlısı Allah'tan.

allah gönlüne göre versin
insallah sevgilin askere sag saglim gider gelirde ,saglikli bebisler alirsin kucagina
anne olmak gercekten bambaska bi duygu heleki genc anne olduysan arkadas gibi oluyor insan cocuguyla

çevremde erken evlenip mutlu olan da var mutsuz olanda var.. tam tersi geç evlenenlrde de mutlular mutsuzlar var.. evlilik işi sadece ve sadece şans işi arkadaşar bence yaşla başla alakası yok gibi görünüyor

bu sene evlendimm 22 yaşındayım 6.aydayız şimdilik herşey güzel kaydirigubbakcemile3

tabi çalışma hayatıyla evlilik kolay değilmiş.CADIARZU

evliliğin her türlüsü yanlış bence çok büyük hata heleki çocuk tam kabus ve ben bu kabusa hapsoldum.

bence erken evlenenlerin mutlu olmasının sebebi bayanın henüz pek bir tecrübesinin olmaması ve eşini her türlü kabul edip her sorunu sineye çekmesi ve tabi kendi ayaklarının üzerinde duramaması, bu sebep daha çok üniversite mezunlarının ayrılmasıyla aynı bence yani bence kendi ayakalarının üzerinde duran bir bayan erkeğin şiddetini, kabalığını, kötü tavrılarını, hakaretlerini çekmiyor ve evlilik bitiyor.

bence erken evlenenlerin mutlu olmasının sebebi bayanın henüz pek bir tecrübesinin olmaması ve eşini her türlü kabul edip her sorunu sineye çekmesi ve tabi kendi ayaklarının üzerinde duramaması, bu sebep daha çok üniversite mezunlarının ayrılmasıyla aynı bence yani bence kendi ayakalarının üzerinde duran bir bayan erkeğin şiddetini, kabalığını, kötü tavrılarını, hakaretlerini çekmiyor ve evlilik bitiyor.

erken evlendim okulumumada devam ediyorum
hayla dekolte,mini etek giyiyorum
arkadaslarimla bulusup disarida ciikiyorum
bebegim doguncada calisma hayatim olcak
esim hic bir sekilde karsi degil,su ana kadar kesinlikle el bile kaldirmadi
ama senin dediginde dogru malesef cogu genc kizlar kendi ayaklari üstünde duramiyorlar kocanin eline bakmak zorunda olduklari icin seslerini cikartmiyorlar malesef herkez benim kadar sansli olmuyor
ben erken evlendim cok mutluyum ama kardeslerime bile aman üniversteyi bitirin öyle evlenin ,acele etmeyin derim
sebebide senin yukarda yazdigin seyler

ABDde yapılan bir araştırma, erken yaşta evlenen çiftlerin, sonsuza kadar mutlu olma şanslarının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Teksas Üniversitesi tarafından 1503 kişinin katılımıyla yapılan araştırmanın sonuçları, toplumda yaygın olan genel kanının aksine, evlenmek için 30'lu yaşları beklemeyenlerin daha sağlam bir evliliğe sahip olma olasılığının fazla olduğunu gösterdi.

Üniversitenin sosyoloji bölümünden Norval Glenn, araştırmaya katılanların yüzde 98inin evli, evlenmeyi düşünen ya da en az bir kere evlenmiş kişiler olduğunu belirterek, evliliğin toplumda hala sağlam bir kurum olarak görülmeye devam ettiğinin görüldüğünü söyledi. Glenn, çiftlerin boşanmasının en önemli 3 nedeninin ise şiddetli geçimsizlik, çiftin maddi yatırım eksikliği ve sadakatsizlik olarak belirlendiğini kaydetti.

Araştırmanın sonuçlarını açıklayan Milli Evlilik Projesi yetkilisiDr. Barbara Dafoe Whitehead de, 23-27 yaşları arasında evlenenlerin genellikle daha mutlu bir beraberlik sürdürdüklerinin belirlendiğini vurgulayarak, "Belli bir yaşın üzerinde evlilik, sağlam bir beraberliğin göstergesi değil" diye görüş belirtti.

Evlilik uzmanı, ABD'de 1970'li yıllarda erkeklerde 23, kadınlarda 21 olan ortalama evlenme yaşının şu anda erkeklerde 27, kadınlarda ise 26'ya yükselmiş olduğunu da ifade etti.

tamamıyla şans işi bu...kişiden kişiye değişir...genelleme yapmak yanlış olur....

bende erken evlenme taraftarıyım erken anne olmayı isterim şimdi 21 yaşındayım kısmetse seneye evlenebilirim:1hug:... Tabi Allah hakkımızda hayırlı olanları çıkarsın..:Saruboceq: Arkadaşların dediği gibi bu biraz şans işi umarım şansımız yolunda gider...:1rolleyes:

bence erken evlilik demek kisaca kölelik aklin hayra serre yetmiyor erkek isdedigi gibi güdüyor kadinda saf saf mutluyum diyor ama okumus kendi meslegini eline almis kadin kendini ezdirmez tabikide ezinmeyince hir gür olur zavali bizim kizlarimizin yasi 14 gelmeden basini örtüm ayaginada etegi gercidilermi kizmi kiz hadi evlendirelim yok arkadasim yokkkk erken evlilige karsiyim kizlarimiz okusun kendini bilsin eli is tutsun ortalikda erkek kitlimi var yokya öyle evlensinnn benimde kizlarim var erken evlilik ne önce okusunlarrrrrr

23 yasinda evlendim.. simdi dusunuyorum daa iyiki bu yasta evlenmisim. daha erken olsa bu kadar mutlu olurmuydum bilmiyorum.. erken yasta evlenenlerin kisiliklerinin tam oturmadigi icin esine ve ailesine yeni hayatina daha kolay adepte oldugu icin mutlu olduklarini dusunduklerini saniyorum/ isin icine benlik girince uyumm saglamak daha zor. ama bence daha saglam.. allah herkese agiz tadi versin ins

20,25 en uygun yaşlaarrr.ne o 27,30 larda evlenceksin.herşeyin bi tadı vardır canım genç gelinken çıkarrr.valla seneye hayırlısınla evlenicem gibi ama isterdimki 21 yaşımda evli olmuş olayım.

bence genelleme yapmak yanlış..erken evliliğin iyi tarfalarıda kötü taraflarıda var.küçük yaşta evlenen (ister bayab,ister erkek)kişi eşine daha kolay uyum sağlıyor.birbirlerinin huylarını alması,şekillenmesi daha kolay oluyor.ama diğer taraftan daha erken hayata atılıp daha çok yıpranılabiliyor.
daha geç yaşta evlenen insanların kimliği daha oturmuş oluyor.bazı şeyleri kabullenmek çok kolay olmuyor.ama daha sağlıklı seçimler yapılıyor.hayata biraz daha güçlü atılıyor.
ama ister genç evlenin ister daha geç...eğer kişiliğniz kuvvetli değilse iki durumda da çok zorlanırsınız diye düşünüyorumm.........

ben doğum günümmde 17 yaşıma girerken evlendim 8 sene bitti evleneli iki oğlum var ve çok mutluyum .. ama bence yaşla alakası yok herşey karşılıklı eşelerdeki uyum anlayışla alakalı bence kötü karakterli biriyle kaç yaşınızda evlenirseniz evlenin mutsuz bir evlilik olması kaçınılmaz olur .. erken evlenen döl alır erken kalkan yol alır atasözünüde yabana atmak olmaz tabiki..

X