• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken ergenlik

river2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
11
0
86
34
İstanbul
Merhabalar kızım 7 yaş 4 aylık.göğüslerinde tomurcuklanma ve ağrı var.bugün çocuk endokrine gittik.kan testi yapıldı ve kemik ölçümü için film çekildi.perşembede ultrason yapılacak.böyle bir şey yaşayan varmı?çok endişeleniyorum. Tecrübelerimize ihtiyacım var.

Merhabalar kızım 7 yaş 4 aylık.göğüslerinde tomurcuklanma ve ağrı var.bugün çocuk endokrine gittik.kan testi yapıldı ve kemik ölçümü için film çekildi.perşembede ultrason yapılacak.böyle bir şey yaşayan varmı?çok endişeleniyorum. Tecrübelerimize ihtiyacım var.

senin kız ergenliğe erken geçiş yapıyo malesef. şimdi göğüslerinde değişim başlar 9 yaşında filan da adet görmeye başlar. bi tanıdığımın kızı 9 yaşında adet olmaya başlamıştı

Merhaba, benim kızım da aşağı yukarı o yaşlarda aynı sorunu yaşadı ve 6 aylık dönemlerde takip altına girdi. Son olarak doktorumuz 9 yaşından önce başlanması gereken bir iğneye karar verdi ve yaklaşık 8 aydır 4 haftada bir bu iğneyi oluyor kızım. Boyunun kısa kalması riski vardı çünkü. Aynı doktor, aynı sorunu yaşayan arkadaşımın aynı yaştaki kızına iğne önermedi. Boyu zaten uzun gidiyordu çünkü. Lütfen kendinizi üzmeyin. O kadar çok kişi yaşıyor ki bu sorunu. Çağımızın hastalığı. Size önerebileceğim doktor Abdullah Bereket. Marmara Üniversitesi Çocuk Endokrinolojisi Prof.u Kızıltoprak da kendi muayenehanesi de var.

Back