erken ergenlik

zumra fatma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2021
22
2
1
32
Arkadaşlar kızım 7 yaşında memesinin birisinde ağrı ve şişlik var bugun endokrine götürdüm hormon testleri yapıldı hepai normal erken ergenlik olabilir mi acaba daha önce başına gelen varmı

Arkadaşlar kızım 7 yaşında memesinin birisinde ağrı ve şişlik var bugun endokrine götürdüm hormon testleri yapıldı hepai normal erken ergenlik olabilir mi acaba daha önce başına gelen varmı
Ama daha çok küçük ergenlik için gerçi ergenlik yaşınıda kızlarda 9 a düşürdüler ama 7 genede çok çok erken. Fast food tüketimi fazla mı?

Ama daha çok küçük ergenlik için gerçi ergenlik yaşınıda kızlarda 9 a düşürdüler ama 7 genede çok çok erken. Fast food tüketimi fazla mı?
Fast food nerdeyse yok denecek kadar dışarıda falan yemek yemiyoruz ama 2 hafta önce çilek yedi malum hormonlu ondan kaynaklımı oldu acaba diye düşündüm

Kızlarda ergenliğin ilk belirtisi meme gelişimi. Bundan bir buçuk iki yıl sonra aşağı yukarı adet kanaması beklenir. Ama meme gelişimi çift taraflı olur. Bir taraf diğerine göre daha büyük ama yine de çift taraflı büyüme olur. Koltuk altı ve genital bölge kıllanması ne durumda

kıllanma falan yok 1 haftadır memesi ağrıyor şiş ama testleri nirmal geldi
Daha çok erken ya ergenlik içşn inşallah değildir. Bazen sohuk algınlığı bağışıklık düşmeside vucudumuzda hassas yerlerin daha da hassaslaşmasına sebep oluyor ya buda inşalllah öyle bişeydir

Back