merhaba hanımlar,
ben de 32 haftalık erken doğum yaptım, prematüre bir bebek dünyaya getirdim, Allah a çok şükür ki çok sağlıklı doğdu küveze bile gerek kalmadı, yalnız ben neden erken doğum yaptığımı anlayamadım, doktorum hiç nedeni üzerinde durmadı, olabilir deyip geçiştirdi, kızım şuan 2 yaşında fakat ben yeniden anne olmaya korkuyorum, kızımın hamileliğinde şanslıydım kızım sağlıklı doğdu fakat ya diğer bebeğimde de erken doğum yaparsam diye içimdeki korkuyu atamıyorum..
sizler erken doğum nedeninizi biliyor musunuz? doktorunuz doğumdan sonra erken doğum yapmanızın sebebini araştırdı mı? hangi testler yapıldı?
kızımdan önce de 2 kez düşük yaptığım için çok korkuyorum
Üç kez doğum yapmış ama asla vaktinde doğum yapamamış bir anneyim.
İlk doğumda 32 haftalıktı , sağlıklıydı ,problem yoktu ama sürekli ağlardı.
Erken doğumun Nedeni belli değildi.
İkinci doğumda 28 haftalıktı ,küveze dahi koymamışlardı., solunum ,emme refleksleri yerindeydi.
Israrla bir nedeni olması dedim ama kesin olmamakla birlikte enfeksiyon neden olabilir dediler.
Üçüncü hamilelik öncesi dr a gittim ,klasik tahlil ,test vs yapıldı ,bir engel görülmedi.doğumdada en normali diyebilirim.İki hafta önce oldu ama dr erken değil normal dedi .
Herbir doğumum ayrı hikayedir ,çok zor doğumlardı ,dillere destan olmuştur.
Hiç birindede test ,araştırma vs yapılmadı.
Abartısız ,üçüncü doğumu beklerken 32 hafta ,28 hafta diye giderken dedim kesin bu 20 li haftalarda doğar galiba .Çok şükür öyle olmadı .
Ancak o stresi ,acabaları , endişeleri ,korkuları yaşamak öyle zor oluyor ki.
Ama hiç korkmayın bence hamileliği düşünüyorsanız ,öncesinde bir güvendiğiniz dr a gidin.
Gerekli tahlilleri ,testleri vs yaptırın (ben üçüncüde yapmıştım) , birisi öyle oldu diye diğeride öyle olmayabilir.Tedbir bizden ,takdir Allahtan...
Allahım hepimizin yardımcısı olsun