merhabalar,yeni üye oldum.32+6 da erken doğum yaptım,1930 gr 45 cm doğdu kızım,ciğer geliştirici iğne yapılmıştı,ilk anlar solunum problemi olmuş kızımın,sonra normale dönmüş,şanssızlığımız bayram tatiline denk geldik ve doktorumuz izne çıktı,nöbetçi doktorlarda sorumluluk almak istemediği için 10 gün kaldık kuvözde,doktorumuz geldiğinde bu bebek hala çıkmamışmı dediherneyse çok uzattım galiba.
hastaneden çıkarken yaptırmamız gerekenlerle ilgili hiçbişey söylenmedi sadece sarılık takibini söylediler.ben internetten araştırarak rop muayenesine götürdüm kızımı.başka neler yaptırmam gerekiyo arkadaşlar,bebeğim şuan düzeltilmiş 2.5 aylık,konuşulanlara gülüyo,kendince auu gibi sesler çıkarıyo,yatırdığım zaman kalkmak için kafasını kaldırıyo,başını dik tutabiliyo,düzeltilmiş 2 aylıkken kilosu 5.5 du normalmi sizce
merhabalar,yeni üye oldum.32+6 da erken doğum yaptım,1930 gr 45 cm doğdu kızım,ciğer geliştirici iğne yapılmıştı,ilk anlar solunum problemi olmuş kızımın,sonra normale dönmüş,şanssızlığımız bayram tatiline denk geldik ve doktorumuz izne çıktı,nöbetçi doktorlarda sorumluluk almak istemediği için 10 gün kaldık kuvözde,doktorumuz geldiğinde bu bebek hala çıkmamışmı dediherneyse çok uzattım galiba.
hastaneden çıkarken yaptırmamız gerekenlerle ilgili hiçbişey söylenmedi sadece sarılık takibini söylediler.ben internetten araştırarak rop muayenesine götürdüm kızımı.başka neler yaptırmam gerekiyo arkadaşlar,bebeğim şuan düzeltilmiş 2.5 aylık,konuşulanlara gülüyo,kendince auu gibi sesler çıkarıyo,yatırdığım zaman kalkmak için kafasını kaldırıyo,başını dik tutabiliyo,düzeltilmiş 2 aylıkken kilosu 5.5 du normalmi sizce
ilnar arkadasım bebeğinin dr u kım bana da bir yol gösterırmısın bu testlerle ılgili insallah cıktıgında nereye götüreyim
merhaba ilnar özelden mesajını aldım ama ben sana yazamıyorum benım kızım rop için lazeri çapa da oldu konakta yatıyor yazmıstım daha öncede bu aksam yıne görmeye gittim hala durumu aynı 3 kılo olmadan bırsey söyleyemeyız dedıler unv hastanesıne yatması gerekırse odalar nasıl özel oda varmı ust kat komsumun bebeği kocaeli ünv. yatmıs 18 ay normal serviste hipotonık bebek hastalıgı var enfeksıyondan bırkaç kez zaturre olmus siz nasıl kaldınız normal serviste kaldınız mı
Bugün 5 aylık sıkıntılı sürecimin sonunda beni çok mutlu eden bir sey yasadım ve bunu tüm siteyle paylasmak istiyorum burada tesadüfen tanıştığım il_nar arkadaşım prenses İdil'in annesi e mail adresime telefon numarasını yollamış öyle sevindim anlatamam şöyle tarif edeyim dünyanın bir ucunda kimsesiz korku içinde tek başına kalmış bir insanın ailesinden birini görmesi kadar sevindim aylardır benim ve benim bebeğim gibi olan birini bulup konusmak istiyordum ki o beni buldu Allah razı olsun ve sevdiklerine sağlıklı ve uzun ömür versin.
Uzun bir süre kendimi öyle kötü hissettim ki anlatamam bu sıkıntıyla tek ben uğrasıyorum gibi geliyordu cunku tanıdığım ve duyduğum etrafımda kimse yok destek olabilecek benı anlayabilecek şöyle ki bugun il_nar arkadasımla paylastıgım sıkıntıları guzel desteğini 5 aydır etrafımda bir sürü insan elinden geleni yapmasına rağmen il_narın da dediği gibi eşimden annemden herkesten daha yakın ve anlayabıldı benı il_nar a ve bu siteyi kuran ekibe teşekkürü borç biliyorum sağolun varolun :)
Bende yeni dohum yaptım 37+2 haftayken bugun 5gun oldu kövezde cigeri gelişmemiş dediler dun de hiçbir sorunu kalmadı düzeldi ama gunde 2defa morarıyor diyo doktor veremem dedi ne zamn cıkar bilmiyorum delircegimhayırlı olsun öncelikle.bebeğinizin gelişimi çok iyi.gereksiz vesvese yapmayın ama eğer oksijen tedavisi almışsa premature retinopatisi açısından doktorunuzun öngöreceği zamanda göz dibi muayenesini yaptırın.ben 38+4'de doğurdum.47 cm,3000 gr idi.4 aylıkken 5500 gr idi.maşallah sizin bebişiniz uzun boylu sağlıklı,mental ve motor gelişimi de üst düzeyde olacak inşallah.sadece bana kızmayın ama, yersiz vesveselerle ömür boyu sağlıklı olacak olan çocuğunuza psikolojik açıdan negatif mesajlar vermeyin derim ben.yani ben olsam prematüre olarak bile görmezdim bile...
öte yandan normal zamanında doğup da gerçekten problemli bebekler var.Allah kimseyi evlatla imtihan etmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?