• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Erken doğum yaptım,bebeğim küvezde kaldı..Bundan sonra nasıl bir takip yapmalıyım?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sibelg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
41
1
86
merhabalar,yeni üye oldum.32+6 da erken doğum yaptım,1930 gr 45 cm doğdu kızım,ciğer geliştirici iğne yapılmıştı,ilk anlar solunum problemi olmuş kızımın,sonra normale dönmüş,şanssızlığımız bayram tatiline denk geldik ve doktorumuz izne çıktı,nöbetçi doktorlarda sorumluluk almak istemediği için 10 gün kaldık kuvözde,doktorumuz geldiğinde bu bebek hala çıkmamışmı dedi:19:herneyse çok uzattım galiba.
hastaneden çıkarken yaptırmamız gerekenlerle ilgili hiçbişey söylenmedi sadece sarılık takibini söylediler.ben internetten araştırarak rop muayenesine götürdüm kızımı.başka neler yaptırmam gerekiyo arkadaşlar,bebeğim şuan düzeltilmiş 2.5 aylık,konuşulanlara gülüyo,kendince auu gibi sesler çıkarıyo,yatırdığım zaman kalkmak için kafasını kaldırıyo,başını dik tutabiliyo,düzeltilmiş 2 aylıkken kilosu 5.5 du normalmi sizce

merhabalar,yeni üye oldum.32+6 da erken doğum yaptım,1930 gr 45 cm doğdu kızım,ciğer geliştirici iğne yapılmıştı,ilk anlar solunum problemi olmuş kızımın,sonra normale dönmüş,şanssızlığımız bayram tatiline denk geldik ve doktorumuz izne çıktı,nöbetçi doktorlarda sorumluluk almak istemediği için 10 gün kaldık kuvözde,doktorumuz geldiğinde bu bebek hala çıkmamışmı dedi:19:herneyse çok uzattım galiba.
hastaneden çıkarken yaptırmamız gerekenlerle ilgili hiçbişey söylenmedi sadece sarılık takibini söylediler.ben internetten araştırarak rop muayenesine götürdüm kızımı.başka neler yaptırmam gerekiyo arkadaşlar,bebeğim şuan düzeltilmiş 2.5 aylık,konuşulanlara gülüyo,kendince auu gibi sesler çıkarıyo,yatırdığım zaman kalkmak için kafasını kaldırıyo,başını dik tutabiliyo,düzeltilmiş 2 aylıkken kilosu 5.5 du normalmi sizce

geçmiş olsun cnm bende 31 haftalık doğum yaptım şu an 36 günlük oldu oğlum küveze alındığında solunum zorluğu vardı düzeldi hastaneden çıkarken yaptırmamız gerekenleri geleceğimiz günleri hep söylediler ilk önce işitme testi yapıldı sonra kranial usg yani bıngıldağından ultrason yapıldı göz damarlarına bakıldı yani anlıycan erken olan bebekler devamlı böyle kontrolden geçiyolarmış bi sorun olduğundan değil ama ilerde sorun yaşanmaması veya olsa bile önlem amaçlı dediler ben özel doktora götürmeyi düşünüyorum devamlı o ilgillensin diye senin kız büyümüş benimkine göre ama bi araştır yapılması gereken bişey varsa geç kalma derim

hayırlı olsun öncelikle.bebeğinizin gelişimi çok iyi.gereksiz vesvese yapmayın ama eğer oksijen tedavisi almışsa premature retinopatisi açısından doktorunuzun öngöreceği zamanda göz dibi muayenesini yaptırın.ben 38+4'de doğurdum.47 cm,3000 gr idi.4 aylıkken 5500 gr idi.maşallah sizin bebişiniz uzun boylu sağlıklı,mental ve motor gelişimi de üst düzeyde olacak inşallah.sadece bana kızmayın ama, yersiz vesveselerle ömür boyu sağlıklı olacak olan çocuğunuza psikolojik açıdan negatif mesajlar vermeyin derim ben.yani ben olsam prematüre olarak bile görmezdim bile...
öte yandan normal zamanında doğup da gerçekten problemli bebekler var.Allah kimseyi evlatla imtihan etmesin.

kilosu çok iyi maşallah tek bebek ve 1930 gr doğmuş gayet iyi olmasa doktorlar onu yaptır bunu yaptır derdi ben 28 haftada ikiz doğurdum düzeltilmiş 2,5 ayı geçtiler daha 5 kg olamadılar haftada iki hastanelerdeyiz ben bile bu kadar kaygılanmıyorum kusura bakmayın ama sorun arıyorsunuz şükredip dua edin sağlıklı diye
solunum sorunundan dolayı bir oğlum 120 gün yoğunbakımda kaldı benim
yinede mümkün olsa hiç doktora götürmeyeceğim rahat olun Allah huzurla büyütmek nasip etsin

canım gecmıs olsun......ve gozun aydın bencede gayet ıyı bebegın ....bence devamlı kontrole goturcegın bı dr olsun on dr zaten senı yonlendırırı ...........dr onemlı bız ne dersek dıyelım dr gorsun tekrar duzenlı gıt ınş sıkıntısız buyur...

Merhaba,
benim kızım 28+1 de doğdu. Yaklaşık 5 ay küvezde kaldı. Diğer arkadaşların söylediği gibi, belkide sizin doktorunuz cok fazla küvezde kalmadığından-solunum desteği almadığından testleri söylememiş olabilir. Ama az önce doktorumuzla tel de görüştüm. düzeltilmiş 15 aylık olmamıza ve görünen birsey olmamasına rağmen ghalen daha rutin tetkikleri ihmal etmemeizi istedi. Rutin göz muaynesi yaptırmamızı ve BERA (İşitme testini) testini tekrarlamamızı söyledi. Hastaneden cıkmadan ve hastanede yattığı süre içerisinde bu testler defalarca (özellikle ROP) yapılmıştı.
Ayrıca hastaneden taburcu olduğumuz zaman VEP testi yaptırmıstık. (Zeka ile ilgili) ve birde DENVER gelişim testleri yapıldı her ay rutin olarak. En son ekim ayında gitmiştik Denver testi için 6 ay sonraya gün verdi, nisan ayında da denver testi yapılacak tekrar.

Tüm bunların yanında prematürelerde özellikle FTR muaynesi de isteniyor. Kas gelişimleri için.
Biz tüm bu süreçlerden gectik ve halen daha da rutin kontrol amacıyla bazılarına devam ediyoruz..

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar,benim endişelenmemin sebebi doktorlar,çünkü,hiç ilgilenmediler inanın,kuvözde bebeğim durumunu soruyorum tedavisi devam ediyo diyolar ne tedavisi olduğunu bilmiyoruz söylemiyolar,oksijene ne kadar bağlı kaldı içerdeyken hangi testler tahliller yapıldı hiç bilmiyorum.doktorumuzu değiştirdik ama bununda diğerinden farkı yok. erken doğdu kuvözde kaldı işitme testi yaptırmam lazımmı diyorum bilmem diyo. netten araştırıp rop muayenesi yaptırdım bi sorun çıkmadı Allaha şükür ama yinede kontrol amaçlı 1 yaşında çağırdılar. o yüzden sizlere sormak istedim,dediğiniz gibi yok yere götürmek istemiyorum hastanelere ama sonra bişeyi yaptırmayıp pişman olmaktan korkuyorum.birde ben karsta yaşıyorum bebeğim tatildeyken doğduğu için bursadaydık,burdayken yapılması gerekenler bitsin istiyorum,karsta hastane çok büyük bi sorun çünkü. şimdi ben bu bera testini yaptırayımmı yaptırmayımmı gelde çık işin içinden.

canım benim bebeğim 27haftalık doğdu 50gün kaldı kuvozde hastaneden çıkmadan topuktan kan alındı kalp muayenesi beyin le alakalı noroloji muayanesi hastanede yapıldı hastane çıkışı tekrar kalp için götürdüm sonra rop muayenesi kulak göz işitme görme testleri çok önemli mutlaka bunları yaptır bizim gibilerin ilk gidcekleri doktor noroloji olcakmış ben normal pediatri doktoruna gidiyodum sonra kızımın motor hareketlerinde bi gerilik ve kullanmamazlık görünce hemen noroloji dr gittik oda kızdı bize esas bizim dr ların noroloji uzm olması onlara gitmemiz lazımmış beyin emarı çekildi anestezi ile ne yazıkki fizik tedavi filan derken şükür hallettik onlarıda sen bunları sakın aksatma kulak göz beyin kalp kısacası bi noroloji uzm git onun dediklerini yap geçmiş olsun canım.

ilnar arkadasım bebeğinin dr u kım bana da bir yol gösterırmısın bu testlerle ılgili insallah cıktıgında nereye götüreyim

ilnar arkadasım bebeğinin dr u kım bana da bir yol gösterırmısın bu testlerle ılgili insallah cıktıgında nereye götüreyim

Yasemin, benm kızım tıp fakültesinde doğdu ve sağolsun doktorlarımız cok ama cok ilgilendiler. Bütün testlerimizi tıp fakültesinde yaptırdık.

ROP muaynesi (Göz) , Bera Testi (İşitme), FTR takibi (fizik tedavi ), VEP testi (Nöroloji, Zeka için), Denver Gelişim Testi (Psikologla görüşme şeklinde oluyor, soru-cevaplarla bebeğin gelişimi takip altına alınıyor)

şu an aklıma gelenler bunlar. sormak istedigin baska birsey varsa yardımcı olmaya calısırım. Sana özelden de mesaj atmıstım ben.

işitme kontrolü dogumdan sonra ilk üç ay içinde
gelişimsel kalça çıkıklıgı 6-12 haftalık iken kalça ultrosonu ile
idrar testi erkek 6-12 ay,2-5-12 yaşlarda TİT kızlarda 6-12 ay TİT+idrar kültürü
tam kan sayımı 6-9 ay 15-18 ay
aşıları biliyorsunuzdur zaten.
birde üniversite hastanelerinin Neonatoloji bölümlerinde takipler güzel bir şekilde yaptırılabiliyor.

merhaba ilnar özelden mesajını aldım ama ben sana yazamıyorum benım kızım rop için lazeri çapa da oldu konakta yatıyor yazmıstım daha öncede bu aksam yıne görmeye gittim hala durumu aynı 3 kılo olmadan bırsey söyleyemeyız dedıler unv hastanesıne yatması gerekırse odalar nasıl özel oda varmı ust kat komsumun bebeği kocaeli ünv. yatmıs 18 ay normal serviste hipotonık bebek hastalıgı var enfeksıyondan bırkaç kez zaturre olmus siz nasıl kaldınız normal serviste kaldınız mı

merhaba ilnar özelden mesajını aldım ama ben sana yazamıyorum benım kızım rop için lazeri çapa da oldu konakta yatıyor yazmıstım daha öncede bu aksam yıne görmeye gittim hala durumu aynı 3 kılo olmadan bırsey söyleyemeyız dedıler unv hastanesıne yatması gerekırse odalar nasıl özel oda varmı ust kat komsumun bebeği kocaeli ünv. yatmıs 18 ay normal serviste hipotonık bebek hastalıgı var enfeksıyondan bırkaç kez zaturre olmus siz nasıl kaldınız normal serviste kaldınız mı

Yasemin, sana mail attım ( yasemin_demetz@hotmail.com ) mail adresine. Ve orda tel numaramı da belirttim. İstersen arayabilirsin canım.

Bugün 5 aylık sıkıntılı sürecimin sonunda beni çok mutlu eden bir sey yasadım ve bunu tüm siteyle paylasmak istiyorum burada tesadüfen tanıştığım il_nar arkadaşım prenses İdil'in annesi e mail adresime telefon numarasını yollamış öyle sevindim anlatamam şöyle tarif edeyim dünyanın bir ucunda kimsesiz korku içinde tek başına kalmış bir insanın ailesinden birini görmesi kadar sevindim aylardır benim ve benim bebeğim gibi olan birini bulup konusmak istiyordum ki o beni buldu Allah razı olsun ve sevdiklerine sağlıklı ve uzun ömür versin.
Uzun bir süre kendimi öyle kötü hissettim ki anlatamam bu sıkıntıyla tek ben uğrasıyorum gibi geliyordu cunku tanıdığım ve duyduğum etrafımda kimse yok destek olabilecek benı anlayabilecek şöyle ki bugun il_nar arkadasımla paylastıgım sıkıntıları guzel desteğini 5 aydır etrafımda bir sürü insan elinden geleni yapmasına rağmen il_narın da dediği gibi eşimden annemden herkesten daha yakın ve anlayabıldı benı il_nar a ve bu siteyi kuran ekibe teşekkürü borç biliyorum sağolun varolun :)

Bugün 5 aylık sıkıntılı sürecimin sonunda beni çok mutlu eden bir sey yasadım ve bunu tüm siteyle paylasmak istiyorum burada tesadüfen tanıştığım il_nar arkadaşım prenses İdil'in annesi e mail adresime telefon numarasını yollamış öyle sevindim anlatamam şöyle tarif edeyim dünyanın bir ucunda kimsesiz korku içinde tek başına kalmış bir insanın ailesinden birini görmesi kadar sevindim aylardır benim ve benim bebeğim gibi olan birini bulup konusmak istiyordum ki o beni buldu Allah razı olsun ve sevdiklerine sağlıklı ve uzun ömür versin.
Uzun bir süre kendimi öyle kötü hissettim ki anlatamam bu sıkıntıyla tek ben uğrasıyorum gibi geliyordu cunku tanıdığım ve duyduğum etrafımda kimse yok destek olabilecek benı anlayabilecek şöyle ki bugun il_nar arkadasımla paylastıgım sıkıntıları guzel desteğini 5 aydır etrafımda bir sürü insan elinden geleni yapmasına rağmen il_narın da dediği gibi eşimden annemden herkesten daha yakın ve anlayabıldı benı il_nar a ve bu siteyi kuran ekibe teşekkürü borç biliyorum sağolun varolun :)

Yasemin, mesajınla ne kadare duygulandım bilemezsin. İnan bana gözlerim doldu okurken. Elimdenn birsey gelebildiyse ne mutlu bana. Aynı süreçten bizlerde gectik. Ben burdaki arkadaşlıkların-dostlukların karşılıksız-katıksız olduğuna inanıyorum. Ne zaman biriyle konusmak istersen cekinmeden arayabilirsin canım. Şu an kelimeler boğazımda adeta düğümleniyor. O yüzden cok fazla yazamıyorn . Zeynep prensesim ve küvezdeki bebeklerin bir an önce sağlığına kavusması dileğiyle...

hayırlı olsun öncelikle.bebeğinizin gelişimi çok iyi.gereksiz vesvese yapmayın ama eğer oksijen tedavisi almışsa premature retinopatisi açısından doktorunuzun öngöreceği zamanda göz dibi muayenesini yaptırın.ben 38+4'de doğurdum.47 cm,3000 gr idi.4 aylıkken 5500 gr idi.maşallah sizin bebişiniz uzun boylu sağlıklı,mental ve motor gelişimi de üst düzeyde olacak inşallah.sadece bana kızmayın ama, yersiz vesveselerle ömür boyu sağlıklı olacak olan çocuğunuza psikolojik açıdan negatif mesajlar vermeyin derim ben.yani ben olsam prematüre olarak bile görmezdim bile...
öte yandan normal zamanında doğup da gerçekten problemli bebekler var.Allah kimseyi evlatla imtihan etmesin.
Bende yeni dohum yaptım 37+2 haftayken bugun 5gun oldu kövezde cigeri gelişmemiş dediler dun de hiçbir sorunu kalmadı düzeldi ama gunde 2defa morarıyor diyo doktor veremem dedi ne zamn cıkar bilmiyorum delircegim

Back