• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler erken doğum yapıp da bebeği şimdi sağlıklı olan anneler nolur umut olun bize...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gxuxgxux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
122
4
96
İstanbul
26+2de doğum yaptım.bi bebeğim melek oldu.diğeri 53 gündür küvözde.1.evre beyin kanaması geçirdi ama hamdolsun geriledi ve kayboldu kanama.bebeğim ilerde sağlıklı olacak mı çok endişeliyim.bebeği böyle olup şimdi sağlıklı olanlar yaşadıkları süreci anlatırlarsa çok mutlu olucam.şimdiden saolun arkadaşlar...

merhabalar bende erken doğum yaptım. Tavi sizin çok erken olmuş doğumunuz ancak şunu söyleyeyim size hamileliğim boyunca ve doğumumdan sonra duymadığım problem kalmamıştı. Doktorlar enfaksiyon kapan oğluma hiç ümitli bakmamışlar ve hatta eşime de herşeye hazırlıklı olun bile demişlerdi. Şu an çok sağlıklı mutlu ve bi okadar da harketli bi oğlum var. Şu anda 3 aylığız . O günler geçmez gibi geliyordu ancak geçiyormuş. Bi zamanlar küvözden baktığım oğlum şimdi yanımda . Eminim senin yavrunda yanında yatacak ve bu günleri bi anı olarak hatırlayacaksın. Dualarım Seninle ve bebeğinle.Allaha emanet olun bebeğinizle.

Ben bu süreci yeni atlatalardanım.36 haftalık doğum yaptım ama ciğerlerle ilgili sorun yaşadaık bebeğim havale geçirdi küvezde. her yeri delik deşik olmuştu. Çok korktum çok ağladım ama şükür sağlıklı bir şekilde çıktı küvezden. İzmirin en iyi proflarına götürdüm emin olmak için sağlıklı olduğunu söylüyorlar. Rabbim hep sağlık mutluluk huzur versin. her gün dua ediyorum kendi bebeğim ve küvezdeki tüm bebekler için. Sende,bebeğinde atlatacak. Allah bu çektiklerimizi hepimize unutturacak inşallah.

26+2de doğum yaptım.bi bebeğim melek oldu.diğeri 53 gündür küvözde.1.evre beyin kanaması geçirdi ama hamdolsun geriledi ve kayboldu kanama.bebeğim ilerde sağlıklı olacak mı çok endişeliyim.bebeği böyle olup şimdi sağlıklı olanlar yaşadıkları süreci anlatırlarsa çok mutlu olucam.şimdiden saolun arkadaşlar...

canım çok geçmiş olsun,meleğine Allah rahmet eylesin...bebeklerin ikizdi sanırım,biri hala hayatta ve iyiye gidiyor ne güzel..bende erken doğum yaptım..tabii seninki kadar erken değil..tam 33 haftalıktı bebeklerim..benimkilerde ikizdi..biri 1660 diğeri 2000 gr.doğdu..2000 gr.doğan bebeğim solunum yapamadı ve acilen küvöze alındı..ciğer geliştirici iğne yapıldı,müdehale edildi..o iki hafta kaldı küvözde..1660 gr.doğan bebeğimin hiç bir sorunu yoktu ama kilosu düşük olduğu için 3 hafta kaldı küvözde..doktorların dediğine göre solunum sorunu olan bebeğimi neredeyse kaybediyormuşuz.erken müdehaleyle kurtarmışlar.İnşallah senin bebeğinde evine,size kavuşur bir an önce...

gecmis olsun canim .. insallah yakinda kavusursun bebisine ... benim kizim 24 haftalik dogdu 2.derece beyin kanamasi vardi ve daha birsürü problemi vardi 5,5, ay yogun bakimda kaldi ve 3 aydirda evde allaha sükürler olsun saglikli ,, hic bir problemi yok ... korkma sen bebegine güven hersey cooook daha güzel olcak...

cok gecmis olsun ALLAH sabir versin benimde 2 cocugumun ikisi de 26 haftalik dogdular benim oglum oldugunda kendisi nefes alamadigi icin makinelere baglamislardi dr 2 hafta vermisti ama simdi ALLAHIMA sukurler olsun cok iyiler kizim 900 gram oglumda 900 gram dunyaya geldiler ikiz degiller ALLAH bebegini sana kavusturur

Son düzenleme:
canım bende aynı seylerı sölıcem ınş ıyı olucak bebegın benımde bebeklerım 29 haftanın ıçınde dogdular uç ay kaldık kuvezde sımdı cok sukur ıyıyız rabbım kolaylık versın sana bol sabır ınşş ve bebegını kavusrtırsun kısa zamanda ınşş

tez zamanda inşaallah...desteğiniz için çok saolun arkadaşlar.Rabbim hepimizin evlatlarına şifa versin...:Saruboceq:

benim ikizlerimde 33 haftalık doğdular..1,660 ve 1.890 kiloda...3 gün yoğun bakımda kaldılar sadece..
ciğer geliştirici iğne vurulmuştum 4 doz onun çok faydası oldu....
şimdi 2 ay sonra 2 yaşına girecekler..allahıma şükür herşeyimi yolunda gidiyor...

sende merak etme senin yavrunda en kısa zamanda kollarında olacak inşallah.

allah yardımcın olsun kardeşım benımde erken doğdu şuan 8 yaşında 32 haftalık doğdu çok küçüktü cığer ğelışımı tamolduğu ıçın sorun yaşamadım normal bebek ğıbı devam ettı tabı bıraz ğerıden ancak 2 yaşında eşıtlenıyor korkmayın sakın herşey yoluna ğırecek

merhaba;
benim oğlumda 29 haftalıkkken suyumun erken gelmesi nedeniyle 1.590 gr olarak dünyaya geldi.doğumdaan sonra ilk bir iki gün durumu iyiydi sonra solunumm sorunu yaşadık.makinaya bağlandık ben tabuurcu oldum ama hergün onu görmeye gidip sütünü bırakıyordum,çok zorlandım hergeece ağladım.doktorlar yaşama şansının çok az olduğunu yaşasada beyinde sorun yada körlük olabilir dediler bir kere daha yıkıldım.ciğerleri gelişmemişti iğne ile büyütmeye çalıştılar oldu:)solunum cihazı fazla kalmadan çıkardılar.bu sefer böbreğinde büyüme oldu ,zamanla oda geriledi busefer idrarında mikrop oldu(şuan 9, aylık sünnetle bu sorunu aştık).bunuda atlattık derken göz muayenesine başladık sorun vardı bir, iki muayene derken bir gözünden lazer oldu 1.evredeymiş ve şuan durumu çok iyi.sonra fıtık amelliyetıda oldu..
şimdi bunları yazarken yine o günlere döndüm çok üzücü günlerdi 41 gün küvezde kaldıktan sonra bunları yaşamak insanı çok bunaltıyor,eşim hala toparlanamadı ama Allah ın izniyle 5-6 aylıkken yaşıtlarını yakaladı şu an 9 ay bitmek üzere sevgi şefkat onlara çok iyi geliyo ve tabiki dua,o küçücük bedenleri bu zor evreleri bir bir atlatıyolar bütün bebekleri Allah anne babasına bağışlar inş..

benim kızımda 26 haftalık doğdu.Şu an 5 yaşında çok sağlıklı çok zeki bir kız oldu.Yaşıtlarını yakalamış durumda.Hiç merak etme kontrollerinizi mutlaka yaptırın.

benim kızımda 26 haftalık doğdu.Şu an 5 yaşında çok sağlıklı çok zeki bir kız oldu.Yaşıtlarını yakalamış durumda.Hiç merak etme kontrollerinizi mutlaka yaptırın.

cnm,çok saol.böyle olumlu örnekleri görmek de moral oluyo bizim gibilere.küvözdeyken kızının sağlık sorunu oldu mu beyin kanaması vs... gibi.biz de oldu da ondan soruyorum.şimdi kızının sağlıklı ve üstelikte çok zeki olduğunu duymak çok güzel.

cnm,çok saol.böyle olumlu örnekleri görmek de moral oluyo bizim gibilere.küvözdeyken kızının sağlık sorunu oldu mu beyin kanaması vs... gibi.biz de oldu da ondan soruyorum.şimdi kızının sağlıklı ve üstelikte çok zeki olduğunu duymak çok güzel.

yok canım allahıma şükürler olsun öyle bir sorunumuz olmadı.78 gün küvözde kaldı.Ama ciddi sağlık problemimiz olmadı.İnşallah senin bebeğinde biran önce sağlıklı bir şekilde çıkar.

ben bu sene üçüncü sınıflarda öğretmenlik yapıyorum. sınıfımda bir öğrencim bundan 10 sene önce prematüre olarak dogmuş 600 grama kadar düşmüş. on sene öncesinin imkanlarıyla ve üstelik devlet hastanesinde gerçi özel hastanelerde artık devlet hastanelerini aratır oldu çocuk turp gibi topaç maşallah. masmavi gözleri var insan bakmaya kıyamıyor.
bu bebek dogdugunda doktor ailesine yaşayacak diye hiç ümitlenmeyin mezarlık ayarlayın demiş. fakat maşallah. dersleri falan çok iyi. kızımızla ilgili tek sıkıntımız biraz tombiş. annemiz büyüsün diye fazla fazla beslemiş sanırım. enerji fazlalaıgı oluştugu için çikolata falan yasaktı. şimdi herşey yolunda.
hepsi bizim imtihanımız. sabredecegiz ve kazanacagız inşallah. Allah sevdigi kuluna dert verir Ona yaklaşsın diye. Fİravun hayatında bir tek diş agrısı bile çekmemiz. Sizin şer bildiklerinizde hayır hayır bildiklerimizde şer vardır diyor Kuranı Kerim. sabredecegiz hepsi geçecek inşallah. herşey bir anı olarak kalacak.
her ne olursa olsun onlar bizim kuzucuklarımız. ve bize ihtiyaçları var. biz dik durmalıyızki onlarda hayattan kopmasınlar.

Ben bu süreci yeni atlatalardanım.36 haftalık doğum yaptım ama ciğerlerle ilgili sorun yaşadaık bebeğim havale geçirdi küvezde. her yeri delik deşik olmuştu. Çok korktum çok ağladım ama şükür sağlıklı bir şekilde çıktı küvezden. İzmirin en iyi proflarına götürdüm emin olmak için sağlıklı olduğunu söylüyorlar. Rabbim hep sağlık mutluluk huzur versin. her gün dua ediyorum kendi bebeğim ve küvezdeki tüm bebekler için. Sende,bebeğinde atlatacak. Allah bu çektiklerimizi hepimize unutturacak inşallah.

benim de oğlum prematüre şimdi 5 aylık izmirde yaşıyorum ama hiç adam akıllı prematüre bebekler ile ilgilenen bir doktor bulamadım izmiri bilmediğimden bana bu konuda acaba yardımcı olabilirmisiniz bana özel yada hastanede çalışan iyi bir nörülük tavsiye edebilirmisiniz

Bizi yenidoğan uzmanına yönlendirdiler. Özellikle erken doğmuş bebeklerle ilgili Prof dr. Hasan Özkan ve prof. dr Abdullah kumral var. Hasan Özkan Çocuk sağlığı hastalıkları ve dal merkezi olarak bakarsanız tüm iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu hocalar Dokuz eylülün Profları. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Back