Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Fufuka Woman

Güzel düşün, güzel yaşa
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2023
350
436
23
Arkadaşlar benim gibi belki yaşayanınız vardır diye yazıyorum. Bebişim 22 haftalık, 12 gün geriden geliyor, fark açılmıyor kilo alıyor lakin haftasına göre yeteri kadar alamıyor. Hafta ilerledikçe kilo alımlarının düşeceğini ve en son yeteri kadar kilo alamayacağını söyledi. Plesanta iyi değilmiş, bu yüzden bebeği güzel besleyemiyormuş ve vücut bu durumu düzeltmek için de aşırı kan pompalıyormuş ve sonucunda tansiyonum yükseliyormuş, her yerim şişti ödem oldum ama kendimi pek umursamıyorum. Perinatoloji doktoru erken doğum olabileceğini hatta 27. Haftayı da bulabilirse öpüp boşuna koy diyemeden cümlesini yarı da kesti..Şimdi böyle konuşunca tansiyonun yükselir, o yüzden bir şey demeyeyim dedi, şu an bebek ayrı ultrasonlarda birinde 425, diğerinde 455 gram gözüküyor. Akciğer geliştirici iğneden vurulmamı istedi ve vuruldum, kan ve idrarda alındı, tansiyon da idare edilecek bir seviyede o da hapla..Doktor şu an doğum belirtisi yok ama yatış tavsiye ederim, gözetim altında olman iyi olur dedi ve şehir hastanesi önerdi. Belki böyle bir durum yaşayan ve bebeği 27-28 hatta 29-30. Haftaları bulan arkadaşlar vardır diye yazıyorum, bu sadece bir doktorun vardığı sonuç, başka bir doktora da gideceğim nasipse şehir hastanesine..Sizler veya çevrenizde benzer veya bu tarz durumları yaşayanınız varsa tecrübelerini dinlemek, tavsiyelerini almak isterim. Kötümser düşünmek istemiyorum çünkü bir faydası yok. Bu arada olabildiğince istirahat ediyorum yani güzelcene dinlenebiliyorum. Şahsen düşünüyorum da yiyecek ekmeği varsa öyle böyle doğar yavrum biliyorum.

Bence doktor doktor gezip kendinizi strese sokmayın. Yatın uyuyun, kitap okuyun, tv izleyin. Sakince durun evinizde. Tansiyonunuzu güzelce takip edin. Benim gebelikte tansiyonum ölçülürken evde normal hastanede yüksek çıkardı. Doktor farkında olmasan da stres olduğumu o nerenle hastqnede yüksek çıktığını söylemişti. Bildiğim kadarıyla plesantaya müdehale edebilecek hiç bir teknoloji, ilaç yok. O nedenle en önemlisi kendinize iyi bakmanız, bol bol dinlenmeniz, stres olmamanız. Sağlıkla gelsin bebeğiniz.

Haklısınız, durduk yerde evde normal tv karşısında tansiyonum yükselmeye başladı ve bir şekilde 1 haftada anormal bir ödem olunca doktora gitme mecburiyetinde hissettim. O şekilde tansiyon yüksekliğini anladık. Bu peritanoloji doktoru sayesinde de tansiyonu ne tetiklemiş oldu onu da öğrendik, şahsen pek bir işimede yaramadı. Yatış, istirahat hastanede olursa iyi olur dediği için yoksa büyüklerim sağolsun yanımda güzel ilgilenip, bakıyorlar. Evde istirahata başladım, bu dediğinizi bir doktor görüşü daha aldıktan sonra eğer dedikleri gibiyse büyük ihtimalle uygulayacağım çünkü elden bir şey gelmez, güzel tavsiyeleriniz ve cevap verdiğiniz çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…