merhaba arkadaslar , ben bundan 6 yil once ilk bebegime hamile kaldigimda cok heyacanli ve mutluydum hersey yolunda gidiyordu doktor kontrollerimi ihmal etmiyordum ayni zamanda çalisiyor ve egitim aliyordum , fazla streslide degildim sadece erken kalkiyordum bebegim 25 haftalikken bende bir gece sirt ve bel agrisi basladi aniden anlayamadim ve anlamda veremedim ilk bebekte olunca erken dogum olacagida aklimin ucundan gecmemisti , sabah erkenden doktora gittim kasilmalarim vardi doktor hemen yatmam gerektigini soyledi ve o andan itibaren hastanede yatmaya basladim 27 ya geldigimizde bir gece suyum geldi ve yapilan tum mudahelere ragmen erken dogum engellenemedi , oglum dogumdan hemen sonra aglamya basladi bu benim icin sevindirici haberdi kilosu 1.5oo gr boyu 41 santimdi , doktorlar cocugun saglik durumu cok iyi demislerdi kuvozde kalmaya basladi bebegim her hafta ultrason cekiyordu doktorlar aradan 3 hafta gecti doktor yine beyinden ultrason cekiyordu ve ben yanindaydim bana hic birsey soylemedi o an ama suphelenmistim cunku cok fazla durmus ve cok cekmisti , 1 saat sonra beni yanina cagirdi ve bana oglumun bir sporcu olamayacagini soyledi anlam veremedim ne alakasi var doktor bey henuz cok kucuk sporcu olsun olmasin ne onemi var dedim , aslinda doktor bana yavas yavas gercegi soylemeye calisiyormus benimle sakin bir sekilde oglumun bizimle konusabilecegini gorebilecegini falan soyledi ama yurume konusunda asla normal bir insan gibi yuremecegini soyledi o an sok olmustum kendimi kaybettim sasirdim ALLAH kimseye yasatmasin , agladim agladim , sonra bana hemen fikizi tedaviye baslancagini soyledi ben merak ediyordum acaba nasil olacak oglum sakat mi kalacak engelli ya o ne dusunecek buyuyunce anlayabilcekmi isyanmi edecek aklimdan turlu turlu sorular geciyordu , oglum o gunden itibaren fizik tedavisi gormeye basladi suan 6 yasinda ve halen tedavi goruyor ozel okula gidiyor konusuyor , cok sevimli dunya tatlisi bir oglum var o kadar guzelki ALLAH im ona oyle bir guzellik vermis baktikca icim kayniyor , ama malesef yuruyemiyor beyin hucreleri zarar gormus bacaklarinda kasilma oluyor ayakta durup dengesini saglayamiyor kollari bacaklarina oranla daha iyi , yuruyemedigi icin yerde surunerek hareket ediyor kucuklugunden beri tipki askerler gibi yerde surunuyor kollariyla cekerek , tekerlekli sandalyesi var oglum benim bisikletim diyor , suan herseyin fazlada farkinda degil ama ilerki yaslarda kendindeki engeli daha fazla gorurde icine kapanirmi bilmiyorum , hayat dolu bir cocuk o benim dunyam herseyim bana sabri ogretti bana aslinda hayatta ne buyuk degerin saglik oldugunu ogretti bende asla isyan etmedim asla oglumu farkli gormedim , insallah ALLAH im bir sifa verir yavruma , bunu yazmamin nedeni ise suan tekrar hamileyim ve korkum tekrar erken dogum riski olmasi henuz 6 haftalik hamileyim ve doktorum eger birinci erken dogmus ise ikincide erken dogabilir diyor benimle ayni sorunlari yasanlar oldumu bilmiyorum varsa sizlerde yazin ALLAH im Tüm cocuklari korusun ve bizlere bagislasin sevgiyle kalin:içelim: