• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Erken dogum ve benim oglumun hikayesi ... beyin hucre ölümü zarari

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ilkay..

hayat çiziyor ...
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
2.366
2
116
- Yurtdışı

merhaba arkadaslar , ben bundan 6 yil once ilk bebegime hamile kaldigimda cok heyacanli ve mutluydum hersey yolunda gidiyordu doktor kontrollerimi ihmal etmiyordum ayni zamanda çalisiyor ve egitim aliyordum , fazla streslide degildim sadece erken kalkiyordum bebegim 25 haftalikken bende bir gece sirt ve bel agrisi basladi aniden anlayamadim ve anlamda veremedim ilk bebekte olunca erken dogum olacagida aklimin ucundan gecmemisti , sabah erkenden doktora gittim kasilmalarim vardi doktor hemen yatmam gerektigini soyledi ve o andan itibaren hastanede yatmaya basladim 27 ya geldigimizde bir gece suyum geldi ve yapilan tum mudahelere ragmen erken dogum engellenemedi , oglum dogumdan hemen sonra aglamya basladi bu benim icin sevindirici haberdi kilosu 1.5oo gr boyu 41 santimdi , doktorlar cocugun saglik durumu cok iyi demislerdi kuvozde kalmaya basladi bebegim her hafta ultrason cekiyordu doktorlar aradan 3 hafta gecti doktor yine beyinden ultrason cekiyordu ve ben yanindaydim bana hic birsey soylemedi o an ama suphelenmistim cunku cok fazla durmus ve cok cekmisti , 1 saat sonra beni yanina cagirdi ve bana oglumun bir sporcu olamayacagini soyledi anlam veremedim ne alakasi var doktor bey henuz cok kucuk sporcu olsun olmasin ne onemi var dedim , aslinda doktor bana yavas yavas gercegi soylemeye calisiyormus benimle sakin bir sekilde oglumun bizimle konusabilecegini gorebilecegini falan soyledi ama yurume konusunda asla normal bir insan gibi yuremecegini soyledi o an sok olmustum kendimi kaybettim sasirdim ALLAH kimseye yasatmasin , agladim agladim , sonra bana hemen fikizi tedaviye baslancagini soyledi ben merak ediyordum acaba nasil olacak oglum sakat mi kalacak engelli ya o ne dusunecek buyuyunce anlayabilcekmi isyanmi edecek aklimdan turlu turlu sorular geciyordu , oglum o gunden itibaren fizik tedavisi gormeye basladi suan 6 yasinda ve halen tedavi goruyor ozel okula gidiyor konusuyor , cok sevimli dunya tatlisi bir oglum var o kadar guzelki ALLAH im ona oyle bir guzellik vermis baktikca icim kayniyor , ama malesef yuruyemiyor beyin hucreleri zarar gormus bacaklarinda kasilma oluyor ayakta durup dengesini saglayamiyor kollari bacaklarina oranla daha iyi , yuruyemedigi icin yerde surunerek hareket ediyor kucuklugunden beri tipki askerler gibi yerde surunuyor kollariyla cekerek , tekerlekli sandalyesi var oglum benim bisikletim diyor , suan herseyin fazlada farkinda degil ama ilerki yaslarda kendindeki engeli daha fazla gorurde icine kapanirmi bilmiyorum , hayat dolu bir cocuk o benim dunyam herseyim bana sabri ogretti bana aslinda hayatta ne buyuk degerin saglik oldugunu ogretti bende asla isyan etmedim asla oglumu farkli gormedim , insallah ALLAH im bir sifa verir yavruma , bunu yazmamin nedeni ise suan tekrar hamileyim ve korkum tekrar erken dogum riski olmasi henuz 6 haftalik hamileyim ve doktorum eger birinci erken dogmus ise ikincide erken dogabilir diyor benimle ayni sorunlari yasanlar oldumu bilmiyorum varsa sizlerde yazin ALLAH im Tüm cocuklari korusun ve bizlere bagislasin sevgiyle kalin:içelim:

moralini yüksek tut ve olumsuz şeyler düşünmemeye çalış canım.doktor değilim.tıbben erken doğum riskinin yüzde kaç olduğunu söyleyemem.ama bu işlerin birazda olsa moralle bağlantılı olduğunu bildiğim için tekrar ediyorum.lütfen moralini bozma ve Allah'a her gün dua et.
aynı zamanda 6 yaşında dünyalar güzeli,seninle konuşabilen bir evladın olduğu içinde şükret.
biliyorum karşıdan bakınca senin duygularını anlamam mümkün değil,ama daha kötüsüde olabileceğini düşün.ki sen zaten düşünmüş,fazlasıyla tevekkül göstermişsin.
hayırlı doğumlar şimdiden:)

merhaba arkadaslar , ben bundan 6 yil once ilk bebegime hamile kaldigimda cok heyacanli ve mutluydum hersey yolunda gidiyordu doktor kontrollerimi ihmal etmiyordum ayni zamanda çalisiyor ve egitim aliyordum , fazla streslide degildim sadece erken kalkiyordum bebegim 25 haftalikken bende bir gece sirt ve bel agrisi basladi aniden anlayamadim ve anlamda veremedim ilk bebekte olunca erken dogum olacagida aklimin ucundan gecmemisti , sabah erkenden doktora gittim kasilmalarim vardi doktor hemen yatmam gerektigini soyledi ve o andan itibaren hastanede yatmaya basladim 27 ya geldigimizde bir gece suyum geldi ve yapilan tum mudahelere ragmen erken dogum engellenemedi , oglum dogumdan hemen sonra aglamya basladi bu benim icin sevindirici haberdi kilosu 1.5oo gr boyu 41 santimdi , doktorlar cocugun saglik durumu cok iyi demislerdi kuvozde kalmaya basladi bebegim her hafta ultrason cekiyordu doktorlar aradan 3 hafta gecti doktor yine beyinden ultrason cekiyordu ve ben yanindaydim bana hic birsey soylemedi o an ama suphelenmistim cunku cok fazla durmus ve cok cekmisti , 1 saat sonra beni yanina cagirdi ve bana oglumun bir sporcu olamayacagini soyledi anlam veremedim ne alakasi var doktor bey henuz cok kucuk sporcu olsun olmasin ne onemi var dedim , aslinda doktor bana yavas yavas gercegi soylemeye calisiyormus benimle sakin bir sekilde oglumun bizimle konusabilecegini gorebilecegini falan soyledi ama yurume konusunda asla normal bir insan gibi yuremecegini soyledi o an sok olmustum kendimi kaybettim sasirdim ALLAH kimseye yasatmasin , agladim agladim , sonra bana hemen fikizi tedaviye baslancagini soyledi ben merak ediyordum acaba nasil olacak oglum sakat mi kalacak engelli ya o ne dusunecek buyuyunce anlayabilcekmi isyanmi edecek aklimdan turlu turlu sorular geciyordu , oglum o gunden itibaren fizik tedavisi gormeye basladi suan 6 yasinda ve halen tedavi goruyor ozel okula gidiyor konusuyor , cok sevimli dunya tatlisi bir oglum var o kadar guzelki ALLAH im ona oyle bir guzellik vermis baktikca icim kayniyor , ama malesef yuruyemiyor beyin hucreleri zarar gormus bacaklarinda kasilma oluyor ayakta durup dengesini saglayamiyor kollari bacaklarina oranla daha iyi , yuruyemedigi icin yerde surunerek hareket ediyor kucuklugunden beri tipki askerler gibi yerde surunuyor kollariyla cekerek , tekerlekli sandalyesi var oglum benim bisikletim diyor , suan herseyin fazlada farkinda degil ama ilerki yaslarda kendindeki engeli daha fazla gorurde icine kapanirmi bilmiyorum , hayat dolu bir cocuk o benim dunyam herseyim bana sabri ogretti bana aslinda hayatta ne buyuk degerin saglik oldugunu ogretti bende asla isyan etmedim asla oglumu farkli gormedim , insallah ALLAH im bir sifa verir yavruma , bunu yazmamin nedeni ise suan tekrar hamileyim ve korkum tekrar erken dogum riski olmasi henuz 6 haftalik hamileyim ve doktorum eger birinci erken dogmus ise ikincide erken dogabilir diyor benimle ayni sorunlari yasanlar oldumu bilmiyorum varsa sizlerde yazin ALLAH im Tüm cocuklari korusun ve bizlere bagislasin sevgiyle kalin:içelim:
Öncelikle Allah oğluna şifa versin, Allahtan umut kesilmez diyorum. Ne hayatlar ne mucizelere görüyoruz. İnsanı yaşatan ümitleri ve umutlarıdır.

İlk hamileliğinde erken doğumunu n sebebi neydi? Erken doğumun çok çeşitli sebebleri var bunu bilmek lazımki şimdikinde temkinli olabilesin. Rahim ağzı yetmezliği ise serklaj yapılabilir, plesanta aşağıdaysa dikkat etmek gerekebilir vs...
O yuzden doktorunun bunu iyi anlaması gerekirki baştan önlemi alabilesin. Birde stres yapma ve kendini çok yorma.
İnşallah Allah oğluna şifa verir. Sağlıklı hamilelikler dilerim.

çok geçmiş olsun canım bende 28 haftalık doğum yaptım şu an 6 aylık oldu kizım çok şükür şu an bişeyi yok inşallah olmazda inşallah sende bu hamileliğini sağlıkla sıhhatle hayırlı bir doğumla tamamlarsın.:CüvCüv::emir_bebek::nazar:

Merhaba arkadaslar, herbirinize tesekkür ederim ALLAH razi olsun sizden güzel temennileriniz için , hayat suprizlerle dolu yarin ne olacagi belli degil elbet , benimde aklimdan hiç geçmeyen ve tahmin bile edemeyecegim bir durum yasadim erken dogum hiç bir anne yasamasin bu durumu ALLAH göstermesin hem erken dogum hemde sorun cikinca insan neye ugradigini sasiriyor zor bir durum , fklic erken dogum nedenini sormussun canim , inanirmisin doktorlar bunun sebebini anlayamadi ! ben bunu bir cok defa sordum neden erken dogum yaptim bende diye bir cok nedene bagli olabilir fakat sizde bunu anlayamadik dediler ama kasilma sebepleri , stres olabir ve son hafta hastanede kaldigim surede rahimde 2 santimlik acilma olusmustu ama gercek neden asla bilinemedi , ama en buyuk sorun dogumdan sonra oldu zaten oglum cok saglikli idi ultrasonlarda kan tahlillerinde falan ama 3 hafta sonra sorun ortaya cikti yeterli oksijen alamamis yavrum kuvozde ve beyin motor merkezi hucreleri ölmüs , erken dogum riski tasiyan annelerimiz varsa cok dikkat etsinler ne olur erken dogum bile yapmis olsalar ilk 3 hafta yanindan ayrilmasinlar bazen takilan oksijen fotumu cikabiliyor hemsireler kimi zaman goremiyor yada dikkat etmiyorlar zaten ufacik burunlarinda takili , ALLAH o günleri kimseye yasatmasin RABBIM korusun tum bebeklerimizi cocuklarimizi , ben hayata küsmedim ben hayata baglandim oglum sayesinde hayatta en buyuk deger saglik , mal mulk paranin hic bir degeri olmuyor kimi zaman ve inanin hayatta hic bir seyi dert etmeye degmez uzulmeye degmez insanlar sukretmeli eger yuruyebiliyor konusabiliyor gorebiliyorlarsa bundan baska deger varmi ? yok kesinlikle yok biz neler vermeyiz oysa oglumuzu yurutebilmek icin yada oglum ayaga kendi basina kalkmasini gorebilmek icin , her halimize bu günümüze sukrediyoruz ALLAH buyuktur her daim ve insallah suan karnimda olan bebegimize Rabbim yardim etsin saglikli bir sekilde kucagimiza alalim , hayirlisi ne ise oyle olsun

selam canım çok geçmiş olsun.. tıp her geçen gün ilerliyor..Allah elbet oğluşunada şifa verecektir....
bende yüksek tansyondan dolayı erken doğum yaptım 33 haftama yeni girdiğimde bebişlerim 1500 civarında doğdular özellikle kaan oğluşum nefes alamadığı için acil doğum oldu zaten ikiside kuvöze girdiler kaan extra solunum cihazınada bağlıydı sbah akşam sürekli onları görmeye gidiyordum çokda dua ediyordum çok şükür ikiside şimdi sağlıklılar büyüyorlar..

kontrol konusunda haklısın bir keresinde bende yanındayken oğlum çok hareketli olduğu için boruyu kendi eliyle çıkarmış bende hemşireler çıkardı diye seviniyordum zaten hep eliyle uğraşıyordu çıkarmak için.. oradaki asistan doktorlardan biri gördü hemen taktı.. oda aslında süremin dolduğunu birazdan hocanın gelip bebekleri kontrol edeceğini söylemek için yanıma gelmiş.. belkide benim bebişimde nefes almada zorluk çekecekti bilemiyorum ama Allah korudu yani..
size kolaylıklar diliyorum..Allah yardımcınız olsun, bu hamileliğinide sağlıcakla tamamına erdirsin inşallah..

aslinda oglunu nasilda guzel anlatmissin gormedik onu ama bizim bile kanimiz kaynadi zor gunler gecirmissin ama sukur gozleri goren anne diyen bir evladin var Allah uzun omurler guzel yazilar yazsin yeni bebeginde hayirli ugurlu olsun meraklanma ilki oyle olucak diye 2si erken dogucak ihtimali yok ki ihtimal her hamile kadar bunu simdiden dusunup kendini strese sokarsan olmaz benim yengem ilk cocugunu erken dogurdu zor gunler gecirdiler simdi kizi ilkokula gidiyor ardindan ikizleri oldu hic sorun yasamadi diger dogumunda meraklanma hersey kafanin icinde Allah hayirli dogumlar nasip etsin insallah

Onca baharsız yıl geçti

Hep gözlerimde aradın
Baharın o en güzel günlerini
Benim gözlerimde bahar
Senin gözlerinde kırışıklar
Bahar ama
Sonbahar…

Biliyorum

Üf demedin bir gün
Sitem etmedin kaderine
El oldun, ayak oldun
Ağız oldun, dil oldun
Beklenmeyen misafirine…

Güneşin batmadığı bir yurtta

Sana hep aydınlık şiirleri yazmak isterdim
Biliyorum
Sen genede o şiirleri buluyorsun anlamsız gülüşlerimde
Her ne kadar yüreğinde ısınmakta olsada toprak
Cemreler baharı işaret etsede annem
Ben ya beklediğin kişi,
Yada hiç yaşamamış olmak isterdim…

Affet beni anne

Ölmediğim için…

Erken dogan özürlü bir cocugun annesine yazmis oldugu siir beni cok etkiledi sanki oglum yazmis gibi hissettim , ya rabbim sen herseye kadirsin yalvaririm yardim et cocuklara , bizler el kol ayagi oluruz evlatlarimizin ama yureklerindeki siziyi nasil dindiririz ALLAH icin dua edin bu yavrulara , Unutmayalim herbirimiz yarinin özürlüsüyüz , sevgiyle kucaklayalim onlari insanlarimizin icine sevgi ve merhamet ver Rabbim hep dua ediyorum , ALLAH im kimseye cekemeyecegi aciyi verme yasatma amin.. dualarinizi esirgemeyin

canım ya
bende erken doğum yüzünden
3 eeğimi kaybettim
o kadar zor ki
tekrar hamilelikten çok korkuyorum

ilkyacım sen çok özel bir annesin..Allah sabır ve güç versin size..hem maddi hem manevi..

eğer ilk gebeliğinde bir sebep yoksa ikincide olacak diye bişey yok.. ihtimaller her zaman vardır bu gerçek ama olacak diye bişey yok..

ben de ilkinde erken doğum yaptım preklemsiden dolayı ama ikincide çok şükür olmadı..ilkini kaybetmiştik biz..ikincide de ihtimal vardı elbette ama olmadı ben inat ettim kızımı 40 haftaya kadar içimde tutacağım diye..sen de inat et..çıkmayacaksın karnımdan de sürekli:)

hayırlı ,sağlıklı,zamanında bir doğum diliyorum canım..

Yaşadıklarının benzerini bende şu an yaşıyorum okumuşsundur belki ikiz gebelik ve sonu hüsranla biten bir doğum öyküm var. bebeğimin birini kaybettim diğeride 27 günlük kuvözde yatma süresinden sonra bir gün hastaneden gelen telefonla hayatım başka bir şekilde yine değişti. bebeğimi mr a gönderiyorlardı kuvözü ile birlikte. sonucu alınca dr direk rehabiliteye muhtaç bir bebeğiniz var pvl oluştuğunu ve beyin hücrelerinde sorunlar oluştuğunu anlattı ve ben o andan sonra bir şey duymadım ve sadece dr hanımın silüetini hatırlıyorum hala tam ne dediğini hatırlıyamıyorum kulaklarım duymamaya başlamıştı çünkü. şu an bebeğimi bir nörolog takip ediyor fakat neler yaşıyacağımızı bilemiyorum hangi aşamalardan geçtiniz ve nasıl sağlam ve dimdik oğlunuza yardımcı oldunuz tedavinizin doğru olduğuna nasıl emin olabildiniz yardımcı olursanız bana sevinirim.

canım allah yardım etsin inş bi mucize yaratırda oğlun ayağa kalkar ve sana o mutluluğu yaşatır inş bunda bi sorun olmaz ve sorunsuz olarak zamanında dünyaya gelir allah büyütür umudunu kesme

Merhaba arkadaslar tekrar herbirinize ayri ayri tesekkür ederim , yazilarinizla bana güç verdiniz büyük bir manevi destek oluyor ALLAH razi olsun , ben asla umudumu yitirmedim oglum konusunda sayet insan yasadikca herzaman bir umut vardir elbet , ben çok mutluyum kendimi sürekli motive eden zorluklar karsinda saglam durmayi ögrendigim icin alistim , biliyorumki ALLAH kimseye çekemecegi yükü ve zorlugu vermez yeterki bunun bilincine varalim .... hayat insana herseyi ögretiyor ve yasatiyor bazen karsimiza farkli farkli hikayeler çiksada kimine daha az kimine daha çok aci dert ve huzun versede ustesinden gelmenin tek yolu dua etmek ve ben bunuda basarabilirim diyebilmektir diye dusunuyorum dilerim herbirinizin hayati en guzelinden olsun saglikli bir ömrünüz olsun Rabbim sevdiklerinizi size bagislasin ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ebrizim canim senin acmis oldugun sayfayi buldum sormus oldugun soruya orda yanit vereyim ...

bende erken doğum yaptım 22 haftalıktı kızım yaşama şansı yoktu ciğerleri tam anlamıyla gelişmediği için 504 gr ve 31 cm doğdu sadece 5 dakika yaşamış kuvezde çok zor günler geçirdim 2 buçuk ay oldu tam anlamıyla atlatmış değilim psikolojim bozuldu sanki bazen tekmelerini karnımda hissediyorum hala rahim açıklığı olmuş bebeğim o yüzden tutunamamış annesine bidahakine dikilecekmiş rahim inşşallah allahım kimseye bu acıyı yaşatmaz sağ sağlim kucaklarına almayı nasip eder allah hayırlı evlatlar verir çoookkk zooorr çoookkkk

yzını belki 10. kez okuyorum canım ama cesaretimi toplayıp sana iki satır yazamadım. Bebeğine olanların aynısı benim kızımada oldu şu an 14 aylı hayatta bizi nelerin beklediğini iyi biliyorum ama her gün kendimi kandırıyorum bir gün gelicek ve Beril koşarak gelip anne diyecek diye. ALlah bizlere ve yavrularımıza dayanma gücü sağlık versin yeni bebişinde hayırlı olsuın inşallah zamanını bekler ve sırası geldiğinde dünyaya gelir

ebrizm cnm doktor beyin ultrasonumu çekti size nasıl anladınız bizim kızımıza çekilmedi 26. gün bugün çekilmesi gerekiyormuydu acaba doktora sordum sadece başının büyüklüğüne bakıyormuş film zarar verir şuan dedi bende endişelendim yazılarınızı okuyunca

Beril 10 günlükken ultrason çekildi sorun yok denildi. 21 günlük olunca hastane özel bir merkeze gönderiyoruz bebeğinizi Mr çekilecek dedi o an ters giden sürecimizi öğrendim bende Mr sonucunda hücre ölümü gerçekleşmiş kızınızda rehabiliteye muhtaç ve sadece sizin bakımınıza ihtiyaç duyan ömür boyu hiç bir işini sizziz halledemeyecek bir bebeğiniz var dendi. ınşallah hiç bir sorun yoktur bebeğinde canım.

Back