Premature Bebekler Erken doğum tehdidi ile nidilat tokoliz tedavisi görenler lütfen yardım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bebek_bebek

pamuk prensim
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
148
8
46
İstanbul
35.haftadayım erken doğum tehdidi kasılmalarla hastaneye yattım.Açılma yok hemen nidilat ile tokoliz tedavisi başladı şimdi eve çıktım ilaca devam ediyorum.Ama nidilat ilk günden beri özellikle bacak ve ayak bileklerinde çok aşırı şişme ve kızarma yaptı.Zaten çarpıntı ve başdönmesi de yapıyor.İlk doz 4*2 başlamıştı sonra yan etki sebebiyle dr. doz azalttı ama şişlikler inmedi.Sezeryana 3 hafta var ilaca devam etmem gerekecek bu şişliklerle ve ağrılarla nasıl dayanacağım bilmiyorum.Damarlara kalıcı bir hasar bırakır mı diye korkuyorum.Aslında bu ilacın bebeğe ve bana başka yan etkileri de olur mu diye endişeleniyorumBu tedaviyi gören arkadaşlar sizin doz ne kadardı?Erken doğumu engelledi mi gerçekten?Ve ne tip yan etkiler yaşadınız?

Canım benim ben 24. haftamdan itibaren nidilat 6x1 kullanıyorum.Kasılmalarım erken başladı 23 gün hastanede yattım.O zamandan beri de evde devam ediyorum şu an 32. haftadayız.Şükür ki sen 35e gelebilmişsin.Senin şu an pek riskin yok doğsa bile küveze girmeme ihtimali yüksek canım.Canını sıkma moralini bozma bunun için.Nidilatın yan etkilerine gelince öncelikle şunu sorayım.Hastaneye yattığında aldığın sıvı çıkardığın idrar takibin yapıldı mı?Bende ilaca başladığım sıralarda bacaklarda kızarıklık,baş ağrısı,halsizlik ve tansiyon düşüklüğü yapmıştı.Başta ilaça günde 8 başlandı yan etkilerden dolayı 6 ya indirildi.tansiyonum 8e 4 bile olabiliyordu.Aldığım sıvı çıkardığım idrar takibi yapıldı.O açıdan bi sorun görülmedi.Nidilat böbrek fonksiyonlarını etkileyebiliyor canım.Bu yüzden vücudun şişiyor senin de.Açıkçası bilemiyorum ama bu tür yan etkileri varken seni hastaneden nasıl çıkardılar anlayamadım.Bi de şu var baştaki yan etkilerin hiçbiri şu an yok bende.Yani vücut zamanla ilaca alışıyor ve düzene giriyor.Sende de öyle olur belki ama benolsaydım sanırım bir üniversite hastanesine giderdim.Sen nerdesin ve bu tedaviye hangi hastanede başlandı??
Kalıcı hasar bırakmaz canım korkma.Bir de bebeğe zararı olur mu diye sormuşsun.Ben de çok araştırdım onu bebeğin kalp atımını etkileyebildiği yazıyordu bazı kaynaklarda ama görüştüğüm bütün kadın doğumcular bundan korkmamam gerektiğini söyledi.Tokoliz tedavisi bende uygulanmadı canım ikisinin birlikte olması belki bir tehlike oluşturabilir orasını bilemiyorum.Ya da senin tokoliz dediğin başka bir ilaçsa onu da yaz.Tekrar geçmiş olsun canım ...

Canım geçmiş olsun sana da ve teşekkür ederim yazdıkların çok açıklayıcı olmuş.Ben tokoliz tedavisi derken nidilatı demek istedim ama tokoliz farklı demek.Bana kasılmalar için hemen serum takıldı, nidilat başlandı ve artı olarak idrarda enfeksiyon için antibiyotik başlandı.Olası bir doğum için ciğer geliştirici yapıldı.24 saat yattım sadece sancı takibi yapıldı nst ile idrar için sonda filan takılmadı ama çok sık idrara çıkıyorum problem yok gözüküyor..İlk hasteneye gittiğimde sancılar 80 lerde bebeğin kalp atışları 200 lerdeydi.Açılma olmadığına şaşırdı dr.lar.Benim kasılmalar 24.hafta başladı ama düşüktü sonra 32.hafta artmaya başladı ve 34.hafta sonu artık karnım kubbe biçimini aldı hiç yumuşamamaya başladı.İstanbulda özel hastanede tedavi oluyorum üniversite hastanesine gitmedim ama hastane tatmin etmezse gidebilirim.37.haftada yani 3 hafta sonra sezeryan olacağım o zamana kadar nidilat devam edecek herhalde.Dr 4*1 e düşürdü ama günlük 4 adet kasılmaları durdurmaya yetecek mi bilemiyorum.Tansiyon düşüklüğü zaten vardı benim de iyice düştü 8-9 civarı.Ama bacaklarım öellikle bileklerin iç kısmı fil ayağı gibi olduBen bacak şişmesinden kalp-damar sistemi bozulur diye korktum.Bu kadar şişmeye kalıcı damar varis hastası olmak doğumda da tehlikeli yaşım 36, yaş da damar hastalıklarında dezavantaj.Bir de nidilatın içinde gebelikte kullanılmamalı diyor ama senin de dediğin gibi dr.lar öneriyor bu durumlarda.İnşallah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım arkadaşım

Sana uygulananlar normal bana uygulanan prosedür gibi görülüyor.Serum ,nidilat, nst ,tansiyon takibi enfeksiyon tedavisi..Bunların hepsi bendekiyle aynı.Ciğer geliştirici iğne bana da yapılmıştı.Nidilatın prospektüsünde 6 saatte vücuttan atılacağı yazıyor canım yani aksatmadan kullanırsan sanırım kasılmalar için o doz da yeterli olacaktır.Nidilat gebelikte C kategorisinde bir ilaç yani kullanımı sakıncalı yazıyor prospektüste ama yurt dışında bile EDT durumunda yan etkisi en az ilaç olarak kullanılıyor.Bana hastanedeyken başka bir tedavi daha uygulandı pre-par demişlerdi sanırım.Onun yan etkileri nidilata göre kat be kat fazlaymış sonradan araştırdım.Etkisi de daha fazla değildi.Yan etkileri fazla olunca hemen değiştirdiler tedaviyi nidilata geçtiler bende de zaten.Tokoliz dediğini başka bir şey sandım o yüzden ben ama sanırım bütün bu durdurma işlemlerinin hepsine tokoliz diyorlar.Şişmelerine gelince...Eğer imkanın varsa sürekli yat canım zaten bu tedavide yatış da öneriliyor.Ben hep yattığım için (tuvalet ve yemek harici kalkmıyorum)şişme olmuyor bende.Ama 4 saat otursam ayaklarım davul gibi oluyor hemen.Ben de sana şunu sorayım 80'e varan sancılar demiştin bu sancılar düzenli aralıklarla mı geliyor?Çünkü dün akşam 6dan beri bende normalden daha fazla sancı oluyor.Yani eskiden kasılırdı ama ben çok fazla hissetmezdim karnımın sertleşmesi dışında hastanedeyken de sadece 1 kez 70e yakın çıkmıştı geneli 30larda filandı.Ve düzensizdi.Şimdi de çok düzenli sayılmaz ama şiddeti beni düşündürmeye başladı ve dünden beri durmuyor.

Bir de unutmadan magnezyum da baya işe yarıyor.Ben günde bir defa magnorm kullanıyorum.Bir de günde 3 lt su...Serum diye taktıkları zaten tuzlu sudan başka bir şey değil.Sıvı alımı kasılmalar için çok etkiliymiş.

İnşallah ben de senin haftalarına gelebilirim dünden beri durmayan kasılmalar korkutmaya başladı beni.Gerçi seninkiler de çok şiddetliymiş o açıdan içim biraz rahatlamadı da değil.Rabbim miadında doğumlar nasip etsin ikimize de canım...

Canım paylaşınca insan rahatlıyor gerçekten yoksa bu endişelerle doğumu beklemek çok zor.
Ben ilk kasılmalar başladığında magnezyum başladım ama çok yararı olmadı.32.haftada kasılmalar arttığında düzensizdi ama 35.haftada acile kaldırdıklarında 20 dakikada bire düştü düzenliydi yani.Hatta tedavi öncesi son nst de 10 dakikada bire düştüNidilat 4*1 devam ediyrm ama çok ve düzenli olmasa da kasılmalar yine de var.Kasılmalara karşı hepimizin temkinli olması lazım ben önceleri bebeğin hareketleri zannettim mesela ama ilk nst de kasılma olduğu anlaşıldı.Kasılma düzenli de olsa demek rahim ağzı hemen açılmıyor ama hemen önlem almak lazım tabi.Bebeğim şimdi 2300 oldu en azından 2 hafta bile beklese iyidir inşallah korkmamıza gerek kalmayacak.Zaten 32.haftadan itibaren sağlıklı ve canlı doğumda önemli bir hafta sen de tehlikeyi atlattın inşallah rahatlaBenim en merak ettiğim neden bazı hamilelerde bu kasılmalar oluyor diğerlerinde olmuyor.Anladığım kadarıyla plasenta kaynaklı bir durumdan kaynaklanabiliyor ama tam bir cevap bulamadım.Hamileliğim çok zor elde edilen bir bebek oldu, yaşımdan dolayı da son şansımdı o yüzden endişelerim hiç bitmedi.Senin daha önceki yazılarının bazılarını okudum yanlış anlamadıysam büyük üzüntüler geçirmişsinAllah bir daha yaşatmasın arkadaşım sağlıkla sıhhatle kuzunu kucağına al inşallah dualarım seninle

ben 29 haftadan 36. haftaya kadar nidilat kullandım. inanılmaz baş ağrısı yapıyordu. doz azaldıkça ağrılar geçiyor ama kasılmalar başlıyordu. 3 kere hastaneye yattım. ne yazıkki 36. haftaya kadar dayandım. bu haftada ciğer geliştirici iğneye gerek yok dediler. ama ne yazık ki varmış. bebeğim küvöze girdi çok zor günler yaşadık. 37. haftaya kadar dayan ilacın zararı yok. Allah yardımcın olsun.

Çok geçmiş olsun canım bebeğin şimdi iyidir inşallah.Ben 36.haftada ilacı bırakmayı düşünüyordum şimdi tereddütte kaldım en iyisi bırakmayayım gerçi dr. ne diyecek bilmiyorum tabii.Allah yardımcımız olsun

Haklısın canım ben de ilk tedaviye başladığımızda nidilat kullananları araştırmıştım sürekli.İnsan aynı derdi paylaşanlarla konuşmak istiyor.Doğuma sebep olan mekanizmayı bilim adamları da bilmiyor henüz bu yüzden kasılmayı başlatan sebebi durduracak bir şey şu an için yok ne yazık ki.Benim rahim ağzında 1 cm açıklık vardı ama şu an ne durumda bilmiyorum daha sonra hiç bakılmadı.İlk bebeğimi kaybettiğim için senin gibi benim de yüreğim ağzımdaydı hep zaten.Bugüne getiren Rabbime çok şükür.24. haftadan beri ha doğdu ha doğacak diye yüreğimiz ağzımızda bekledik hep.Zor zamanlar yaşadık evet canım Rabbim bir daha evlat acısı göstermesin.Ben de senin için dua edeceğim.Allaha emanetsin arkadaşım...

[/B]
4 gündür ben de kullanmaya başladm nidilat... korkuyla beklioz inş. bi aksilik olmaz

ben de 30. haftamdan 36. haftama kadar kullandım nidilat.. bas donmesi dısında bir yan etkisini yasamadım. dezavantajı olsa muhakkak doktorlar bahseder die dusunuyorum. Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin inş bebişinizi..

kızlar ben de 30 haftalıktan itibaren erken doğum riski altındayım. nidilat beni de korkuttu, prospektüsü okuyunca. doktora sordum "bütün dünyada bu iş için kullanılıyor, bebeği içerde tutan o" dedi. gercekten de öyle, ilaç saati geldi mi karnımdaki ağrıdan anlıyorum. 2 haftadır raporluydum, şimdi doğum izni başladı mecburen hiçbir iş yapmıyorum. sadece tuvalete ve yemeğe kalkıyorum. İnşallah 37 haftayı bekler bebeğim. Kuvezde kalacak diye çok korkuyorum. ayrılmak istemiyorum. 43 cm ve 2kg şu an. 3 kg'ı aşsa içim rahat edecek. dr 35-36da ilacı bırakırız dedi ama 37w'ı beklemek istiyorum ben.

herkese selam

öncelikle herkese geçmiş olsun. 1 hafta 10 gündür süre gelen kasılmalarım sonucu bende doktora gittim ve nts ye bağlandım. biraz sancım cıktı ve akıntımda olduğu için doktor krem verdi. ve ultrasonla yaptıgı ölçüme göre risk grubunda cıktım. 30. haftamda ciğer geliştirici iğne yapacaklarını söyledi. forumda okuduğum kadarıyla benim gibi durumu olanlar bunun dışında nidilat denen bir ilaç kullanmışlar fakar benim doktorum bu ilaçdan bahsetmedi bile. sizce ne yapmalıyım? başka bir doktora daha gözükmelimiyim yoksa kasılmaların devam edip etmemesine göremi hareket etmeliyim?

merhaba bende 25 haftalik hamileyim 15 haftalikken kanamam oldu o gunden beti ystiyorum kasilmalarim oluyor fakat doktora gore hersry normal bazen 15 dk bi bileoluor doktordan nidilati vermesini istedim ilk hamileligimde erken dogum oldugu icin biliyorum sabah aksam almami soyledi ama benim kasillmalarim hala gecmedi dr soylemekte biktim olur diyor bende cok korkuyorum herseyin hayirlisi rabbim herkeze bebegini zamaninda kucagina almayi nasip etsin.

merhaba,

kısa zamanda geçer inş. kasılmaların. benim kasılmalarım düzeldi gibi ama ilaç kullanmadım. stres yapma iyi düşün iyi olsun. benimde ilk doğumum erken oldu bu 2. ninde riski var malum. herşey güzel olsun inş. sağlıkla alalım kucaklarımıza bebişlerimizi

24 haftalık ikizlere hamileyim. nidilat günde 4 kullanıyorum, bende küvöze görmesinler diye dua ederdim ama şimdi inanın küvöze girebilsinler diye dua ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…