erken dogum sebebi.:(

heyecanli23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
126
37
Hocam merhaba bn 24 haftalik erken dogum yaptim.gebelik boyunca kanamam vardi.hep istirat yapiyordum.sadece wc kullaniyordum.kürtaji yapan doktorum kansizlik dedi.baska bi sorun yok dedi ama ben cok tedirginim 2. Bebegimdede ayni seyleri yasarim die.sizin önerdiginiz testler varsa yazarmisiniz lütfen gebe kallmadan once yaptirmK istiyorum.cevap yazarsaniz cok sevinirim.

Merhabalar :
Erken dogum nedenlerı arasında fetustaki kromozomal anormallikler( daha cok ılk 3 ay gebelık kayıplarından sorumlu tutulsa bıle bu neden de arastırılmalıdır) diğer risk faktörleri ileri anne yaşı, daha önce düşük yada erken dogum yapmış olma, annenin geçirdiği enfeksiyonlar, ilaçlar ve çevresel etkenler, kronik hastalıklar, bağışıklık sistemi bozuklukları, rahim ve rahim ağzının yapısal anormallikleridir.Bu durumda rahım içi hısteroskopı ıle kontrol edılmelı .Doğustan gelen septum adı verılen perde varlıgı veya rahım ıc zarına bası yapan olusumların varlıgı ekarte edılmelıdır. Ve rahım -tup fılmi de degerlendırılmelı. Bebekten dogum sonrası genetık materyalı gönderılmısmiydı? bebekte anomalı vs varmıydı;? bu bılgıler degerlendırılmelı. Eşiniz ve sızden karyotıp tayını , sizden pıhtılasma testlerı ıstenmelıdır. Anemi ( kansızlık) tek faktor olarak sorumlu tutulamamakla bırlıkte yıne erken dogum eylemını tetıklemektedır.Anemının duzeltılmesı gerekır. Muayene ve tetkık sonuclarınız ıle bırlıkte degerlendırılerek genetık taramalı tup bebege ihtıyac var mı dır( genetık saglıklı embrıonun bulunarak rahım ıcıne verılmesı) karar verılmelıdır. Bu aylarda erken doguma rahim agzı yetmezlıklerı yol acacagından gebe kaldıgınızda rahım agzına serklaj ( dikiş) gereklılıgı degerlendırılmelıdır. Ayrıca gebe kalınca progesteron denılen gebelıgı destekleyıcı tedavıler planlanmalıdır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…