Erken dogum riski

esrafa_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
17
5
Ablalarim yardiminiza ihtiyacim var. Bir kac gundur karnimda yogun sertlesme ve kasilma hissediyordum. Bebegimin hareketleri diger gunlere ve haftalara oranla oldukca azalmisti. Ailem uzakta oldugu icin telefonda konustugumda artik yeri daraliyo cok dert etme dediler.

Icim rahat etmedigi icin iki gun once aksam acile gittik. Belirtileri soyledigimde doktor erken dogum riski olabilir cati muayenesi yapmamiz gerek dedi. Dogum kanalina basini dayamis bebegin dinlenmen gerekli dedi. Biz de yolculuk dusunuyoduk bu aralar ona da yasak getirdi.

Simdi dinleniyorum iki gundur ayaklarimi uzattim fakat karnimdaki kasilmalar gun icin de yine uzun sureli kendini hissettiriyor. Diger randevum sali gunu ama merak ediyorum en azindan 2 hafta daha bekler mi bebegim, yoksa ufak bir harekette kanala yerlesip erken dogum mu gerceklesir.

Basina boyle bi sey gelen var mi?

Dr ilac vermedimi.benimde ayni durum oldu.nst ye girdik kasilma cikti.doktorum bi tane ilaca baslatti..

Canim dinlenmene bak benimde ayni sorun var. Doktorum ayakta kalma dedi ve magnezyum verdi. Cok kasilma hissedersen veya kanaman olursa beklemeden gel dedi.33. Haftama girdim 5 haftadir bi sorun yok dinleniyorum bakalim

canim ilaç vermesi gerekirdi.ama korkmana gerek yok dikkat etsen yeter benim 23 haftamdan beri kasilmam var dinlen bol bol.bide stress yapma kesinlikle tetikliyo kasilmayi.inşallah iyi olursunuZ .cati muayenesinide erken yapmiş bence 36dan once pek yapilmiyoda

Erken doğum olacağını sanmam sen kendini yormuş olabilirsin canım. Son ayda bir enerji geliyor birsürü şey yapasın geliyor ama mümkün olduğunca yat dinlen. Tek tedavisi bu. Bir de stresle de doğru orantılı. Benim 22. Haftada yaşadığım bir stresli durumdan dolayı kasılmalarım çok şiddetli karın ve bel ağrısıyla geliyordu. Somra magnezyum falan da kullanmıştım hatta. Ama stres ortadan kalkınca otomatikman kasılmalar da azaldı. Dinlen ve stresten uzak dur. Allahım sağlıkla kavuştursun bebişini sana zamanı gelince inşalah.... :)

merhaba gecmiş olsun bende 28 haftasındayım yataktan kalkmam bile yasak kanamalarım var ilk başta kasılmalarım oldu şimdi hareketleri yavaş eskisine nazaran doktor doktor geziyoruz rabbim bebeklerimize salık sıhat versin ve bir an önce kucagımıza almak nasip etsin cok okuyorum araştırıyorum ve cok kafam karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…