Premature Bebekler Erken Doğum Riski :((

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nefertiti_23

Bir ben var bende!!!
Kayıtlı Üye
16 Mart 2007
545
7
96
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba.Ben 28 haftalıkken aniden sancılandım ve hastaneye gittiğimde doğumun başladığını öğrendim.7 gün hastanede kaldım buarada ciğer geliştirici iğne oldum.Serum ve ilaçlarla şükür ki sancılarım durdu.Ancak hala arada kasılmalarım oluyor ama sık değil ve ayağa kalkarsam birşeyler yaparsam falan oluyor.Bugünde bebeğimin hareketlerini aşırı derecede aşağıda hissetmeye başladım ve acaba bebeğim kanala mı girdi diye korkup doktora gittim ki beyfendi ters dönmüş yani ayakları aşağıda ve popoüstü bile değil ayaküstü duruyor şuan.Sorum şu: nöbetçi doktor beni çok korkuttu.Bu şekilde erken doğum olursa bebeğin kordonu aşağıda olduğu için kordonu kanala sıkıştırır ve bu durumdada oksijensiz kalarak bebeğin kalp atışları durur dedi. o yüzden artık daha risklisin dedi Şimdi:
Bebeğim tekrar baş aşağı döner mi?
Doğum başlarsa veya açılmam olsa ben anlayabilir miyim?(İlkinde doğum başlamış ama benim ağrı eşiğim eğey yüksekmiş ben anlamamıştım bile)
Erken doğum riskine karşı nelere dikkat etmeliyim?(günde 4 tane nidilat kullanıyorum)
Lütfen yardım edin çokk korkuyorum.Bebeğime bişey olmasın dua edinnnnn

Çok geçmiş olsun.Ben de plasenta previa nedeniye 34.haftada doğum yaptım.Hastanede yatıyodum zaten bi gün kanamam şiddetlendi ve doktor açılman var dedi.Ağrı eşiğim çok düşük olmasına rağmen hiç bişey hissetmedim ben.Erken doğum olursa ve kordonun kanala sıkışma gibi bi riski varsa zaten normal doğurtmazlar sezaryene alırlar.Daha haftan çok erken bebek sürekli hareket halinde onun için pozisyonunu değiştirebilir.Erken doğum riskine karşı da eğer ayağa kalktığında sancın oluyosa doğuma kadar hiç kalkmadan yatmanı tavsiye ederim.Ben 1.5 ay hastanede tuvalete bile kalkmadan yattım.Hiç birşey bebeklerimizden daha değerli değil.Doğurana kadar yat dinlen derim.Sağlıkla gelsin bebişin.

Çok teşekkür ederim.Bu sıcaklarda yatmak çok zor oluyor evin içinde dolaşıyordum ara sıra ama artık onuda yapmıyım o zaman.Bebeğim umarım tekrar döner.Bebeğiniz doğduğunda solunum problemi yaşadı mı?Yani o haftada ciğer gelişimi tamamlanmış oluyor mu onu merak ettim.

canım bende 34 haftalık doğum yaptım ancak bebeğim 30 hafta ile uyumlu gelişme geriliğide vardı. bende sürekli yattım son zamanlarımda erken doğum yapacağımı 20. haftada öğrendim ve o haftadan beri çok dikkat ettim. 27. haftamda kanama geçirdim ondan sonra sadece tuvalete gitmek için kalktım, önemli işlerim olursa onun için kalktım Amam bebeğinden önemlisi yok şuan çok dikkat et. ciğer geliştrici yapılmış zaten bende son zamanda hastane de yattım ciğer geliştirici yapıldı banada bebeğim Allahıma şükür ağlayarak doğdu hemde 1.260gr oğlum 39. gün küvezde kaldı şuan evimizdeyiz.sende çok dikkat et.erken doğum riskine karşı pekte yapılacak bişey yok sanırım nidilat kullanıyormuşsun bana da prepar vermişti doktor.ve sürekli de yattım.sende yat hiçbiriş yapma birde yanında da süekli birileri bulunsun mümkünse. Allah sağlıkla kucağını almayı nasip etsin i,nşallah

mrb cnm öncelikle geçmiş olsun.. bende aynen senin gibi 28. haftada erken doğum tehlikesi ile hastaneye yattım bir gece, ciğer geliştirici iğne, serum nidilat verdiler birde kanuyuşmazlığı iğnemi yaptılar nolur nolmaz diye gece boyunca 2 saatte bir nst ye bağladılar ...

ben hastaneye normal muayene için gitmiştim günde sıklıkla kasılmalarım oluyordu ama ağrım yoktu çok şükür dr a karnımın şeklinin değiştiğini felan söyledm..

dr zaten günün yaklaşmış nst ye bağlayalım bakalm kasılmalarına dedi nst de bnm kasılmalar doğum yapacak kişinin kasılmaları gibi çıktı 5 dk da 3 4 kez 80 90 larda ben hiç bişey hissetmiyorm ama ağrı felan (çok şükürde hissetmemişim çünkü eğer ağrı olsaymış doğum olurmuş...)

sonra dr bunu gördü hemen yatışa alıyorz seni dedi bırakmam ewe böyle dedi bir gece hastanede kaldıktan sonra şükür ki ertesi güne kasılmalarım geçti

dr ewde hep yatışda ol kalkma kendini yorma dedi 35. haftaya kadar sabret bebişin 2.500 gr olsun sonra normal devam et dedi ... ben annemlerden felan uzağım gurbetteym yani o yüzden 10 gün annem 10 gün kayınvalide 10 gün tekrar annem geldi böyle böyle geldik bu günlere çok şükür

6 saatte bir nidilat kullanıyorum o günden beri her hafta nst kontrollerm yapılıyor önümüzde ki hafta 36 haftalık olucm bakalm dr la konşcm artık bırakıyımmı hapı diye

seninkide geçer cnm hiç bişeyi kafana takma sen gerildikçe kasılmalarda artıyor pozitif olmaya çalş hep hemilelik hiç bişeye gelmiyor...

Allah bağışlasın bebişini,sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin.Küvez dönemlerinin ne kadar zor zamanlar olduğunu tahmin edebiliyorum.İnşallah bizde 36. haftayı görürüz çünkü bizimde kordonda çentik varmış bebeğime kan akımı yeterince gitmiyormuş ama şu haftaya kadar bir gelişim geriliği yaratmadı bundan sonrada olmaz inşallah.

Seyyah inanır mısın tüm yaşadıklarımız birebir aynı.Kan uyuşmazlığı iğnesine kadar....İnşallah bende senin gibi 36.haftaları görürüm.Annem sabah geliyor akşama kadar yanımda kalıyor mümkün olduğunca kalkmamaya çalışıyorum ama ben biraz tez canlıyım evin içinde falan çok dolaşıyordum artık onada dikkat edicem.İnşallah sende sağlıkla mutlulukla bebişini kucağına alırsın.

inş. görürsün cnm canını sıkma Allah ın izniyle atlatırsn bu durumu...ben o kadar duygusal olmştm ki anlatamam sana.. bebişime bişey olacak diye... eşim bi oyuncak almştı bnmde moralim düzelsin diye masal okuyan arı benden habersz kuponları felan biriktrmiş almş cnmcm

onu gösterdi ben başladm ağlamaya arı orda masal okur ben ağlarm

eşimde yazk ne yapacağını şaşırdı

tez canlılık durumuna gelince bende dr yatacan dedi ya zaten hamilelikten dolayı bide böyle bi titizlik aşkı geldi annm felan varken 1 kere evimi baştan aşağı temizledi Allah razı olsun şimdide doğumdan önce inş. temzlikçi bayan gelcek artık duramıyorm annmede kıyamam daha da ben yaparm diyr amma olsun

cnm hiç bişey bebeğinden daha önmli değil bunu aklından çıkarma ve ona göre davran bebişin doğsn rahat rahat istediğin gibi hareket edersn inş.

Çok şükür hiç sorun yaşamadık küvöze girmedi.Ciğer geliştirici iğne yapmıştı doktorum 2 kere o etkili oldu heralde.Zamanında doğan bebeklerde bile solunum problemi olabiliyor.Şans işte.İnşallah erken gelmeye kalkmaz gününü bekler.Ama erken de olursa korkma.Artık çok daha küçük doğanlar yaşatılıyor.

Yarın 32.haftamız olacak inşallah.Senin çok az kaldı ne güzelllllArtık bende bir ay daha bebeğim için sabredicem.Ağlamak hamileliğin şanından heralde bende olur olmaz herşeye ağlıyorum.İlk zamanlar eşim çok ilgileniyordu ama o bile alıştı artıkAğlayıp ağlayıp susyorum dediğingibi bebeğime birşey olacak korkusundan olsa gerek.Neyse yeterki onlar sağlıklı olsun katlanırız

Maşallah bebişine Allah'ım inşallah ben ve benim gibi tüm zorda olanların bebişleride seninki gibi sağlıkla dünyaya gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…