Premature Bebekler Erken doğum izni hakkında lütfen acil yardımmmmmm

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

duyguturgay

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
1.489
8
38
15.10.2012 tarihinde 32+0 da doğuma 3 hafta kalaya kadar çalışmak için aktarma raporu aldım. Ancak 21.10.2012 de erken doğum yaptım. Doğum sonrası aktarma raporunu aldığım devlet hastanesine gittim. Bana iş görmezlik belgesi ve çalışabilir kağıdı verdiler. İşgörmezlik belgesinde doğum sonrası 8 hafta(56 gün) istirati uygundur yazıyor. Yeni torba yasaya göre SGK erken doğum yaptığım için 112 gün izin hakkım olduğunu söyledi. İş yerimse şimdi benden 56 günlük bir rapor daha istiyor. Benim elimde sadece aktarma raporum ve 56 günlük doğum sonrası işgörmezlik belgem var. Şuan itibariyle doğum sonrası raporum çoktan bitti. İşverenim yıllık iznimi kullanmaya başladığımı söyledi. Ya iş başı yapın ya da ücretsiz izne çıkın diye diretiyorlar. Bana SGK'nın söylediği hastane sadece doğum sonrasını ekliyor. İşvereniniz 112 gün hesaplayarak sisteme o şekilde giriş yapacak ancak işyerimde sadece 56 günlük işgörmezliğimin bulunduğunu başka bir belge olmadığı için giriş yapamadıklarını söylüyor. Benim nasıl bir yol izlemem gerekli. İşverenim beni işe başlatabilir mi? Bunun bana veya işverenime cezası var mıdır?Bebeğim henüz çok küçük lütfen bana bir yol gösterin.Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Canim bende erken dogum yaptm. Dogum yaptigim hastane dogum sonrasi 8 hafta dogum oncesi kullanamadigim 6 hafta 4 gun luk izni isgoremezlik belgesinda gosterdi. Senin is goremezlik belgende sadece dogum sonrasi iznin belirtilmis bu belgeler sgk ya bildiriliyor. Hastaneye gidip is goremezlik belgende dogum oncesi izninin yazmadigini soyleyeceksin sana dogum oncesi aktaracagin izin icin tekrar bir isgoremezlik belgesi vermeleri gerek. Aksi halde sen suan sgk ya bildirilmemis olan dogum oncesi iznini kullanamazsin.hastanenin hatasi yani durumu ordan duzelttir.

Canımmm sağol cevap verdiğin için ne zaman doğum yaptın peki? Hastanenin bana söylediği torba yasada çıkan kanuna göre doğum öncesini artık işveren ekliyor dediler. İnan hastane öyle diyor sgk başka işyerim başka delirmek üzereyim artık .Bebeğim küçük bırakamam.Maddi açıdandan ücretsiz kullanamam

İşin kötü yanı doğum yaptığım hastane özel hastane sgk ile anlaşması yok. Çalışabilir raporunu başka bi devlet hastanesinden almıştım.

Son bir sorum daha var sen kaçıncı haftada doğum yapmıştın? 5 hafta daha çalışabilir raporu almış mıydın?

Son bir sorum daha var sen kaçıncı haftada doğum yapmıştın? 5 hafta daha çalışabilir raporu almış mıydın?
Ben dogum oncesi de aldim iznimi ama 2 haftasini kullanabildim erken dogum olunca kalan 6 haftayi dogum sonrasina aktardik bende ozel hastanede dogum yaptim.sgk ile anlasmasi olmasi onemli degil sana nasilki dogum sonrasi icin isgoremezlik raporu veriyorsa dogum oncesi kullanamadgn iznide belirtir is goremezlik belgesi verebilor vermeside gerekir.aslinda ilk raporunda belirtmis olmaliydi zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…