Premature Bebekler Erken dogum baş cevresi yardim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

derya0404

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
27
8
6
36
Merhaba. 37. Haftamda dogum yaptim ama bebegim 34. haftada kalmisti gelisim olarak karnimda. 34 haftalik boyutlarina gore dogdu yani. 2500 dogdu 2300 e dustu kilosu. Boyu 43 cm bas cevresi 30.2 ydi. Suanda 5 bucuk aylik. Bas cevresi 38.2 cm. Doktorlar sinirin altinda diyor. Norolojik gelisimleri suan iyi. Erken dogum yapip bas cevresi kucuk dogan bebeklerin anneleri tecrubelerni paylasabilirler mi benimle. Beyin gelisimi ile alakali oldugu icin cok korkuyorum.

Ikjnci cocugum 34 haftalik dogdu inanirmisin bi portakal kadardi kafasi.benim kiz kardesimde dogunca kafasi kucukmus.
Simdi cocugumun kafasi normal sinirlarda.bi sor ailenize belki oyle kucuk kafali dogan vardir.

37 haftalık zaten erken doğum değil zaten canım .28 haftalık belki de daha az hafta da doğum yapan anneler var bebekleri de çok sağlıklı ...
Sen evham yapma bebeğini takip et. Neler yapabiliyor aylık gelişimini sürekli takip et .. kafa genelde genetik oluyor . Büyük kafalı bebek zeki küçük kafalı az zeki olacak diye birşey yok ç önemli olan beyin gelişimi . BAk normal diyorsun zaten ...

Cnm onun belirli aralıklar persentıl hesabı,sen bunu cocuk dr.una değil cocuk nörolojısine gdeceksin..hatta seni nasıl yönlendrmediler şaşırdm illa bişe cıkıcak anlamıma gelmez bazn bütün detaylı kontroldn snr bişe bulamayıp genetik dıolar geçmiş olsn

suan norolojik olarak her sey normal. Doktorumuz da norolojik olarak her sey normal bosuna mr a girip isin almasin dedi. Benim de kafam kucukmus bebekligimde. Umarim genetiktir. Ozel egitimde calisiyorum. Engelli ogrencilerle. Sanirim psikolojim bozuldu bu bas cevresi durumundan sonra. Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin

Normali ne zaman yakaladi peki
Inan hatırlamıyorum buyudukce normal sinirlara ulaştı.36 haftalik ve 32 haftalik dogan cocuklarim normaldi kafa boyutu.
Nörolojik bir sıkıntımız yok cok sukur.cok da akilli masallah.
Çocuk nöroloji doktoru gordumu bebegini.
Genetik olabilir.

izmire bir doktora goturduk hatta en iyi noroloji doktorunun yakin arkadasi. Gerek yok bosuna goturme zaten kucuk dogmus buyume devam ediyo dedi. Beklicem sanirim. Cok sukur bizim de gelisimi iyi gidiyo. Yapmasi gereken her seyi yapiyo. Gorunum olarak kucuk gorunce pinpirik yapiyorum sanirim

Ewt en önemlisi kafa cevresinin büyümesi,skıntı yok oZmn

Arkadaşlar merha ba benik de kizim erken dogdu gelidim geriligi vardi 35 haftalik dohum yaptim ama 32 ile uyumluydu bas cevresi 30 cm di 4.5 aylık şuan 34.5 cm kafası norologa görür dedi doktor ama korkuyorum bu durumu yasayan var mi

Kiz bebegim var 42 gun olduk bugun bas cevresi 36 35 gunlukken 37.5 sizce nasil normal diyor doktor sizlerde nasildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…