Biliyorsunuzdur spermlerin yasamasi icin vucut isisindan daha dusuk bir ortamda olmalari gerekiyor. Zaten bu yuzden vucudun disindaki bir kesede uretilip tutuluyorlar. Eger isisi yuksek bir yerde olurlarsa malesef yasamiyorlar. Bundan dolayi erkeklerin slip yani keseleri vucuda yaklastiracak ic camasirlari giymeleri iyi degil cunku spermleri olduruyor. ayni sekilde sicak su ile banyo yapmalari da iyi degilmis, bunu da doktorumuz soyledi.
Biz 4-5 ay once doktora gitmeye basladik. 1 senedir deniyorduk ve cocugumuz olmuyordu. Ben 35 yasindayim. Burdaki (ingiltere) doktorlar ilk olarak erkek spermlerini kontrol edecegiz dediler. Esimin sperm sayisi da, ileri giden sayisi da cok dusuk cikti. Bunun tekrarini istediler ama 3 ay sonraya randevu verdiler (ingiltere bildiginiz gibi degil- ozel asiri pahali, devlet deli gibi bekletiyor). Bu arada biz bir suru doktorla konustuk ve cok da arastirma yaptik ve bu vucut keseleri vucut isisindan daha dusuk tutma gerekligini ogrendik. Bunun uzerine
1)Esimin butun camasirlarini boxer olarak degistirdik. Esim genetikci biyolog ama nedense bu slip isine inanmiyordu,doktor soyleyince uygulamaya aldi.
2) Bir daha asla sicak dus almadi
3) Kartopu denilen ic camasirlarindan bulduk ve aldik. (
http://www.personalcooling.co.uk/products/cool/snowballs) Bu camasirlarin onunde bir cep var ve yanlarinda sogutma torbalari geliyor. Torbalar buzlukta durup donuyorlar, esim bunlari aksam ustleri bir yarim saatligine iki kere filan koyuyor. Camasiri uretenler bunun testesteronu arttirip sperm sayisini fazlalastiracagini iddia ediyorlar. Tabi bilimsel kanitlanmis birsey yok ama kucuk bir grup uzerinde yapilan calisma dogru oldugunu gosteriyor.
4) Cok sIklikla birlikte olmaya basladik. (2 gun arayla) Bu da sperm uretimini arttiriyormus. Ne kadar talep o kadar arz yaziyor kaynaklar.
Neyse 3 ayin sonundaki sperm testleri harika cikti. Hem sayi hem one gidenler acaip artmisti. Ilki hatirlamiyorum 2.5 milyon gibi birseydi sanirim ama simdi 90milyon sperm varmis. Doktorlar arada yaptigimiz seylerden habersizdi ve dediler ki ilk test sonucu hatali herhalde, olur oyle bazen dusukluk, sizin hicbirseyiniz yok. Simdi bize sebepsiz infertilite tanisi koydular ve
tup bebek onerdiler. Ben bu birkac ay icinde isimden izin alamayacagim ama o arada da insallah normal yollardan olur diyorum. Esimin sorunu varmiydi biz mi cozduk emin degilim ama olsun, bir umuttur deneyin diyorum. Bizim gibi ozel camasir almaniza gerek yok. Bizimkisi ilk anda anlamadigimizdan oldu. olay sadece keseleri sogutmaktan geciyor, buz torbalariyla aksam tv karsisinda otururken bile yapabilir. Biraz iskence oluyor adamlara ama onlar da katlansinlar artik