- 20 Ağustos 2013
- 784
- 451
-
- Konu Sahibi hayatvehayat
Merhaba arkadaşlar,
Açtığım konu hepimize biraz biraz dokunuyor. Uzun zamandır kadinlarkulubunu takip ediyorum, arkadaşlarımı dinliyorum. Problem hep aynı. surekli pohpohlanmayı bekleyen, saygıyı hakettigine inanan erkek aileleri.
İstediklerinde müdahale eden, istediklerinde elini kolunu çeken, sürekli tehditkar aileler ( Türk filmlerinde de bu böyle. )
Biraz önce BDV de bir konu okudum, Kızcagız cocuguyla berabe haftanın 5 günü ailesinde kalıyor, çalıştığı için. Yorumlarımızın çoğu, 5 gün erkek yalnız kalmamalı yönünde.
Beynimizin içine o kadar işlenmiş ki, bu kızcağızın kaldığı 5 gün boyunca ne kadar çok yorulduğu, ne kaprisler çektiği nelerle mücadele ettiğini düşünemiyoruz bile. O adam 5 gün yalnız kalmalıymışmış. Eğer o kadın çatır çatır parasını kazanıyorsa, çocuğuna güvenilir bir ortam sağlamışsa, eşiyle de haftasonu kaliteli zaman geçirmek için bir düzen kurmuşsa, o kadının eli ayağı öpülür.
Ama maalesef toplumun değil, itiraf edelim hepimizin birbirimizden beklediği bu (kendimizden bile):
Muhteşem bir mutfak becerisi olan, para kazanabilen, çocuk doğurabilen, eşinin çapkınlık yapmaması için sürekli pusuda bekleyen, üstüne üstlük top model kıvamında kadınlar.
Soruyorum peki size,
haftada 168 saat bunun için yeterli mi? hesaplamayı size bırakıyorum. 168 saat şahsen bana yetmedi
Ne mücadeler verdiğimizi ve neleri başardığımıza önce biz inanalım,
Niyetim kimseye akıl vermek değil. Tek derdim, çocuklarımızın mutlu olmaları
Teşekkür ederim efendimmmMuhteşem bir mutfak becerisi olan, para kazanabilen, çocuk doğurabilen, eşinin çapkınlık yapmaması için sürekli pusuda bekleyen, üstüne üstlük top model kıvamında kadınlar.
Bu sözü ayakta alkışlıyorum
Çünkü erkek çocukları soyadlarını taşır. SOYU devam eder. Kız çocuğu başkasına gelin olur, başkasının soyadıyla çocuk doğurur.yada is isten gectikten sonra anlasilir
bizim aile dostlarimiz var cocuklariyla beraber büyüdük, 2 ogullari birde kizlari var
modern bir aile, gezmeler tatiller... ama oglanlar hep özgürdü ve kiz baba tarafindan ezildi hep.
annesiyle kiz kaza gecirdiler, araba cöpe gitti anne kiza bisey olmadi ozamanlar 16 yaslarindaydik
arabaya biseyler olacagina kiz ölseydi demis laf arasinda
artik genc kiz olmustuk, bizde babadan dayak yeme gibi bisey yokdu annem kardesimi terlikle kovaliyordu bol bol ama oda yaramazlikdan, kizi dövdügü oluyormus karsi cikarsa mesela. oda sessiz sakin, özgüvensiz bir kizdi.
simdi aradan yillar gecti. üc cocukda evli
büyük oglan hic bir sekilde görüsmüyor ailesiyle, kücügüde 40 yilda bir yanliz basina gelir gelirse annesini görmeye
kiz cocuguda kiymetlileri oldu. bi de bebegi oldu agizlarindan düsmüyor ismi
adam bize karsi hep iyi, espirili anlayisli bir adamdi hep, bir amca sifatindaydi yani
bazen görünce acik acik sormak istiyorum degdi mi diye
ogullarini el üstünde tutupda tek kizina ölsün demene degdi mi diye sormak istiyorum...
ben en son aileme gittiğimde kp babamı arayıp pılını pırtısını toplasın gitsin demişti.eşim de bana daha senle boşancam devam et böyle diye msj atmıştı.sonra annemler o akşam beni o eve geri götürdüler bunlara rağmen.eşim hiçbişey olmamış gibi davrandı.evimize dönünce de dahil.en sonunda bi kavga ettik ki saç başa baş başa.ben öyle bi hırsımı aldım ki.yüzünü baştan aşağı çizdim.şimdi boşanıyoruz.ve hiç pişman değilim.kp benim oğlum döver de sever de demişti.he bi de evden de kovuyolarmış arada.şimdi de ben onları şutluyorum hayatımdan.daha karım beni dövdü diye anlatıyomuş akrabalarına.haysiyetsiz.ben söyleyemedim ki normalde kadın acındırır kendini kocam beni dövdü diye.
özetle: değil ailesinin kocanın bile ailene gitmek için karışmasını düşünemiyorum bile.
Çünkü erkek çocukları soyadlarını taşır. SOYU devam eder. Kız çocuğu başkasına gelin olur, başkasının soyadıyla çocuk doğurur.
evet bizim insanimizin zihniyeti bu, cok üzücü
ama zihniyet buysa, gelinlere daha farkli yaklasilmasi lazim aslinda
yani farkli tarzda iskenceler yapilacagi yerde oda el üstünde tutlmasi lazim degilmi
nede olsa gelininde bu soyu yürütmekde büyük bir rolu var
ama yok ya olmaz, gelini hizmetci olarak aliyorduk dimi
tabi cnm yapmazsa da hizmetçi ii hizmet edemiyordurBirde ben şuna inanırım Allah herkese tam tersini veriyor. erkek ailelerine kızıyoruz ama (doğal olarak çok çektiğimiz için) geline herşeyi yapan her istediğini alan kocasıyla arasına girmeyen güzel aileler de var bizzat gördüm. bunlara da cazgır gelinler düşüyo ya buna da kızıyorum. ya benimki gibi olsalardı ne yapcaktınız diyorum gelinlerin verdiği cevap da şu: "ben böyle yapmasam sana davrandıkları gibi olurlar". Al bide burdan yak. Nasıl davranacağımı bilemedim... (Kendi adıma konuşuyorum görüşmemek, araya mesafe koymak yada cazgır olmak sökmüyor benim kvlere.. buda insanlıkla alakalı. insanın içinde vicdan yoksa ne yaparsan yap boş..)
evet bazi insanlara ne yapsan bos
hep kötü olursun
ama genelde hafifden cazgir gelinlerin daha akillica davrandiklarini düsünüyorum
ve burda okudukca görüyorum, bazi "insalar" gercekten insanliktan, vicdandan, hosgörüden bi haber yasiyorlar
biz nasil kv ler olacaz cok merak ediyorum
katılıyorum cnm. benimde oğluşum olcak valla çektiğim için şimdiden herşeylerini yaparım arkadaş gibi olurum destek olurum diye kafamda setupları kuruyorum ama bakalım nasıl biri denk gelecek. allah sonumuzu hayır etsin.
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah canim
hayatin neler getirecegini bilemeyiz, benim eski kv ben nisanliyken kendi yeni evlendiginde kv görümce cektiklerini anlatirdi
bi keresinde bayramda hep beraber kuaföre gitmisler görümceyle felan
eve gelmisler görümce abisini okadar doldurmuski karin kuaföre gitti, baska erkeklere dokundurttu kendini diye
adam bayram sofrasinda dövmüs resmen
ne kadar aci bi olay degilmi?
ama benim eski kv bi ders cikarabilmismi? hayir
abartmiyorum, piskopatin önde gideni bir kadin
anlatsam kitap olur
incinde hic bir sekilde insan sevgisi, merhamet olmayan bir kadin
simdi buna istedigin kadar ders ver ne ise yarar
çok haklısın cnm. biraz da insanın kendisiyle alakalı bir durum bu. normalde bırak birini doldurmayı laf bile sokamam ben. laf sokana da uyuz olurum. yani demek istediğim kv olunca farklı bişi olmuyor. nasılsan her zaman öyle olucan. karşındaki kişiyi insan evladı olarak görceksin. bende ilk tanıştığımda kv ve görümce çektiği şeyleri bana anlatıyorlardı. bende saf saf onlara üzülürdüm. görümcenin bile canı çektiği bişi olsa alırdım. sonrası bana ne oldu mu? hamileliğimde ilk ayları aşerirken yanımda bir sürü şeyleri konuştu, eşin sana almıyo mu diye alay etti. sonra hamile bir bayan aşerdiğinde istediği şeyi almak sevaptır diye konuştu!? eşim zorla aldı aşerdiğim şeyi (oda görümcem söyledi diye hırs yaptım zannetti) görümcede sevap olarak bildiği şeyi yapmadı. bunların ben artık insan olmadığından eminim. zaten akrabalarından da bir sürü şey duydum. kendi akrabaları söyledi bana bunların çok fena olduğunu. ve bu yüzden görüşmediklerini. bu insanlar normalde de kötü. keşke daha iyi insanlarla karşılaşsaydım/ karşılaşsaydık. zamanında çektikleri için yine kendileri suçlu. ders alırlar mı asla.
Allah sabir versin
ben anlamiyorum insanlar neden bu kadar bile bile kötü olabilirler
sevabi bile bile günah isleyebilirler
ben söyle bir yapiya sahibim, gercekten kötü bir insan olabilirim
agzimdan cikanlarla insani can evinden vurabilme kabiliyetim var, kelimlerimi tokat gibi karsimdakinin yüzüne vurabiliyorum
ama yapmiyorum. eskiden daha gencken yapardim, insanlari cok kirdigim olmustur, haksiz yere degil tabi ama yinede dogru degildi
su an, cogu zaman agzimi acasim geliyor tutuyorum kendimi
hayvan degiliz sonucta, kaldiki hayvanlar bile kontrollü davraniyorlar yaptiklarinin bir mantigi var
ama hamile bir insana aserdigi seyleri yedirtmek sevap diyipde, ardindan alay etmenin mantigini anlamiyorum
cnm açtığım bir konu var onu okursan daha neler var neler. aslında hemfikir olduğumuz konu bizim ağzımız yok mu? her şeyi söyleyebiliriz. ama insanları kırmamak için söylemiyoruz. bu seferde insanlara hatalarını söylemedikçe daha da üste çıkıyorlar. yani kötü olmak isteyen bir kişi bilerek ve isteyerek yapıyor bunu. kötünün bilinçli yapılması da insanları uzaklaştırıyor. bu yüzden ben 5 aydır ne kaynanayla ne görümceyle görüşmüyorum. ama kayın babam pırlanta gibi insandır. onunla aramda hiçbir problem yok. ararım sorarım. diğerlerinin telefonlarını bile engelledim o derece artık canıma tak etti yaptıkları.
Çok güzel bir konuya parmak basmışsın ama emin ol seni anlayan bir avuç insandır burada. Ben bu tip meselelere fazlasıyla takıntılıyım. Feminist tarafımla her zaman gurur da duyarım. Bir erkeğin "ben erkeğim benim pipim var dünyanın hakimi benim!" tavırlarını alıp duvarlara sürttüre sürttüre, kıvılcım çıkara çıkara katletmek isterim. Asla da tahammül edemem. Ama benim bu erkeklerden daha çok kızdığım; erkek anneleri ve bu erkeklerin eşleri. Doğan erkeğimiz sırf pipisi var diye önce annesi tarafından bebek gibi büyütülüyor, el üstünde taşınıyor.. Sonra müstakbel eş pamuklara sarılmış bu dünyanın hakimini annesinin elinden teslim alıp bu sefer kendisi el üstünde taşıyor. Adam zaten Sultan Süleyman havalarında halbuki yan mahalleden sümüklü Mehmet ağa.. Karısını da Hürrem gibi istiyor haliyle. Karısı da buna fırsat verip suyunu ayağına götürüyor (götürmezse aşağılanıyor), sahur sofrasını hazırlıyor (hazırlamazsa aşağılanıyor), yemeğini yapıp önüne koyuyor (koymazsa aşağılanıyor). Bazen de sadece aşağılanmıyor dövülüp, öldürülüyor.. Ve bu kadınlar garip bir şekilde dünyadaki tek görevlerinin kocalarını mutlu etmek, kocalarına su vermek, kocalarına yemek yapmak, kocası deşarj olsun diye dayak yemek falan zannediyorlar. Geçen bir konu vardı mesela arkadaş uyanıp sahur sofrası hazırlayamadı diye eşi bunu azarlamış buda bin pişmanlık içinde konu açmış benim dinen görevim kocama itaat etmektir nasıl kocama o sofrayı hazırlamam, benim kocam eşsiz biridir diye yakınıyor... Aklımı kaybedecek gibi oluyorum bu tip şeyler görünce. Hayat müşterektir. Yemek yapmak, çocuk bakımı, tüm pis işler de müşterektir. Eşsiz olan kocada; hayatım sen bugün yorgunsun yemeği ben hazırlayayım, dün ev temizliğini sen yaptın bugün ben yapayım olmadı yardım edeyim falan diyendir. Bu hayattaki her sorumluluk eşler arasında ortaktır. Öbür türlüsü köleliktir. Umarım her kadın bir gün kadınlığıyla gurur duyar ve kendi özlerine saygılarını takınır. Çünkü bir kadın kendine ve kadınlığına saygı duymazsa elin adamı ona neler yapmaz.. Saygı görmenin ilk koşulu kendine saygı duymaktır çünkü.Merhaba arkadaşlar,
Açtığım konu hepimize biraz biraz dokunuyor. Uzun zamandır kadinlarkulubunu takip ediyorum, arkadaşlarımı dinliyorum. Problem hep aynı. surekli pohpohlanmayı bekleyen, saygıyı hakettigine inanan erkek aileleri.
İstediklerinde müdahale eden, istediklerinde elini kolunu çeken, sürekli tehditkar aileler ( Türk filmlerinde de bu böyle. )
Biraz önce BDV de bir konu okudum, Kızcagız cocuguyla berabe haftanın 5 günü ailesinde kalıyor, çalıştığı için. Yorumlarımızın çoğu, 5 gün erkek yalnız kalmamalı yönünde.
Beynimizin içine o kadar işlenmiş ki, bu kızcağızın kaldığı 5 gün boyunca ne kadar çok yorulduğu, ne kaprisler çektiği nelerle mücadele ettiğini düşünemiyoruz bile. O adam 5 gün yalnız kalmalıymışmış. Eğer o kadın çatır çatır parasını kazanıyorsa, çocuğuna güvenilir bir ortam sağlamışsa, eşiyle de haftasonu kaliteli zaman geçirmek için bir düzen kurmuşsa, o kadının eli ayağı öpülür.
Ama maalesef toplumun değil, itiraf edelim hepimizin birbirimizden beklediği bu (kendimizden bile):
Muhteşem bir mutfak becerisi olan, para kazanabilen, çocuk doğurabilen, eşinin çapkınlık yapmaması için sürekli pusuda bekleyen, üstüne üstlük top model kıvamında kadınlar.
Soruyorum peki size,
haftada 168 saat bunun için yeterli mi? hesaplamayı size bırakıyorum. 168 saat şahsen bana yetmedi
Ne mücadeler verdiğimizi ve neleri başardığımıza önce biz inanalım,
Niyetim kimseye akıl vermek değil. Tek derdim, çocuklarımızın mutlu olmaları
çünkü gülünecek derecede komik.hiç mi düşünmüyor benim gururum nerde diye.bir kişi daha bana sen eşini dövmüşün derse evet dövdüm hak etti.o bana vururken benim elim armut mu toplayacaktı dicem.aslinda siddete karsiyim ama kocanin yüzüne imza atmakla cok güzel yapmissin
bosanmakla öyle güzel bir karar almissin ki, Allah bundan sonra insallah iyi insanlarla karsilastirir!
kp in babani arayip kizin evi terk etsin demesi ne alaka, bu yüzü nerden alabiliyor bosanma tehditleri savuran kocadanmi yoksa bunlarin üstüne kizlarini yine o eve gönderen ailedenmi?
ne kadar cok gereksiz insan var... ve ben bu durumda ailedede suc buluyorum, aileler cocuklarinin arkasinda durmasi lazim
(pardon, belirtmeden edemicem; eski esin akrabalarina karim beni dövdü diye anltamasina ayri güldüm)
çünkü gülünecek derecede komik.hiç mi düşünmüyor benim gururum nerde diye.bir kişi daha bana sen eşini dövmüşün derse evet dövdüm hak etti.o bana vururken benim elim armut mu toplayacaktı dicem.
onlar hayatıma giren kabu gibiydiler.şimdi canla başla dua ediyorum ve savaşıyorum hayatımdan çıksınlar diye.
ıykk iğrenç insanlar.
ama nefret de etmicem.etmiyorum.çünkü bu bile onlar için enerji sarf ettiğimi gösteriri :)
benden uzak allaha yakın olsunlar .
bi ara okurum canim
ya neler yasiyoruz kadin olarak, nelere gögüs geriyoruz
keske kiymeti biraz anlasilabilse
görüsmemekle cok güzel bir karar almissin, bana bile bile göz göre göre kötülük yapan insani istemem hayatimda
büyük konusmim ama bu annem icin bile gecerli (ki annem hayatimda en degerlim)
sirf sevdigim adamin annesi diye bu ona hayatima müdahale etme hakkini vermez!
esin ne diyor görüsmemene
önce saygı duydu. çünkü gözümün içine baka baka hamile halimle bana bağırdı çağırdı kv. bunuda eşimin gözünün önünde yaptığı için bişi demedi görüşmememe. ancak önümüz bayram. illaki bayramda gidecez diye tutturuyor. bende gitmiycem diyorum. çünkü eşim giderse 1-2 gün kalıo ve ben bu arada 8 aylık hamile olcam bu stresi çekemem valla. yerlere yatıcam yine gitmiycem gitsin kendisi. benim eşim de çok anlayışlı bi insan değil. ben toparlıyorum hatta yine yaptıkları canıma tak etti yine konu açmamak için kendimi tutuyorum. ben mantıklı ve iyi bir evlilik yapamadım. benim kaldırdığım ölçüde evlilik yürüyor. meğersem sevgi herşeye yetmiyormuş.