erkeklerin ve erkek ailelerinin bu kadar yüceltilmesi kadınların ızdırabı hakkında

Katılmadığım bir nokta var kadinin 5 gun evde olmamasi ve haftasonu "kaliteli" vakit gecirmek

Bunun kadini erkegi yok bence olmamasi gereken birsey
Benim esim is icin sehir disina gidiyor 4 gunden fazla yollamak istediklerinde eşimde gelecek yoksa gidemem diye rest cekmiş öyle bir baskımda olmamasina ragmen
Siz diyorsunuz ki haftanin 5 gunu yaninda olsa ne kazanir ne kaybeder
Sizin evliliginiz kagıt ustu evlilik bence
Eşimi aylarca haftalarca görmeyeceksem o parada olmayıversin
Kimseyi muhtaç etmesin

Feminizmm de son nokta
hatta ara ara erkekleri kacirip malum ihtiyaclarimizi gorup gebe lkalip erkek olan bebekleri geri erkek kolonisine iade edip sadece kiz bebekleri sahiplensek ne fena olur sapppp gibi kalirlar tesbihte hata olmaz deyim bari...

Maalesef, hepimiz farklı farklı dönemlerde erkek egemen durumuyla karşı karşıya geliyoruz. Bilinçaltımıza depolayıp duruyoruz. Ağlayan, sızlayan olmak istemiyorum, ya da neden böyle oldu demekte istemiyorum. Bazen bir tek cümle farkındalılığımız sağlıyor. Ondan ötürü bu başlığı açtım. Hayatımda yüzlerce erkek egemen vakasıyla karşı karşıya gelmişimdir, hatırlamıyorum ya da önemsemediğimden unutup gitmişimdir. Ama bir şey yaşadım ki, bu da bana dert / ders oldu. Hamileydim ve bebeğimin cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik, mutluyuz KV ile paylaştık, söylediği cümle "ne olusa kabulumuzdur" . diğer torunu (erkek), paşam paşam diye sever. Ama kızım için : hanım ol, bu yaz tuvalete gitmeyi öğreneceksin, temiz ol, abinin o. Ve benim evimde, benim soframda erkek torununu masanın başına oturttur. gibi gün içinde onlarca cümle. aklıma gelenler bunlar. Erkek torunda da davranış değişiklikleri oluşmaya başladı. Kızıma asla yaklaşmıyor. Biz erkeğiz der arkadaşlarını alır kendi odasına kızım kapı dışarı. Bu arada kızım daha 20 aylık. Peki erkek torun böylemiydi? kesinlikle değildi.

merhabalar. ben de konu sahibinin düşüncesine katılıyorum ama ben farklı bir şey belirtmek istiyorum. nedense bir kaç üye hariç herkes konuya sadece örnek olarak verilmiş bir konuya uzun uzun yorum yapmış fakat asıl meseleyi es geçmiş. asıl mesele ataerkil yapı ve onun kadının üstüne yüklediği sorumluklar. ama çoğu kişi bu konuyu konuşmayı es geçiyor. neden?

Dikkat çekmek istediğim konu kimin nerede ne kadar kaldığı değil, kadınların bu kadar emeğine karşın neden ikinci plana itilmeleri, mutsuz edilmeleri

Feminizmm de son nokta
hatta ara ara erkekleri kacirip malum ihtiyaclarimizi gorup gebe lkalip erkek olan bebekleri geri erkek kolonisine iade edip sadece kiz bebekleri sahiplensek ne fena olur sapppp gibi kalirlar tesbihte hata olmaz deyim bari...
E şimdi bana cevap hakkı doğdu alıntıdan dolayı. Benim orada bahsettiğim komple erkek cinsi değil. Bu toplumun erkekleri. Yani komple tüm erkekleri atalım falan gibi düşüncelerim yok. Bunların farkında olup sonradan karşı çıkıp hayıflanmakla olmuyor. Noel Baba'nın geleceğine ne kadar inanıyorsanız bu yapının değişmesine de o kadar inanın. Siz de zibilyon tane kaynana konusu açmışsınız. Bir de feminizmi dalga geçme unsuru olarak kullanıp beni iyice haklı çıkarıyorsunuz tebrikler.

hey sakin ol
ben kv dem den derdi bırak kendi ağabeyim ve babamdan çekmediğim kalmadı..
ben dalga felan geçmedim aslında olanı söyledim kadınlar gittiğinde evet erkeklerin SAP gibi kalacağını ve kadınlar olmadan belkide bir HİÇ olacaklarını savundum...
size söz hakkı elbette düşer fakat dönüp tekrar okyun bence tamamen yanlış anlamışsınız

kınamak yargılamak istemiyorum hatta dillendirmek bile istemiyorum benimde var bir çocuğum kınamak haddim değil fakat o şımartılan çocuk büğüdüğünde bir ejderha olup ilk önce anne babası ve onu en çok şımartlanları yakacak ..
abim yıllardır alkolik

değil mi ama..
çok güzel söylemişsiniz..
bende aynı şeyi merak ederim evde yardımcı olur bu kızlar evlenir ana baba evine yardıma gider ana baba yeri kalır hasta olur bakıma alır yeri gelir kv kp're bakar ama hiç kıymeti bilinmez

Şeytan detaylarda saklıdır, asıl konu ile yüzleşebilseydik, detaylarda kaybolmazdık :) yarın görüşürüz benim bugünlük buradaki mesaim bitti, annemlerde ikinci mesai evde üçüncü ya da dördüncü mesai :) öpüldünüz kızlar ne olursa olsun mutsuz olmak yok...

Reactions: nio

yada is isten gectikten sonra anlasilir

bizim aile dostlarimiz var cocuklariyla beraber büyüdük, 2 ogullari birde kizlari var
modern bir aile, gezmeler tatiller... ama oglanlar hep özgürdü ve kiz baba tarafindan ezildi hep.
annesiyle kiz kaza gecirdiler, araba cöpe gitti anne kiza bisey olmadi ozamanlar 16 yaslarindaydik
arabaya biseyler olacagina kiz ölseydi demis laf arasinda
artik genc kiz olmustuk, bizde babadan dayak yeme gibi bisey yokdu annem kardesimi terlikle kovaliyordu bol bol ama oda yaramazlikdan, kizi dövdügü oluyormus karsi cikarsa mesela. oda sessiz sakin, özgüvensiz bir kizdi.
simdi aradan yillar gecti. üc cocukda evli
büyük oglan hic bir sekilde görüsmüyor ailesiyle, kücügüde 40 yilda bir yanliz basina gelir gelirse annesini görmeye
kiz cocuguda kiymetlileri oldu. bi de bebegi oldu agizlarindan düsmüyor ismi
adam bize karsi hep iyi, espirili anlayisli bir adamdi hep, bir amca sifatindaydi yani
bazen görünce acik acik sormak istiyorum degdi mi diye
ogullarini el üstünde tutupda tek kizina ölsün demene degdi mi diye sormak istiyorum...

aman Allahım kız ölseydi mi
bir araba için...

emin ol erkek gereken özveriyi sağlasaydı, iyi niyetli bir kayınvalide ara sıra destek verseydi bu sorunlar yaşanmazdı
O aşamada devreye eş seçimi giriyor. Burada okuyoruz nişanlıyken yaşanmayan sorun kalmıyor ama hanım kızımız ne yapıyor gidiyor evleniyor. Evet erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz kadınlarımızın kendine güveni yok. Şiddet gördüğü halde boşanmayan binlerce kadın var Türkiye de. İşte bu yüzden kızlar okumalı bilinçli ekonomik özgürlüğü olan bireyler yetişmeli.

Ataerkil yapı tabi ki degişmeyecek. Güç kadınlarda olunca anaerkil olmuş olmayacagız, yine ataerkil olacagız. Zaten anaerkil diye bir kavram bile yok. Tabi ataerkil'i erkek egemen zannediyorsunuz. ''ataerkil'' kelimesinin içinde erkekle alakalı bir şey bile yok halbuki

Nedir bu ataerkil düzen düşmanlıgı... Herkesin içinde ataerkil sistem var, herkesin hayatında var ve herkes aslında bunu çok seviyor. Sadece çogu kişi bunun farkında degil.

Kadin egemen topluma anaerkil denir. Cahillerin bu cesareti beni benden aliyo yaaa madem bilmiyosun bana laf sokmaya calismadan once googlelasaydin bari ya ahaha krizz : )))))))))))))

Son düzenleme:
5 gun cocuklarla birlikte annede kalinip 2 gun evinde esle olunur mu ya bide ev uzak fiye madem guclusun isin gucun var guvenilir bi bakici bulursun evinin duzenini kurarsin... neymis kadin cok gucluymus cocuklariyla guvenliymis. Sen ozlemiyosan cocuklar ozler adam seni ozlemese cocuklarini ozler. Calisicam diye kariyer diyede bu kadar parcalanirmi aile...

Bunda erkek kadin ayrimi yok ki... kadin erkek cocuklar aileysen birlikte olursun bu kadar basit he olmucaksan bosan. Yani bosanmis ailelerdrn ne farki varki bu kisilerin cok sacma.

Benim esim sofor gelemefigi geceler oluyo gunduz mutlaka ugruyo gece gec gelsin kizimizi goremesin ertesi gun gec gidiyo onun uyanmasini bekliyo seviyo oynuyo.

Ne demek istediginizi anladi ama olmucak bi ornek vermissiniz halbuki o kadar sacma konular varki...

Mesela bi kucuk bebegi lup bide 7 bucuk aylik hamile olup ta esine ve onun kro ortaklarina 7 kisilik yemek hazirlama zorlanan bide yaptigi begenilmiyo diye hakarete ugrayan bayanin konusu tam anlatmak istediginize ornek olurdu...

Nedir bu "erkek" arkadaşlar, neden bizim milletimizde bu kadar büyütülüyor bunlar anlamış değilim. Hayır 3-5 cm çük için mi bunlar anlamıyorum, söyletiyorlar insanı gece gece AMA ÖYLE! Biz tatile gittik anneannemlerle falan, dayım evde 5-6 gün kadar yalnız kaldı. Dayım dediğim şahıs 27 yaşında koskoca herif. 3. gün telefon etti bize "ben açım, ben ne yiyecem, beni burda aç bıraktınız, yaptığınız yemekler de bitti ben napıcam" diye. Bunlar başının çaresine de bakamıyorlar. Adam 4 yıllık bölümü 10 yıldır hala bitiremedi, laf ona gelince "onun bölümü çooook zor." Ben 4 yıllık bölümün 3. yılındayım, bu sene finallerim biraz zorladı beni ama iş bana geline "seninki çok kolay." Eve bi geldik, adam yediği çikolatanın kağıdını çöpe atmaktan aciz. Bizde öyle erkeği pohpohlamak yoktur, ailede yani ama bu bile torpilli, var yani bi torpil, hissediyorum.

Hep erkeklere kıyak geçiliyor birçok konuda bu ülkede. Kadın diyor ki kocam çok horladığı için onunla aynı odada uyuyamıyorum, başka odada yatıyorum ama yine de içime sinmiyor diyor, millet de diyor ki aman kocanı yatakta yalnız bırakma, alış, katlan! Kadının uykusunun, rahatının, enerjisinin bi önemi yok zaten, bu kadınlar neden doğmuş ki zaten, Allah onları bildiği gibi yapsın (!) zaten!

ben en son aileme gittiğimde kp babamı arayıp pılını pırtısını toplasın gitsin demişti.eşim de bana daha senle boşancam devam et böyle diye msj atmıştı.sonra annemler o akşam beni o eve geri götürdüler bunlara rağmen.eşim hiçbişey olmamış gibi davrandı.evimize dönünce de dahil.en sonunda bi kavga ettik ki saç başa baş başa.ben öyle bi hırsımı aldım ki.yüzünü baştan aşağı çizdim.şimdi boşanıyoruz.ve hiç pişman değilim.kp benim oğlum döver de sever de demişti.he bi de evden de kovuyolarmış arada.şimdi de ben onları şutluyorum hayatımdan.daha karım beni dövdü diye anlatıyomuş akrabalarına.haysiyetsiz.ben söyleyemedim ki normalde kadın acındırır kendini kocam beni dövdü diye.
özetle: değil ailesinin kocanın bile ailene gitmek için karışmasını düşünemiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…